Ulaznice za film "General" u CineStaru Varaždin dobio/la je...

Sponzorirani članak | 15.8.2019. u 17:37h | Objavljeno u Sponzorirano

Dvije ulaznice za film "General" u CineStaru Varaždin osvojio je Dalibor Škrpec. Čestitamo!

Ulaznice se podižu na blagajni CineStara Varaždin uz predočenje identifikacijskog dokumenta i mogu se iskoristiti isključivo od ponedjeljka do četvrtka, zaključno s datumom 28.08.2019. u CineStaru Varaždin.

O FILMU:

Heroj. Vojnik. Čovjek. Uzbudljiva životna priča generala Ante Gotovine, jednog od najistaknutijih zapovjednika iz Domovinskog rata.

8. prosinca 2005. svjetski su mediji izvijestili kako je uhićen optuženik za ratne zločine, hrvatski general Ante Gotovina. Sin ribara, rođen u Tkonu na otoku Pašmanu, rano je ostao bez majke. U Pakoštanima je živio do svoje 17. godine, a onda je jednog dana odlučio otići u svijet. Napustio je dom i, ukrcavši se na brod, otplovio u nepoznato.

Pridružio se Legiji stranaca. Tamo je niz godina sudjelovao u francuskim vojnim operacijama, gdje je bio i ranjen. Krajem 80-ih godina je otišao Južnu Ameriku gdje je upoznao i prvu suprugu Ximenu Dalel. Kad je počeo rat u Hrvatskoj, Gotovina se 1991., vratio u domovinu.

Bio je jedan od najistaknutijih zapovjednika u Domovinskom ratu. Zbog vojnog iskustva i sposobnosti Gotovina je vrlo brzo napredovao u hijerarhiji i na kraju dobio čin generala, poslije čega je zapovijedao vojnom operacijom Oluja. Umirovljen je 2000., a u Haagu je proveo sedam godina i na koncu je službeno proglašen nevinim.