Aktivno ljeto za učenike od 3. do 7. razreda! Očekuje nas 4. Ljetni sportski višeboj u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 16.6.2023. u 09:58h | Objavljeno u Sport

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina nastavlja suradnju sa gradskim osnovnim školama i na veselje učenika i učenica od trećeg do sedmog razreda, organizira 4. Ljetni sportski višeboj, pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Prijaviti se mogu učenici i učenice uzrasta od trećeg do sedmog razreda osnovne škole za koje je u Ljetnom sportskom višeboju osigurano stručno vodstvo kineziologa.

Ljetni sportski višeboj trajat će 10 radnih dana, od 26. lipnja do 7. srpnja od 9.00 do 12.00 sati na terenima Sportskog centra Graberje, na Dravskom kupalištu te u Dravskoj park šumi.

Cilj je potaknuti što više djece da što više vremena provode na svježem zraku i u prirodi, a ovogodišnje sportske discipline u kojima će se djeca natjecati su: atletika, CrossFit Kids, borilački sportovi, nogomet, badminton, odbojka na pijesku, plivanje, disc golf, orijentacijsko trčanje, vaterpolo, vodena košarka…

Za učenike je svakodnevno osigurana zdrava okrjepa, kao i prijevoz autobusima iz prigradskih naselja do sportske dvorane „Varaždin“ u Graberju, Dravske park šume i Dravskog kupališta, dok za redovite polaznike Ljetni sportski višeboj završava jednodnevnim izletom na more, koji omogućuje Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina.
Anica Sitar, stručna suradnica u ZSUGV, uputila je poziv roditeljima da prijave svoje dijete na ljetni sportski višeboj te istaknula kako sport omogućuje djeci stvaranje vrijednih veza i razvijanje socijalnih vještina.

-Kretanje treba biti sastavni dio djetetova života. Nažalost, u današnje vrijeme djeca provode manje od 3 sata tjedno u fizičkim aktivnostima, dok bi preporuka bila minimalno 1 sat dnevno. Činjenica je da su djeca koja se redovito bave sportom zdravija, postižu bolje rezultate u školi te imaju razvijene socijalne vještine. Kroz aktivnosti koje pružaju zabavu, užitak u kretanju i druženju, djeca imaju priliku ne samo za tjelesni razvoj, već i za upoznavanje novih prijatelja - poručila je Sitar i dodala:

-Pozivam sve roditelje, škole, vrtiće i lokalne zajednice da podrže i potiču fizičku aktivnost kod djece. Kroz zajedničke napore možemo osigurati da svako dijete ima priliku uživati u kretanju, ostvariti svoj potencijal i razviti se u zdravu i sretnu osobu.

Broj prijava je ograničen na 100 polaznika, stoga požurite s prijavama koje su moguće isključivo putem linka:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeGm7WxostZcCgmK3srzLcIR0qS8O1qfs9NXN4ljyjgaz4zVg/viewform