Upiši Sveučilište Sjever i studiraj u suvremenom opremljenim laboratorijima do najviše akademske titule

VV | 29.4.2022. u 14:11h | Objavljeno u Sponzorirano

Sveučilište Sjever ustrojeno je kao dinamična organizacija koja stalno prati, primjenjuje i ugrađuje znanstvene i stručne spoznaje, promovira koncept cjeloživotnog obrazovanja te produbljuje i održava veze s gospodarstvom i suradnju sa srodnim visokoškolskim ustanovama u zemlji i inozemstvu.

Sveučilište Sjever svojim studentima u dva studentska centra, u Koprivnici i Varaždinu, omogućuje priliku za studiranje brojnih studijskih programa po suvremenim standardima do najviše akademske titule. Osim toga, Sjever ima najveći postotak studenata (čak 78%) u deficitarnom STEM području pa su studenti nakon što završe studij iznimno traženi. Stopa zaposlenja nakon završenog studija na Sveučilištu Sjever je vrlo velika, a dosadašnji studenti postižu zavidnu karijeru u realnom sektoru. Poslodavci ističu da su oni vrlo poželjni zaposlenici zbog visoke razine stručnosti te širine usvojenih znanja i kompetencija. I što je najvažnije, spremni su na samostalan i kreativan rad u struci.

Što to čini Sveučilište Sjever najbrže rastućim te najperspektivnijim sveučilištem u Republici Hrvatskoj:

1/ STUDENT JE U SREDIŠTU POZORNOSTI

Personalizirani način edukacije, tijekom koje student nije broj, nego se svakom studentu pristupa na individualan način, zadovoljavajući njegove osobnosti i preferencije. Na Sveučilištu Sjever profesori usko surađuju sa studentima te nisu samo mentori i nastavnici, nego i prijatelji.

2/ SUVREMENO OPREMLJENI LABORATORIJI

Neovisno o tome koji od 30 studija izabere, svakog studenta očekuju suvremeno opremljeni laboratoriji, stručna praksa u realnom sektoru te brojna stručna predavanja kako bi sve stečeno znanje već tijekom studija mogao upotrijebiti u praksi.

3/ BLISKA SURADNJA S PRIVREDOM

Na Sveučilištu Sjever studenti imaju mogućnost učenja od najboljih jer Sveučilište surađuje s najvećim stručnjacima iz akademskog svijeta i privrede koji su nerijetko i gosti predavači, poput primjerice Mate Rimca, Borisa Vujčića, Dražena Klarića, Krešimira Macana, Ljube Jurčića, Roberta Knjaza, Davora Brukete i mnogih priznatih domaćih i svjetskih stručnjaka. Aktivna suradnja te osluškivanje realnih potreba gospodarstva u regiji upravo je jedan od ključnih ciljeva i uvjeta razvoja i napretka samog sveučilišta i studijskih programa, što prepoznaje i privreda.

4/ MEĐUNARODNA SURADNJA

Sveučilište Sjever sudjeluje u velikom broju međunarodnih projekata i inicijativa te s brojnim međunarodnim sveučilištima, a putem programa ERASMUS+ , najvećeg programa Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport koji obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja, studentima je omogućena mobilnost u svrhu studijskog boravka ili stručne prakse na visokoobrazovnim ustanovama ili organizacijama diljem svijeta.

5/  AKTIVNI STUDENTI SPORTAŠI

Na Sveučilištu Sjever vrlo su aktivni studenti sportaši okupljeni u Savez sportskih udruga Sveučilišta Sjever, što dokazuju sudjelovanjem na brojnim domaćim ali i inozemnim studentskim sportskim natjecanjima, ostvarujući zavidne sportske rezultate. Savez sportskih udruga punopravni je član Hrvatskog akademskog sportskog saveza.
Sveučilište Sjever djeluje u dva sveučilišna centra – Sveučilišnom centru Koprivnica i Sveučilišnom centru Varaždin, a od prošle godine studenti mogu odabrati i četiri nova studijska programa: preddiplomski sveučilišni studij Glazba i mediji, preddiplomski sveučilišni studij Geodezija i geomatika u Sveučilišnom centru Varaždin te preddiplomski sveučilišni studij Zaštita okoliša, recikliranje i ambalaža u Sveučilišnom centru Koprivnica i preddiplomski stručni studij Informatika i računarstvo u Đurđevcu!

Osim navedenih novih studija, Sveučilište nudi široki dijapazon različitih studija do najviše akademske titule:

SVEUČILIŠNI CENTAR KOPRIVNICA

Preddiplomski studiji:
Zaštita okoliša, recikliranje i ambalaža  
Medijski dizajn 
Komunikologija, mediji i novinarstvo 
Poslovanje i menadžment 
Prehrambena tehnologija  
Logistika i mobilnost 
Računarstvo i informatika*
*Izvodi se na dislociranoj lokaciji Sveučilišta Sjever u Đurđevcu
 
Diplomski studiji:
Komunikologija, mediji i novinarstvo  
Ambalaža, recikliranje i zaštita okoliša  
Održiva mobilnost i logistički menadžment  
Medijski dizajn

Poslijediplomski studiji:
Mediji i komunikacija  

SVEUČILIŠNI CENTAR VARAŽDIN

Preddiplomski studiji:
Geodezija i geomatika
Glazba i mediji 
Elektrotehnika 
Multimedija, oblikovanje i primjena
Proizvodno strojarstvo
Logistika i mobilnost  
Graditeljstvo
Sestrinstvo 
Mehatronika 
Fizioterapija 
 
Diplomski studiji:
Poslovna ekonomija  
Odnosi s javnostima
Multimedija 
Strojarstvo 
Graditeljstvo  
Sestrinstvo - menadžment u sestrinstvu  

Poslijediplomski studiji:
Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment
Poduzetništvo i EU fondovi 

Znanje je u tvojim rukama! Upiši Sveučilište Sjever - Sveučilište kojem je stalo!

Ako želiš studirati na Sveučilištu Sjever, prijavi se na web stranici Postani student (postani-student.hr). Sve o informacije o uvjetima upisa nalaze na mrežnim stranicama Sveučilišta te stranici Postani student.

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci