18. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina od 6. do 10. svibnja

| 2.4.2019. u 11:21h | Objavljeno u Sport

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina provodi pripreme za organizaciju 18. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina koji će se održati u svibnju.

Jučer je održan radni sastanak s predstavnicama varaždinskih dječjih vrtića, a uz stručnu suradnicu Zajednice, Anicu Sitar, na sastanku su bili i Velimir Mudri iz Gradskih bazena „Varaždin“ te Tomislav Jelenski iz Škole nogometa „Lumen“.

Olimpijski će festival početi 6. svibnja, u ponedjeljak, likovnom radionicom na Kapucinskom trgu, a kako je Varaždin ove godine domaćin Europskog ekipnog prvenstva u atletici, tako će atletika biti tema radionice.

U utorak će vrtićki mališani sudjelovati u teniskom višeboju na terenima TK „Varteks“. Srijeda je rezervirana za natjecanje u plivanju na Gradskim bazenima „Varaždin“, dok će se vožnja spretnosti biciklom, u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom i Hrvatskim autoklubom Varaždin, održati u četvrtak na Kapucinskom trgu. U slučaju lošeg vremena aktivnosti s trga bit će preseljene u balon sportske dvorane u Graberju.

Finalni dan 18. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina bit će, kao i svake godine, na stadionu „Sloboda“ u petak, 10. svibnja, od 16 sati. Varaždinski mališani natjecat će se u nogometu te u atletici (trčanje 50 m, skok u dalj, bacanje loptice i štafeta 4x25 m).

Očekuje se sudjelovanje djece iz 16 dječjih vrtića na području Grada Varaždina („Bajka“, „Čira-Čara“, „Društvo Naša djeca“, „Malo drvo“, „Panda“, „Pinokio“, „Sv. Uršula“, „Zečić“, „Zeko“ te Dječjeg vrtića „Varaždin“ – Aleja, Biškupec, Dravska, Gortanova, Koprivnička, Kozarčeva, Trakošćanska).

- I ove godine mališani nestrpljivo iščekuju sudjelovanje na njihovoj olimpijadi. Na nama je da im sve pripremimo kao i svake godine, a djeca će tjedan dana uživati kao pravi olimpijski natjecatelji - rekla je stručna suradnica Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Anica Sitar.

Podsjetimo da je ideja organizacije olimpijskog festivala za polaznike dječjih vrtića pokrenuta u Varaždinu prije 20 godina, a potom se pod okriljem Hrvatskog olimpijskog odbora proširila na cijelu državu pa se ove godine održava 18. Olimpijski festival dječjih vrtića.