FORESTLAND Od zabave na livadi do turističkog brenda

Sponzorirani članak | 17.5.2018. u 08:51h | Objavljeno u Sponzorirano

Od petka 13. do nedjelje 15. srpnja, Brezje u međimurskoj općini Sveti Juraj na Bregu, postat će još jednom centar elektroničke glazbe u Hrvatskoj, ali i šire.

Istaknuto je to na predstavljanju  6. Forestlanda na kojem će nastupiti više od 60 DJ-eva, od lokalnih do svjetskih zvijezda, producena ta, artista na dvije pozornice u 48 sati festivala. Priča koju je 2013. godine za počela mlada i ambiciozna ekipa šestorice prijatelja iz Međimurja Krešo Biškup, Saša Mikac, Nikola Horvat, Boris Novak, Matija Žugec i Ivan Barlek iz godine u godinu privlači sve veći broj za ljubljenika u elektroničku glazbu. Tijekom trajanja Forestlanda  pune se i turistički kapaciteti Toplica Sveti Martin pa samu ide ju podržava i Branimir Blajić, generalni direktor LifeClass Termi Sveti Martin na Muri. Načelnik općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović pri znaje da je lokalno stanovništvo u samom početku bilo skeptično, ali danas Forestland svi podržavaju.

forestland 2018 najava 7

Župan Međimurske župani je Matija Posavec veli da, kada se spoje entuzijazam, mladenačka energija, sjajna ideja i vizija što je i napravila ekipa koja je osmislila Forestland krajnji rezultat mora biti odličan, što dokazuju noviteti iz godine u godinu.

- Drago mi je da je svake godine sve više posjetitelja, a ujedno sam ponosan što Forestland postaje turistički brend cijelog Međimurja - naglašava Posavec.

Međimurska županija podupire mlade te je ovom prigodom, po prvi puta, potpisan ugovor u vrijednosti od 50.000 kuna, koji će pomoći u realizaciji ovogodišnjeg Forestlanda.

Da Međimurska županija snažno podržava ovaj projekt potvrđuje i predsjednik Skupštine Mladen Novak, koji nudi organizacijsku pomoć.

-Očekujemo tisuće posjetitelja iz Hrvatske i okolnih zemalja, što predstavlja izuzetan turistički potencijal jer smo iz jednodnevne atrakcije Forestland pretvorili u turistički projekt. Naš cilj je da festival izgradimo u tjedan dana, a nakon završetka izgleda kao da se ništa nije dogodilo - veli ispred organizatora Krešo Biškup.

Cijeli festival je “eco-friendly“, jer cijela infrastruktura i građevinski koncept za njega nastane na livadi u tjedan dana, a tako i nestane nakon završetka.

Označeno u