Ulaganje u zaposlenike i razvoj poslovanja u EKO MEÐIMURJU Foto: Najveća solarna elektrana u Međimurju

Ulaganje u zaposlenike i razvoj poslovanja u EKO MEÐIMURJU

VV | 27.1.2023. u 11:12h | Objavljeno u Sponzorirano

Gospodarska kriza potaknuta visokim cijenama energenata i inflacijom u Hrvatskoj, baš kao i u ostatku svijeta, posljednjih mjeseci ne jenjava. Unatoč tome postoje tvrtke koje tim izazovima uspješno odolijevaju te osiguravaju visoku zaposlenost kapaciteta, stalne investicije u nove tehnologije te kontinuirano povećavaju primanja zaposlenika. Upravo takav primjer pronašli smo u EKO MEÐIMURJU d.d. iz Šenkovca, što je bio povod za razgovor s članom Uprave Vedranom Babićem.

Kakve ste mjere poduzeli u EKO MEÐIMURJU d.d. da bi svojim zaposlenicima ublažili pritisak na standard?

Svjesni smo nepovoljnih okolnosti u kojima smo se svi zajedno našli uslijed inflacije i odlučili smo direktno pomoći svim zaposlenicima kako bi i uz rast troškova povećali standard.

Cilj nam je biti među najboljim poslodavcima u regiji te smo posljednjih godina, često i više puta godišnje prilagođavali rangove plaća, a samo unazad zadnjih godinu dana primanja naših zaposlenika kumulativno su rasla 25%. Kako bi osigurali položaj poželjnog poslodavca, iskusni zaposlenici na deficitarnim proizvodnim radnim mjestima poput zavarivača i bravara mogu očekivati rang plaća od 1100 do 1400 eura, ovisno o razini vještine. I ovdje pričamo o neto primanju na odrađenih 174 sata mjesečno. Na razini kolektiva imamo ugovorene i sve dodatke na plaću poput dodataka za rad u smjenama i dodatka za prekovremeni rad od 50% više. Također, naše zaposlenike dodatno nagrađujemo pa je tako u 2022. godini svakom zaposleniku prije Božićnih blagdana isplaćeno i 6.000 kn božićnice i nagrade za radne rezultate.

Vedran_Babic.jpg

Vedran Babić, član uprave Eko Međimurje

Plaća je bitna, ali ne i jedina komponenta zadovoljstva zaposlenika. U tu svrhu bitno nam je osigurati kvalitetan i uredan radni okoliš uz zadovoljavanje svih uvjeta zaštite na radu. Također, svake godine ulažemo značajna sredstva u proizvodnu opremu. Trudimo se našim zaposlenicima osigurati i kvalitetan balans između poslovnog i privatnog života. Stoga smo fleksibilni u određivanju prekovremenih sati i izbora smjene u kojoj se radi te zaposlenicima izlazimo u susret prema individualnim potrebama.

Kako to sve postižete?

Budući da radimo s najboljima, trudimo se pratiti ih u svim segmentima. Sve to postižemo kontinuiranim investicijama i stabilnom suradnjom s našim inozemnim kupcima. Prošle godine realizirali smo investicije u visini od 3 milijuna eura u proizvodnu opremu, strojeve i solarnu elektranu. To nam pomaže da budemo produktivniji uz niži utrošak energije koju sada velikim dijelom dobivamo iz obnovljivih izvora. Što se tiče energenata, instalirali smo i vlastito postrojenje za ukapljeni naftni plin kao alternativu dobavi zemnog plina.

Naši kupci su velike internacionalne kompanije Liebherr, Komatsu, Caterpillar, Wirtgen group, Rubble Master i drugi te za njih proizvodimo dijelove strojeva poput kabina, rezervoara, konzola, drobilica i raznih strojnih dijelova, a isporučujemo i završno montirane strojeve. Ponosni smo na to što stvaramo strojeve koji grade svijet oko nas.

Što očekujete od godine koja je pred nama?

Očekujemo izazovnu gospodarsku situaciju sa svim aktualnim izazovima u gospodarstvu i društvu, ali smo vrlo optimistični jer je naša knjiga narudžbi za 2023. godinu već popunjena. To je rezultat kontinuiranog rada cijelog tima EKO MEÐIMURJA kojemu i ovom prilikom zahvaljujem.

Sklopili smo dobre poslove s našim partnerima, širimo poslovanje i u potrazi smo za kvalitetnim zaposlenicima koji će upotpuniti naš tim. Želja nam je da naši zaposlenici budu zadovoljni i trudimo se ispuniti sva njihova očekivanja.

Stoga pozivamo zavarivače, bravare, lakirere, skladištare, glodače/tokare i pomoćne radnike da nam se jave osobno, na tel: 040 343 540 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i kažu nam svoja očekivanja, a mi ćemo ih nastojati ispuniti.

Galerija slika