KB Sračinec: nova i veća, čarobna Bima u Varaždinu na novoj lokaciji Foto: Krešimir Đurić

KB Sračinec: nova i veća, čarobna Bima u Varaždinu na novoj lokaciji

VV | 23.7.2019. u 17:08h | Objavljeno u Sponzorirano

Bima poduzeća KB iz Sračinca nalazi se na novoj lokaciji u Varaždinu: prvom katu Konzuma (bivšeg Mercator centra) u Ulici Gustava Krkleca. Svečano otvorenje nove, moderne trgovine održano je u subotu, 20. srpnja i privuklo je brojne posjetitelje koji su mogli uz kupnju uživati u brojnim slatko-slanim delicijama. Najmlađi su se zabavljali uz oslikavanje lica i kutak za igru ispred prodavaonice.

Marijeta Kuten Soldo, voditelj marketinga KB-a ističe da je do preseljenja došlo zbog ekspanzije tvrtke te povećanja prometa i prodaje.

Novi prostor nužan

- U Zagrebačkoj ulici u Varaždinu prisutni smo devet godina i prostor od stotinjak kvadrata nije nas više zadovoljavao te smo se odlučili za preseljenje. Uz novi, moderno uređeni i znatno veći prostor, u novoj trgovini imamo priliku izložiti više proizvoda iz našeg bogatog asortimana. Naši proizvodi kupcima su sada pregledniji i dostupniji – istaknula je.

U ponudi nove trgovine su igračke, posuđe, pokloni i dekoracije.

- Uz ljubazne djelatnice, posebnost naših trgovina su aranžirani pokloni. Veliku pažnju tome posvećujemo i imamo zaposlene aranžere i cvjećare. Tijekom prošlog mjeseca dodatno smo educirali naše djelatnice kako bi još uspješnije i u skladu s trendovima aranžirale naše proizvode – istaknula je.

KB Sračinec ima ekskluzivno zastupništvo za prodaju pojedinih proizvoda u Hrvatskoj, a uz to razvija i vlastitu proizvodnju prigodnih i šaljivih poklon artikla izradom ili doradom u raznim tehnikama (pjeskarenje, ručno oslikavanje, tampon-tisak, sito-tisak, roto-tisak, sublimacija i slično).

- U proizvodnji je zaposleno sedmero djelatnika, a tvrtka ukupno zapošljava 84 osobe. S daljnjim razvojem potreba za radnicima je sve veća te su u planu nova zapošljavanja, ne samo u trgovini, nego i u Upravi – poručili su iz KB-a.

Iza ove tvrtke su četiri preseljenja ili otvorenja novih trgovina u zadnja četiri mjeseca, a prije samo mjesec dana otvorili su trgovinu u Westgate shopping centru u Zagrebu.

- U kratkom roku smo puno toga napravili, podigli smo kvalitetu naših trgovina i na to smo ponosni – istaknula je Kuten Soldo.

I preseljenje na novu lokaciju u Varaždinu sastavni je dio daljnjeg razvoja tvrtke KB Sračinec koja u planu ima otvorenje novih maloprodajnih trgovina koje trenutno imaju u cijeloj Hrvatskoj: od Sračinca, Varaždina, Ludbrega i Koprivnice, do Zagreba, Bjelovara, Vinkovaca, Kutine, Samobora, Zeline, Zaboka, Krapine, Zadra, Šibenika te najjužnije trgovine u Dubrovniku.

Natječaj za influencere

Osim maloprodaje tvrtka KB Sračinec ima veleprodaju i web shop za Hrvatsku i Sloveniju.

- Tijekom svibnja imali smo nagradni natječaj za influencere gdje su nam se svi preko 2000 followera mogli prijaviti. Glavna nagrada je bila put u Dubai kamo naša pobjednica, zajedno sa suprugom, odlazi u rujnu. To nam je donijelo puno pozitivnih komentara i novih kupaca. Aktivni smo na društvenim mrežama Bima Hrvatska, na Facebooku i Instagramu. Posebno je što na objavama koristimo vlastite fotografije, pa primjerice kupci, koji kupuju preko web shopa, mogu vidjeti kako to izgleda. Redovito objavljujemo akcije za maloprodaje i za web shop tako da svi koji nas prate mogu znati sve aktualne informacije – istaknula je voditeljica marketinga KB-a.

Pred tvrtkom je realizacija velikog projekta automatizacija i modernizacija skladišnog sustava.

- S povećanim prometom i prodajom modernizacija skladišta bio je logičan poslovni potez. Zbog toga smo i zaposlili voditelja skladišta, a s projektom krećemo najesen – najavljuje Kuten Soldo.

Nedjelje slobodne

 - U našem poslovanju vodimo se time da nedjelje našim zaposlenicima budu dan za odmor. Međutim, u slučaju da nas centar uvjetuje, kao što je sada slučaj u Westgateu u Zagrebu, naše trgovine rade - navela je Marijeta Kuten Soldo.

Radno vrijeme nove Bime u Varaždinu bit će od ponedjeljka do subote od 9 do 21 sati.

- U našem poslovanju vodimo se time da nedjelje našim zaoslenicima budu dan za odmor. Međutim, u slučaju da nas centar uvjetuje, kao što je sada slučaj u Westgate-u u Zagrebu, naše trgovine rade. Od 15 maloprodajnih trgovina tri nam rade nedjeljom - navela je.

Popusti i akcije

Bima je poznata po povoljnim cijenama i akcijama. Tako je trenutno “na snazi” popust od čak 40 posto na cijeli ljetni asortiman. Uz mjesečne i tjedne popuste, prilika je da u trgovinama nabavite igračke po povoljnoj cijeni jer je dio asortimana snižen 20 posto. 

Označeno u