POLIKLINIKA VIVA-DERM Minimalno invazivne metode liječenja proširenih vena

VV | 1.9.2020. u 09:14h | Objavljeno u Sponzorirano
Ljekarne VŽŽ

Proširene vene na listi su najčešćih bolesti današnjice. Pri njihovom spomenu, većina će pomisliti na ružne, izvijugane i nabrekle vene na nogama, uzrokovane povišenim tlakom te oštećenim zaliscima unutar venskog sistema - takozvane varikozne vene. Iako ih se često doživljava kao estetsku manu, proširene su vene prije svega ozbiljan zdravstveni problem. Naime, s vremenom one postaju sve šire i vidljivije, uzrokujući niz problema, od kojih su najčešći: oticanje nogu (osobito u predjelu gležnjeva), osjećaj težine i umora u nogama, svrbež, pečenje, noćni grčevi, sindrom nemirnih nogu i bolovi.
Ako se tako oboljele vene ne liječe, mogu nastupiti komplikacije kao što su teške upalne promjene kože, a u najtežim slučajevima i otvaranje rana –ulkusa, koji su bolni i vrlo sporo cijele, često i godinama. Stoga je vrlo važno javiti se liječniku, već pri pojavi prvih simptoma.
Zahvaljujući razvoju medicine, danas se ovaj problem može riješiti bezbolno, jednostavno, učinkovito i trajno, u samo jednom danu. Moderne terapijske, minimalno invazivne metode, od sada su dostupne i u varaždinskoj Poliklinici Viva-derm, zahvaljujući stručnjacima s dugogodišnjim iskustvom- vaskularnom kirurgu doc dr.sc. Slavenu Suknaiću te intervencijskom radiologu dr. Karlu Novačiću.
Prema riječima dr. Sanje Petek Modrić ravnateljice Poliklinike Viva- derm, svakom pacijentu pristupa se individualno. Nakon pregleda vaskularnog kirurga ili intervencijskog radiologa, provodi se ultrazvučni pregled- Color Doppler, kako bi se utvrdio stupanj oboljenja vena te predložio najbolji način liječenja.
Minimalno invazivne metode uključuju: endovaskularnu lasersku i radiofrekventnu ablaciju, ablaciju cijanokrilatnim ljepilom, sklerozaciju pjenom (UGFS), mikroflebektomije… Njihove prednosti, s obzirom na klasične kirurške zahvate, su brojne- bezbolne su, bez rana, ožiljaka i komplikacija, provode se ambulantno ( nije potrebno bolovanje i mirovanje ), trenutno uklanjaju smetnje, dovode do zacjeljenja rana (ulkusa), a rezultati su trajni.

1poliklinika vivaderm ulaz 900x506

Lepeza usluga Poliklinike Viva-derm

Liječenje proširenih vena obogatilo je listu usluga Poliklinike Viva-derm koja u svom sastavu ima dermatologiju s kozmetološkim centrom, ultrazvučnu dijagnostiku, internu medicinu, neurologiju te estetsku i vaskularnu kirurgiju, a čiju kvalitetu usluga jamči ekspertni tim stručnjaka. Zahvaljujući multidisciplinarnom pristupu, omogućeno je pružanje kompletne usluge, od postavljanja dijagnoze, liječenja, pa sve do praćenja rezultata liječenja za brojne bolesti današnjice.

Na stranici www.poliklinikavivaderm.hr doznajte više informacija o ponudi Poliklinike Viva-derm i ne odgađajte liječenje - nazovite s povjerenjem 042 302 904 ili pišite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.