AIK osvojio 16 medalja na međunarodnom natjecanju karatea u Samoboru Foto: AIK

AIK osvojio 16 medalja na međunarodnom natjecanju karatea u Samoboru

| 25.2.2018. u 14:59h | Objavljeno u Sport

U žestokoj međunarodnoj konkurenciji natjecatelja iz Slovačke, Mađarske i Hrvatske karatisti karate kluba AIK-a iz Varaždinskih Toplica osvojili su u subotu, 24. veljače, čak 16 medalja na međunarodnom turniru u Samoboru. Vješti i borbeni topličanci izborili su čak šest zlata u raznim kategorijama u kyokushinfullcontact karateu.

Odličnim borbama protiv svojih protivnica i pobjedama 4:2 i 6:0 do prvoga zlata došla je Lana Šebrek Blažotić u lakoj kategoriji mlađih učenica. Zatim je i Tajana Valent bila dominantna u teškoj kategoriji učenica kao i Lana Kalničanec u srednjoj kategoriji učenica s uvjerljivim pobjedama bez izgubljenoga boda. Četvrto zlato osvojio je Marko Dvorski s tri uvjerljive pobjede: 5:1, 10:0 i predaja protivnika u trećoj borbi.

Kod kadetkinja Marta Ivanek pobjeđuje u finalu slovačku natjecateljicu knockoutom i osvaja peto zlato za AIK. Junak dana bio je posljednji AIK-ov zlatni borac, Karlo Nofta, koji se prvi puta natjecao u kategoriji bez zaštitne opreme kao kadet, iako je i dvije godine mlađi od natjecatelja iz te kategorije. Sve tri borbe dobiva knockoutom prije isteka vremena protiv dva slovačka borca i u finalu protiv borca iz Siska i time osvaja svoje prvo kadetsko zlato.

Tek u finalu nakon dobrih borbi u uvodnim mečevima pokleknulo je pet AIK-ovih boraca: Josipa Horvat, Elena Hrženjak, Dora Šebrek, Niko Šebrek i Dino Slatki, te su se okitili srebrom. Brončani uz dobre nastupe bili su Petra Sakač, Tina Šebrek, Marin Šebrek, Roko Kalničanec i Marko Nofta. Ekipu je vodio trener Saša Josip Milec uz pomoć asistentice Monike Balažinec, a među sucima bila je članica AIK-a Sanjana Milošević.

IMGP9308.JPG