Želite li razviti svoj projekt? HAMAG-BICRO je tu za Vas!

VV | 18.12.2020. u 13:48h | Objavljeno u Sponzorirano

1,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava putem natječaja Eurostars 2021. godine

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) poziva vas da prijavite svoj inovativni projekt na Eurostars program i osigurate potporu od 1,5 milijuna kuna.  Eurostars je program kojim se potiču mala i srednja poduzeća (MSP) na suradnju s međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dva partnera iz dvije različite zemlje u projektu, a popis zemalja članica programa možete pogledati ovdje.

Glavni partner na projektu mora biti malo ili srednje trgovačko društvo koje se bavi istraživanjem i razvojem (R&D performing SME) te mora sudjelovati s minimalno 50 % projektnih troškova. Ostali partneri mogu biti poduzeća ili druga vrsta organizacije ukoliko su prihvatljivi prijavitelji u svojoj državi članici programa.

Prihvatljive su sve djelatnosti iz svih sektorskih područja, a opravdani troškovi su troškovi plaća projektnog tima, amortizacija, troškovi vanjskih usluga, troškovi putovanja te ostali razvojni troškovi. Predviđeno trajanje projekta je 36 mjeseci, a krajnji cilj je razvoj novog proizvoda, usluge ili procesa. Intenzitet financiranja za mikro i mala poduzeća je 60 %, dok je za srednja poduzeća 50 %.

Pune prijave podnose se centralno i direktno EUREKA Tajništvu (Bruxelles) na engleskom jeziku ONLINE putem poveznice OVDJE, a rok za podnošenje prijave je 4. veljače 2021. do 20:00:00 sati (CET).

EUREKA Tajništvo ocjenjuje prihvatljivost projekta i organizira tehnološku evaluaciju, dok HAMAG-BICRO financijski ocjenjuje hrvatske prijavitelje u projektu. Također, HAMAG-BICRO u sklopu ovog natječaja nudi financijsku podršku kroz vaučer program. Vaučeri u iznosu od 20.000 kuna dodjeljivat će se najbolje ocijenjenim pretprijavama za sufinanciranje usluga stručnjaka za pomoć u pripremi projekata. Dostava pretprijave nije obavezna, no na ovaj način tvrtke imaju mogućnost osigurati vaučer za troškove usluge stručnjaka za pisanje pune projektne prijave te provjeriti je li njihov projekt u skladu s propozicijama programa.

Rok za podnošenje pretprijave je 7. siječnja 2021. do 23:59:00 sati (CET).

Webinar na temu kako uspješno ispuniti Eurostars prijavu održat će se u organizaciji EUREKA Tajništva (Bruxelles) 12. siječnja 2021. u 11:00 sati.

Registracija za webinar putem poveznice.

Budite dio jedne od najvećih svjetskih mreža za međunarodnu suradnju u istraživanju, razvoju i inovacijama, prisutnoj u 36 zemalja. Više informacija o programu i samom procesu prijave možete pogledati ovdje.

Označeno u