25. Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom prvaci Tomislav Špalj i Anđela Mužinić

| 8.4.2019. u 18:10h | Objavljeno u Sport

U Svetom Martinu na Muri održano je 25. Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom. Nastupilo je 156 natjecatelja i natjecateljica iz 20 hrvatskih klubova. Varaždinski su stolnotenisači pojedinačno uvjerljivo osvojili sva odličja dok je kod stolnotenisačica Varaždinkama pripala srebrna medalja.

Kod stolnotenisača je u najjačoj muškoj kategoriji Tomislav Špalj osvojio naslov državnog prvaka, drugoplasirani je bio Zoran Križanec a treći Ivica Vugrinec (svi iz STKOI Varaždin), dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Anđela Mužinić (STKI URIHO, Zagreb), drugoplasirana Varaždinka Helena Dretar Karić, a treća Marija Martinović (STKOI USPON, Velika Gorica), dok je četvrto mjesto osvojila Varaždinka Matea Žugec.

Zagrebački Stolnoteniski klub osoba s invaliditetom URIHO sveukupno je bio najuspješniji osvojivši 106 bodova, drugoplasirani je STKI SYNERGIA iz Samobora s 89 bodova, treće mjesto pripalo je STKOI USPON iz Velike Gorice s 59 bodova, dok je Varaždincima pripalo 4. mjesto sa ukupno prikupljenih 35 natjecateljskih bodova.

Prvenstvo je organizirao Hrvatski stolnoteniski savez osoba s invaliditetom uz pomoć Life Class Termi Sveti Martin, Općine Sveti Martin i Međimurske županije, a priređivač Prvenstva bio je varaždinski STK Starr.