Škola Šimunić: Od Cambridge ispita do japanskog Foto: Škola Šimunić

Škola Šimunić: Od Cambridge ispita do japanskog

Sponzorirani članak | 27.9.2019. u 12:15h | Objavljeno u Sponzorirano

U Školi stranih jezika Šimunić ponosni su što je ova godina opet bila veoma uspješna za njihove kandidate na ispitima za Cambridge međunarodno priznate certifikate o znanju engleskog jezika!

U ožujskome i lipanjskom roku 30-tak kandidata položilo je ispit First Certificate in English ( FCE ) i steklo Cambridge svjedodžbu o visokoj razini znanja engleskog jezika razine B2. Većina je postigla izuzetne rezultate i najvišu ocjenu: Performance at Grade A demonstrates an ability at Level 2 and Council of Europe C1 čime su dokazali znanje i za višu razinu! Polaznici, roditelji i djelatnici Škole jako su ponosni na postignuti uspjeh.

IMG_2064_-_Copy.JPG

U dobi od 16-ak godina mladi su Varaždinci polagali svoj prvi veliki ispit ukupnog trajanja oko 4 sata u ispitnom centru British Councila u Zagrebu. Mladi su polaznici morali dokazati svoje jezične sposobnosti putem testova u 5 kategorija: Use of English, Reading, Writing, Listening i Speaking.

Njihov uspjeh potvrda je kvalitetnog podučavanja u Školi stranih jezika Šimunić, kao i entuzijazma i zalaganja njihovih profesorica: „Većina tih polaznika pohađala je našu Školu od malih nogu, a mnogi su paralelno učili talijanski, njemački ili čak i japanski.. Privilegija je to i užitak dovesti ih do tako visoke razine. Štoviše, mnogi od njih odmah dalje nastavljaju s pripremama za CAE (Certificate of Advanced English) pa će, bez sumnje, i tu pokazati izvrsno znanje za europski nivo C1 i C2, kao i naši polaznici koji su taj ispit polagali godinu ranije.“ Prema riječima zadovoljnih roditelja najveći uspjeh je znanje njihove djece, a posebno im je drago bilo gledati s kakvom su voljom i veseljem odlazili na nastavu.

IMG_1780.JPG

Jedina škola u Varaždinu

Škola stranih jezika Šimunić jedina je škola iz Varaždina sa dugogodišnjim statusom srebrnog ADDVANTAGE PARTNERA British Councila za Cambridge ESOL međunarodno priznate ispite. Sa 28 godina iskustva specijalizirali su se u pripremi za polaganje međunarodno priznatih ispita. Prolaznost njihovih kandidata je 100%, od čega većina s najvišom ocjenom!

Addvantage_Partners_Sign_201920_Silver_-_Copy.jpg

Čemu služe međunarodno priznati certifikati?

Što god ovi mladi ljudi studirali i danas-sutra radili koristit će im izvrsno znanje engleskog jezika i međunarodno priznate Cambridge svjedodžbe kao najobjektivniji i najvjerodostojniji dokaz stečenih jezičnih kompetencija. Certifikat je čvrst dokaz i prednost pred drugim brojnim kandidatima bilo kod upisa na fakultet u inozemstvu, natječaju za stipendiju ili posao te svakako kasnije u karijeri, a za razliku od drugih međunarodnih ispita, FCE i CAE certifikati imaju neograničen rok trajanja.

IMG_2081_-_Copy.JPG

Novost: IELTS ispit

Ove školske godine proširuju ponudu na međunarodno priznate ispite IELTS. Taj je Cambridge ispit također vrlo tražen za nastavak studija u inozemstvu ( Academic ) i za rad u državi engleskog govornog područja (General Training ).

IMG_1830_crop.JPG

Naši varaždinski Japanci

Već desetu godinu naši sugrađani uživaju učeći japanski jezik, a na nastavu u Školu stranih jezika Šimunić dolaze čak i entuzijasti iz susjednih županija. To su redom mladi entuzijasti, srednjoškolci i studenti sa zavidnim znanjem o kulturi te daleke zemlje. Zavoljeli su japanski kroz anime, cosplay, glazbu i filmove.

Nastavni materijali su na engleskom jeziku, a nastava je popraćena autentičnim materijalima i japanskim video projekcijama. Profesorica je studirala u Tokiju te vrlo stručno i slikovito prenaša svoje znanje i iskustva iz te daleke, egzotične zemlje.

Po završetku programa profesorica uvijek upriliči japansku zakusku sa tipičnim jelima, pićem i glazbom te nekim iznenađenjem.

Dio polaznika posjetilo je Japan gdje su uživo isprobali svoje moći komunikacije. Mnogi žele ostati i duže, a nekima je to i uspjelo pa su tamo čak našli i ljubav.

IMG_1827_crop.JPG

Intenzivna nastava za odrasle

Vrlo često slušamo od odraslih polaznika: „Tijekom školovanja sam učio taj jezik, ali ništa ne znam, a sad mi je potrebno i znanje i svjedodžba.“ Da, nažalost, nakon testiranja se utvrdi da je ta izjava prilično točna. Stoga našim odraslim polaznicima preporučamo intezivni program u kojem u ugodnoj i poticajnoj atmosferi odlično nauče strani jezik, a steknu i nova prijateljstva i poznanstva. Nastava je moderna, dinamična i zanimljiva s pristupom orijentiranim na komunikacijske potrebe polaznika.

20190212_170732crop.jpg

Vlastiti programi i imperativ kvalitete

“Mi smo škola kojoj je oduvijek imperativ kvaliteta nastave kojom u kontinuitetu pratimo naše polaznike od njihove 4.godine i prvih simpatičnih nespretno izgovorenih riječi pa sve do visokih stupnjeva i priprema za polaganja ispita za međunarodne certifikate. Nastavne programe uvijek nastojimo poboljšavati i unaprijeđivati, osluškujući želje i potrebe naših polaznika, prateći aktualne svjetske trendove da bismo uvijek bili u korak s vremenom, te koristeći suvremene pedagoške i didaktičke metode.

IMG_20190415_183304.jpg

Za naše predškolce, male “Engleziće i Nijemčiće”, izradili smo vlastite nastavne programe koji se temelje na autentičnim materijalima: tradicionalnim pjesmama s igrom, rimama, brojalicama, pričama, predmetima i običajima iz tradicije tog govornog područja uz mnoštvo aktivnosti kroz koje djeca uče jezik misleći da se, zapravo, igraju.

IMG-20190528-WA0001.jpg

Slične metode koristimo i za naše đačke stupnjeve, uz pratnju kvalitetnih udžbenika inozemnih izdavača za koje iskustveno znamo da su najefikasniji u nastavi osnovnoškolaca – da je tako, dokaz su zadovoljni roditelji koji nam iz godine u godine zahvaljuju kad ozarenih lica odlaze nakon završne priredbe, na kojoj naši mali đačići pokažu što zaista znaju, a to je zavidna razina znanja koja iz godine u godinu raste - na obostrano zadovoljstvo! “Our word is our bond” – naša riječ naša je obveza.

IMG_2410.JPG

U 28 godina rada Škola stranih jezika Šimunić dokazuje postojanu kvalitetu u uspješnom podučavanju engleskog, njemačkog, talijanskog, španjolskog, francuskog, ruskog, mađarskog i japanskog jezika te svih dobnih skupina od predškolaca, osnovoškolaca, srednjoškolaca do odraslih polaznika.

http://www.skola-simunic.hr/

Trenkova 23, 042 203 303, 091 2033023

New_Picture.jpg

IMG_2015.JPG