Ususret slatkom proljetnom Bjelovarskom sajmu

Alica Konjević | 30.3.2022. u 10:46h | Objavljeno u Sponzorirano

Dolazi više do 120 domaćih te izlagača iz 15 zemalja Europske unije i regije, a unatoč odgađanjima, termin održavanja početkom travnja ispao je odličan, tvrde organizatori

Nakon duge tri godine pauze uzrokovane pandemijom Covida -19, sve je spremno za nikad sadržajnijI 23. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam koji će se održati će se od 1. do 3. travnja, na sajamskom prostoru Gudovac. Osim najatraktivnijeg dijela, najveće ponude traktora i poljoprivredne mehanizacije te repromaterijala za nadolazeću sadnju i sjetvu, u sklopu sajam po prvi puta održat će se sajam opreme za hortikulturu i vrtlarstvo te četvrto izdanje sajma građevinske i komunalne opreme.

Četiri sajma u jednom

Za slatki dio ove trodnevne sajamske manifestacije pobrinuli su se pčelari koji će se nakon višemjesečnog čekanja konačno okupiti na 17. Međunarodnom pčelarskom sajmu kako bi se upoznali s najnovijim trendovima opreme za pčelarstvo te posjetiteljima ponudili bogatu paletu meda i pčelinjih proizvoda.
-Poslije rekordnog Proljetnog sajma 2019. godine, imali smo velika očekivanja od 2020. godine. Uređeno je nekoliko tisuća kvadrata novih vanjskih izložbenih površina, asfaltirane nove šetnice i izložbene površine, te su postavljeni novi sustavi grijanja u izložbene paviljone. Međutim, svjetska pandemija Covida-19 nas je odvela u vrlo neizvjesna vremena. Unatoč zahtjevnim mjerama i uvjetima organizacije, uz veliku potporu naših vjernih partnera, uspješno smo u rujnu 2021. godine organizirali Jesenski sajam, te prikupili potrebno samopouzdanje i vjeru u svjetliju sajamsku budućnost. Tako da smo organizaciji 23. Proljetnog sajma pristupili s velikim optimizmom i entuzijazmom te vjerujemo da nas očekuje jedna velika i nezaboravna sajamska manifestacija, na zadovoljstvo izlagača, posjetitelja i organizatora – istaknuo je Zlatko Salaj, v.d. direktor Bjelovarskog sajma

Dolazak potvrdilo više od 400 izlagača

Zadovoljno je istaknuo da će sajamski prostor koji se prostire na 80 tisuća četvornih metara zatvorenog, natkrivenog i otvorenog prostora biti popunjen. Gotovo svi izlagači okupljeni oko Pčelarskog sajam koji je trebao biti održan u veljači potvrdili su svoj dolazak tako da se na Proljetnom sajmu očekuje više do 400 domaćih te izlagača iz 15 zemalja Europske unije i regije. Dokaz je to da su izlagači unatoč teškoćama oko nabavke robe, željni sajma i da je termin održavanja početkom travnja na kraju ispao odličan.
-Svi kažu da je to jako dobro pogođeno vrijeme kada još na našim poljoprivrednim površinama nisu intenzivni radovi, vrijeme kada se još uvijek nabavljaju strojeve i pripremaju se za sjetvu, sadnju, uređenje svojih okućnica i balkona. Svi željno iščekuju i svi puno očekuju – naglašava prvi čovjek Bjelovarskog sajma. Osim izložbeno prodajnog dijela te brojnih prezentacija koje su pripremili izlagači, u sklopu Proljetnog sajma održat će se i niz stručnih predavanja koja će ove godine najviše obuhvatiti pčelarsku djelatnost. Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i pripadajućih im službi kao i ranijih godina bit će na raspolaganju posjetiteljima za sva pitanja u vezi poljoprivrednih tema. Sve to bit će upotpunjeno i atraktivnim kulturno- zabavnim sadržajima te bogatom ugostiteljskom ponudom pa se može reći da će svatko pronaći ponešto za sebe.

Povoljne cijene ulaznica

Organizatori vjeruju da će bogat sadržaj Proljetnog sajma na sajamski prostor Gudovac privući više od 30 tisuća posjetitelja koji će po povoljnoj cijeni ulaznica od 20 kuna za djecu, umirovljenike, osobe s invaliditetom i grupe te po 30 kuna za odrasle posjetitelje, moći obići sajam i pronaći ono što ih zanima.
-Za razliku od jesenskog sajma, ovoga puta posjetiteljima neće trebati covid potvrde da bi ušli, iako ćemo na punktovima imati dezinfekcijska sredstava i maske za one koji to žele – kazao je Salaj.
Za sve posjetitelje koji dolaze vozilom kao i do sada osiguran besplatan parking, a mislilo se i na one koji nemaju automobil ili žele izbjeći gužvu jer je osiguran prijevoz autobusom iz Bjelovara do sajamskog prostora. Sve u svemu, sve je spremno za Proljetni sajam, stoga dođite i uživajte u tradicionalnom sajmu na moderan način, poručuje organizator.

bjelovarski sajam 2

bjelovarski sajam 3