Konferencija za medije održana je na zelenoj i atraktivnoj lokaciji – golf terenu

Svjetski sportski događaji 2018. godine u LifeClass Termama Sveti Martin

| 11.9.2017. u 11:30h | Objavljeno u Sponzorirano

U LifeClass Termama Sveti Martin održana je jedinstvena konferencija za medije, na zelenoj i atraktivnoj lokaciji – golf terenu, na kojoj su u skladu s lokacijom, predstavljena velika sportska postignuća u Međimurju, ali i planovi za 2018. godinu.

O temi "Međimurje 2018 - svjetski sportski događaji u cvjetnjaku Hrvatske " uvodno je govorio generalni direktor LifeClass Termi Sveti Martin, Branimir Blajić naglasivši kako je ovo „jedinstvena prilika za kontinentalni turizam u Hrvatskoj, jer će se u mjestu od gotovo 2000 stanovnika iduće godine odvijati čak nekoliko svjetskih prvenstava.“

Naime, kako bi nastavili s ciklusom svjetskih događanja u Međimurju, LifeClass Terme Sveti Martin su se sa svojim partnerima uključile u procese apliciranja za organizaciju svjetskih sportskih događanja u nadolazećoj, 2018. godini, te su iz tog razloga sredstva za ovogodišnji Tour of Croatia prenamijenili u te svrhe.

S ponosom je najavljeno da će Međimurska županija i Općina Sveti Martin na Muri u 2018. godini biti jedinstveni u svijetu po organizaciji svjetskih događanja.

- U Svetom Martinu na Muri organizirat će se dva svjetska i jedno europsko prvenstvo, a ujedno će biti i domaćini smještaja za dva Europska rukometna prvenstva – naglasio je direktor Blajić. Riječ je o Svjetskom prvenstvu u dugom trčanju na 100 km, Svjetskom prvenstvu u lovu na ribe na plovak (veterani i invalidi) te Europskom prvenstvu u disc golfu.

Konferenciji su prisustvovali predsjednik Turističke zajednice Međimurske županije, ujedno i župan Matija Posavec, generalni direktor LifeClass Termi Sveti Martin Branimir Blajić, specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije Dinko Šimenc, dvostruki „Ironman“ i učitelji u „adidas“ školi trčanja Pavao Vlahek, predsjednik Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurske županije Zoran Pfeifer te predsjednik STK „STARR“ Ronald Redjep. Uz spomenute, konferenciji su na važnosti dali i načelnik Općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec, kao i voditelj ureda Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula. 

- Organizacija ovakvih događanja svjetskih i europskih kalibara, ide u smjeru jačanja identiteta regije. Mi smo se i tijekom proteklih mjeseci suočili s brojnim izazovima u organizaciji velikih događanja i natjecanja, a Terme Sveti Martin tom su se prilikom pokazale kao jako dobar domaćin - naglasio je župan Međimurske županije, Matija Posavec.

- To su utrke koje su i turistički i ali i na svaki drugi način zanimljive - spomenuo je Vlahek u svom obraćanju novinarima, pojasnivši kako će se uz smještanje trkača i njihove pratnje dati popriličan doprinos porastu zabilježenih noćenja na kontinentu Hrvatske.

Dinko Šimenc je pohvalio organizaciju istaknuvši činjenicu da se ovakva natjecanja uobičajeno organiziraju u bogatim europskim zemljama poput Finske, Švedske i Njemačke. Također, očekuje se oko 1500 noćenja od 200 sudionika u natjecanju u disc golfu.

Zoran Pfeifer je naglasio kako se u svijetu više od 250 milijuna ljudi bavi sportskim ribolovom, pa napominje kako tu činjenicu treba maksimalno iskoristiti u turističke svrhe kroz domaćinstvo u natjecanjima. 

LifeClass Terme Sveti Martin i Hrvatski stolnoteniski savez su i prije same konferencije potpisali trogodišnji ugovor o suradnji na području priprema i smještaja reprezentacije te organizacije kampova na svjetskoj razini, uz logističku i stručnu podršku STK Starr Varaždin.

Ronald Redjep zahvalio se na odličnoj suradnji s Termama i naglasio kako su za sve nedavne uspjehe reprezentacije dobrim cijelom zaslužne Terme Sveti Martin „jer ovdje postoji mogućnost igranja vrhunskog stolnog tenisa, pa je moguće ostvariti i vrhunske rezultate.“

Zaključno, kako je spomenuo i župan Posavec, samo tri kontinentalne županije u Hrvatskoj bilježe porast noćenja u prvih 8 mjeseci ove godine. Uz Karlovačku i Krapinsko-Zagorsku županiju, Međimurje će uz odličnu suradnju s LifeClass Termama Sveti Martin ostvariti još bolje rezultate.

Naime, 2014. godine ostvareno je 75.734 noćenja te je prihod bio 31.400.000 kuna, dok je ove godine ostvareno 117.000 noćenja, što pokazuje prihod od 45.500.000 kuna.

načelnik Općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec, kao i voditelj ureda Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula.