19. Međunarodni turnir za mladež i kadete "Vindi Iso Sport 2016"

| 26.8.2016. u 14:05h | Objavljeno u Sport

Jedan od najvećih turnira u baseball za mlađe uzraste, 19. Međunarodni turnir za mladež i kadete "Vindi Iso Sport 2016", započeo je u petak i traje do nedjelje na igralištu "Srednjošklac".

 Ove godine broj ekipa i sudionika turnira je popriličan. Riječ je o 10 ekipa i oko 150 igrača, trenera i roditelja iz Mađarske, Srbije i Hrvatske. Uz domaćina BK "Vindiju" nastupaju "Zagreb", "Reds" - Budapest, i "Erd"-Ofalu iz Mađarske, "Beograd '96" - Beograd, "Novi Sad" - Novi Sad iz Srbije.

Organizacijom turnira varaždinski baseball klub potvrdio je svoju organizacijsku reputaciju u Hrvatskoj. U BK "Vindiji" ističu kako oni jedini od svih hrvatskih klubova organiziraju ovakvu sportsku manifestaciju, gdje je kroz period od devetnaest godina kroz Varaždin i ovaj turnir prošlo bezbroj ekipa i igrača, od najmlađih kategorija pa do seniorskog pogona iz cijele Europe.

U slijedeća tri dana igralište "Srednjoškolac" biti će poprište dvadeset međunarodnih utakmica u obje kategorije, koliko ih će se za vrijeme održavanja trajanja turnira odigrati.

Varaždinski Baseball Klub "Vindija" će tradicionalno, kao od samog početka održavanja "Špancirfesta", imati i povorku svih ekipa kroz Grad Varaždin i nastup na Vindilandu sutra u 19 sati.

Veliku pomoć u organizaciji turnira pruža i Zajednica sportskih udruga grada Varaždina, koja je odradila posao na pripremi terena te pružila pomoć u smještaju sudionika turnira.

- Ovaj turnir zaista je veliki sportski događaj koji prelazi granice i Varaždina i Hrvatske. Broj ekipa, sudionika i sam značaj turnira potvrđuje da je zaista riječ o značajnoj sportskoj manifestaciji kada je bejzbol u pitanju. Zajednica je i ove godine sudjelovala u organizaciji turnira, a tako će biti i slijedeće godine kada turnir slavi "okruglu" brojku, odnosno svoje 20. izdanje – izjavio je glavni tajnik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina Patrik Koščak.