Pravilno razvrstavajmo otpad jer NEMA VIŠE KANTICE ZA SVE!

Napisao/la: VV -
Pravilno razvrstavajmo otpad jer NEMA VIŠE KANTICE ZA SVE! Foto: Grad Varaždin

Odvojeno prikupljanje otpada ključni je korak za njegovo recikliranje te preduvjet za kružno gospodarstvo.

U vašem mjestu uvedeno je razdvojeno prikupljanje otpada, stoga je u vaš sandučić dostavljen letak s informacijama o pravilnom razvrstavanju otpada.

ŠTO RAZVRSTAVAMO?

  • Miješani komunalni otpad
  • Biorazgradivi otpad
  • Papir i karton
  • Plastiku
  • Staklo
  • Tekstil
  • Metale

Ako do sada niste bili sigurni kako razdvojiti i odložiti otpad, u letku možete pronaći sve upute o tome. Pregledajte ga i na sažet način saznajte na koji način koristiti spremnike za otpad. Smanjenjem otpada koji svakodnevno proizvodimo možemo smanjiti njegov štetan utjecaj i uštedjeti.

Odvajanjem otpada smanjujemo njegov štetan utjecaj na okoliš, štedimo i ono najvažnije, pomažemo našem planetu da nam i dalje ostane – zeleni. Stoga je krajnje vrijeme da sami počnemo razmišljati i ponašati se na način da "NEMA VIŠE KANTICE ZA SVE!"

Nakon što pregledate letak, nemojte ga odmah reciklirati. Dobro će vam doći kao podsjetnik svaki put kada se spremate iznijeti vaš otpad jer NEMA VIŠE KANTICE ZA SVE – nema više bacanja otpada u jedan spremnik!

Pozivamo vas da budete primjer drugima oko vas i posebno djeci koja vas gledaju, oponašaju i od vas uče. Smanjenjem otpada koji svakodnevno proizvodimo možemo smanjiti njegov štetan utjecaj i uštedjeti.

Svrha projekta PROMO je informativnim aktivnostima građane upoznati s postignutim ciljevima i ostvarenim rezultatima u području gospodarenja otpadom kako bi mogli pratiti napredak. Za održivo gospodarenje otpadom nužna je suradnja svih dionika države, lokalne samouprave i građana.

LOGO-2.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.