Varaždinci vole domaće kobase i slavonske čvarke

Sponzorirani članak | 29.11.2016. u 09:51h | Objavljeno u Sponzorirano
Ljekarne VŽŽ

Sajam luka, špeka i kobasica u trgovački centar Lumini privukao je preko dvadeset tisuća zaljubljenika u tradicionalnu gastronomiju.

Na sajmu su najtraženiji bili suhomesnati proizvodi OPG-a Kraljik iz Belišća, a redovi su se stvarali i ispred štanda mesnice Jagušić iz Koprivnice.

- Varaždinci su na ovogodišnjem sajmu pokazali da kod suhomesnatih proizvoda podjednako vole lokalne i one slavonske. Iako iz različitih dijelova zemlje, Kraljik i Jagušić pokazali su da je recept za uspjeh isti – vrhunski sastojci i tradicionalna receptura. Prvi je posjetitelje sajma oduševio čvarcima, a drugi kobasicama i špekom. Neodoljiv miris njihovih proizvoda i one koji nisu ništa namjeravali kupovati, potaknuo je da se opskrbe pred blagdane. Drago nam je da su na kraju sajma jednako zadovoljstvo izražavali i izlagači i posjetitelji - kazala je Jelena Kontrec iz centra Lumini.

Među najprodavanijim proizvodima na sajmu su bili med OPG-a Dješka te sirevi mini mljekare Veronika.

- Dobra atmosfera pojačana je programom koji je osmislio voditelj Nenad Kumrić Charlie, a tijekom kojeg su se na pozornici izmjenjivali glazbeni izvođači i zabavljači. Salve smijeha izmamio je Kristijan Petrović Kiki pričajući viceve u liku Slaveka - kazala je Kontrec.

Dobro su se zabavili i najmlađi, a da neke stvari nikad ne izlaze iz mode, pokazalo je njihovo zanimanje za drvene igračke koje proizvodi Mirica Kukec. U igru te kreativne radionice, osmišljene prema najnovijim pedagoškim spoznajama, velik se broj djece uključio u nepresušno vrelo dječje zabave - igraonicu Twister.

Označeno u