Al Ettifaq trenera Stevena Gerrarda večeras testira Varaždin prije početka novog prvenstva Foto: Al-Ettifaq

Al Ettifaq trenera Stevena Gerrarda večeras testira Varaždin prije početka novog prvenstva

| 15.7.2023. u 08:31h | Objavljeno u Sport

Posljednja provjera za momčad Mario Kovačevića bit će u subotu kada na Gradskom stadionu u Varaždinu gostovati Al Ettifaq, sedmoplasirani klub prošlogodišnjeg prvenstva Saudijske Arabije, koje broji 16 momčadi.

Utakmica će se igrati od 20 sati, uz besplatan ulaz za posjetitelje.

- U večerašnjem susretu igrat će najbolji i najspremniji u tom trenutku, odnosno glavnina momčadi koja će početi susret protiv Gorice. Normalno da već imam u glavi sastav kojeg ćemo najvjerojatnije suprotstaviti Gorici, ali tijekom priprema želim dati priliku svima, a vesele me naši mladi igrači, koji pokazuju da se na njih može računati. Mislim da ćemo spremni dočekati prvenstvo i od prvog kola moramo biti ozbiljna ekipa jer već od početka treba skupljati bodove - naglasio je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Od nedavno je trener Al Ettifaqa, inače kluba osnovanog 1945. godine, nekadašnji proslavljeni engleski reprezentativac i kapetan Liverpoola Steven Gerrard.

Rođen 1980., svoju je trenersku karijeru započeo u Liverpool akademiji u sezoni 2017/18, da bi 2018. predvodio škotski Rangers i okitio se titulom, nakon čega je godinu dana bio na klupi Aston Ville, koju je napustio u listopadu prošle godine.

Inače, Al-Ettifaq se od subote, 8 srpnja do nedjelje,30. srpnja, nalazi na pripremama u Svetom Martinu na Muri, gdje treniraju na terenima tamošnjeg Poleta.

Al-Ettifaq FC dolazi iz Dammama, četvrtog grada po veličini u Saudijskoj Arabiji. Ukupna vrijednost momčadi je 26,4 milijuna eura. U momčadi se nalaze i reprezentativci, dvojica igraju za Saudijsku Arabiju, a po jedan za Sjevernu Makedoniju, Tunis i Švedsku.

Prije dolaska Gerrarda trener im je bio Španjolac Antonio Cazorla.