Prva privatna gimnazija s pravom javnosti - škola za velika znanja

Napisao/la: VV -
Prva privatna gimnazija s pravom javnosti - škola za velika znanja Foto: Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin

Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin je škola koja je osnovana još davne 1997. godine i prva je privatna srednja škola u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Učenici u ovoj školi mogu birati između opće, jezične, informatičke gimnazije s većim brojem sati informatike te sportske gimnazije čiji je program prilagođen učenicima sportašima.

Iz škole je dosad izašlo 19 generacija maturanata koji su danas već akademski obrazovani ljudi.

Nema stresa!

U Prvoj privatnoj gimnaziji s pravom javnosti Varaždin velika se pažnja posvećuje učenju stranih jezika. Učenici obavezno imaju dva strana jezika, a po želji i treći strani jezik kao izborni. Nastava stranih jezika posebno je organizirana za početnike, a posebno za napredne.

- U našoj školi učenici mogu učiti engleski, njemački, francuski, talijanski i španjolski jezik. Učenici odlaze na razmjene učenika u druge zemlje, a sudjeluju i u ljetnim kampovima u državama zapadne Europe, čak Kanadi i SAD-u – rekla je ravnateljica Prve privatne gimnazije s pravom javnosti Varaždin Nives Risek.

Od prvog razreda učenici imaju pojačanu nastavu iz hrvatskog, matematike, stranog jezika, odnosno obaveznih predmeta na državnoj maturi. U trećem i četvrtom razredu nastavljaju se pripreme za državnu maturu s pripremama za svaki obavezni predmet posebno za višu i nižu razinu. Od trećeg razreda uključuju se u pripreme za državnu maturu i iz onih predmeta koji su im potrebni za upis na točno određeni fakultet, a rezultat toga je zavidni uspjeh učenika na državnoj maturi i upisu na željene fakultete.

Posebnost ove škole je individualni pristup svakom učeniku, a takav pristup posebno je važan učenicima sportašima ili glazbenicima koji često zbog treninga, natjecanja i nastupa moraju izostati iz škole.
- Kada dođu u školu naši profesori s njima sjednu i nadoknade gradivo koje su propustili– otkrila je ravnateljica Risek.

Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin je škola bez stresa. S učenicima se dogovaraju datumi kada će odgovarati kako bi se izbjegao stres i anksioznost prisutan kod ispitivanja ili pisanja ispita.
Jedna od posebnosti ove škole je periodična nastava.
- Nastava iz pojedinih predmeta organizirana je u periodima od po osam tjedana, što znači da u tom periodu pojedine predmete učenici slušaju više, a neke predmete uopće nemaju. Takav način organizacije nastave omogućava učenicima da se usredotoče na manji broj predmeta i efikasnije uče, a ocjene se zaključuju i prije kraja školske godine – rekla je ravnateljica Risek.

Može i u inozemstvo

Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin za učenike ima svakodnevne instrukcije i konzultacije u školi iz matematike, fizike, kemije i stranih jezika i po potrebi iz drugih predmeta te su one organizirane u sklopu redovne nastave. Dodatno se radi s nadarenim učenicima, a posebna pažnja posvećuje se onima koji imaju smisla za likovnu umjetnost te se već od prvog razreda uključuju u izradu likovne mape potrebne za upis na arhitekturu, dizajn ili Likovnu akademiju.

Jedna od posebnosti škole je terenska nastava. Dva puta godišnje, u travnju i listopadu, učenici odlaze na terensku nastavu, pri čemu je jedna obično u Hrvatskoj, a druga u inozemstvu.

POSJETITE NAS! Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin poziva sve učenike završnih razreda da dođu u subotu, 23. svibnja u Supilovu 22 na Dan otvorenih vrata od 10 do 12 sati. Uz poštivanje svih mjera uvedenih zbog epidemije koronavirusa mogu razgledati školu i iz prve ruke upoznati se s uvjetima školovanja. Moguć je posjet školi i tijekom drugih subota u svibnju i lipnju uz obaveznu prethodnu najavu na brojeve: 042/200-334 ili 098/331-227.

DISLEKSIJA I DISGRAFIJA
Učenicima koji imaju disleksiju i disgrafiju omogućavamo drugačiji pristup u nastavi kako bi uspješno savladali nastavno gradivo. Tim učenicima osigurava se po potrebi i osobni pomagač na državnoj maturi

• Na nastavi najviše volimo pitanje "ZAŠTO?" jer to je uvijek dobar poticaj za daljnje istraživanje nepoznatog
• U školi vlada prijateljsko ozračje zahvaljujući kojem je učenicima lakše savladati gradivo uz ugodnu i poticajnu atmosferu
• Kada se nađu u problemu učenici se uvijek mogu obratiti psihologinji. Osim što im prenosi znanje i interes za psihologiju, pomaže im u odrastanju, oblikovanju stavova, mišljenja i pronalaženja vlastitog životnog puta

NOVI PROJEKTI
U tijeku je izrada platforme na kojoj će učenici imati sve prezentacije i predavanja koje će moći pogledati u bilo kojem trenutku iz svih predmeta. Zahvaljujući tome nastavu će moći pratiti sportaši koji često izostaju zbog treninga i natjecanja, ali i učenici koji su bolesni.

Pogledajte video o školi kojeg su snimili sami učenici.

prva_privatna_gimnazija.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.