Varaždin će na svom stadionu ugostiti Slaven Belupo

1/16 finala Kupa Hrvatske: Varaždin dočekuje S. Belupo, Jalžabet Hajduk

| 21.9.2016. u 08:14h | Objavljeno u Sport

Danas je na rasporedu su utakmice šesnaestine finala nogometnoga Kupa Hrvatske. Trećeligaš Varaždin na svom će stadionu ugostiti koprivnički Slaven Belupo, dok će četvrtoligaš Jalžabet u svom Sportskom centru dočekati splitski Hajduk. Obje će utakmice početi u 15.30 sati.

Očekujemo prije svega dobru utakmicu, naravno da je Slaven Belupo favorit, ali tražit ćemo svoju priliku i pokušati iznenaditi jačeg suparnika, jer ipak oni su prvoligaši, a mi Treća liga – naglasio je predsjednik varaždinskog trećeligaša Stjepan Cvek.

Slaven Belupo je objektivno bolja ekipa od nas, morat ćemo biti pravi, na 120 posto svojih mogućnosti i eventualno ih iznenaditi ako ih ulovimo na loš dan ili ako nas podcijene. Očekujemo našu dobru igru i dobru podršku s tribina, a mi se nećemo predati, jer u jednoj je utakmici sve moguće – smatra trener Varaždina Miljenko Telebar.

Dolazak Hajduka u Sportski centar u Jalžabetu povijesni je dan za tamošnji klub i općinu. Za susret je pušteno u prodaju 2.000 ulaznica, tribina je odmah rasprodana, a ostalo je još malo ulaznica za stajanje.

Očekujemo velik broj navijača, a dogovoreno je da će se utakmica izravno prenositi u programu Hrvatske nogometne televizije, što će biti velika reklama za klub i općinu. Igrači jedva čekaju taj susret, što je i normalno, jer pitanje je kada će netko od njih više imati priliku igrati protiv Hajduka. Nadamo se što boljem rezultatu iako ne očekujemo da ćemo pobijediti Hajduk, ali činjenica je da puno bolje odigramo protiv jačih suparnika, samo da naši igrači ne izgore u prevelikoj želji – naglasio je predsjednik Jalžabeta Matija Pavliček.