AK Sloboda izdaje knjigu Trčanje u Hrvatskoj

| 6.4.2016. u 08:09h | Objavljeno u Sport

Atletski Klub „Sloboda” Varaždin uz suizdavaštvo  Hrvatskog atletskog saveza pripremaju knjigu „Trčanje u Hrvatskoj” autora prof. Stjepana Stolnika. Prava je rijetkost da sportski klubovi ulažu energiju i novac u knjige i druge publikacije, ali u AK Sloboda to objašnjavaju izrekom da ono što nije zapisano kao da se i nije dogodilo.

Knjiga je posvećena 125 godišnjici Hrvatskog atletskog saveza – HAS-a (1912. – 2017.) i 85 godišnjici klupske atletike u Varaždinu (1932. – 2017.). Knjiga sadrži povijest o dugoprugaškom trčanju u Hrvatskoj. Uz riječi i bezbroj fotografija prikazan je muzej atletskih zbivanja, ljudi i događaji svih vremena.

Predgovore su napisali Milka Babović, Ivan Veštić, Dane Korica i Ivan Domislović. Na jednom mjestu moći će se dobiti informacije o trkačkim aktivnostima i sudionicima onih atletičara trkača kojih više nema i onih koji još trče.


Knjiga će izaći iz tiska sredinom godine, imat će oko 500 stranica i moći će se nabaviti preko AK Sloboda po prihvatljivoj cijeni. Klub je na mnoge adrese uputio zamolbu za donaciju ovom izdavačkom poduhvatu, te zahvaljuju za svaku pomoć.