UDRUGA ANA Organiziramo pomoć u učenju i brojne radionice za djecu; podržite naš rad!

VVM | 5.12.2023. u 13:19h | Objavljeno u Sponzorirano

Udruga Ana iz Varaždina pruža podršku djeci predškolskog i školskog uzrasta s razvojnim teškoćama u pripremi za školu i svladavanju školskog programa. Pritom se naglasak stavlja na individualni rad s djecom. Udruga provodi dva programa pod nazivom "Dajmo im šansu" i "Radionice za djecu", a koje odgovaraju na potrebe djece, ne samo grada Varaždina, već i ostalih krajeva Hrvatske. U programima su svakodnevno angažirani studenti te kroz njih Udruga Ana daje dodatnu podršku djeci s posebnim potrebama, invaliditetom i slabijeg imovnog stanja.

Udruga djeluje u Varaždinu na dvije lokacije; na adresi Pavlinska 5 i Augusta Šenoe 3. Ovog su se vikenda na obje lokacije održale radionice koje su okupile brojnu djecu i roditelje iz Udruge. 

Kreativne i glazbena radionica

- Djeca su se odlično zabavila na kreativo-likovnoj i glazbenoj radionici. Djeca su došla iz Varaždina i okolice, pa čak i iz susjedne Koprivničko-križevačke županije tj. iz Virja. Na jednoj su se lokaciji djeca igrala, crtala i izrađivala likove, a na drugoj su uživala u glazbenoj i tematskoj radionici. Prvu radionicu, održanu u Pavlinskoj ulici, vodila je Elena Jug, a glazbenu i tematsku radionicu u Šenoinoj ulici je vodio David Biro. Djeci je bilo lijepo tako da je vrijeme svima brzo prošlo i svi smo se složili da sljedeći put treba produžiti vrijeme trajanja radionice - ispričala je predsjednica Udruge Ana Duga, koja je zaslužna za organizaciju programa i vođenje Udruge.

- Ovo je druženje dokaz da je Varaždin kao prijatelj djece putem Udruge Ana postao mjesto druženja djece iz više županija - ističu u Udruzi. Osim na adresama Udruge u Varaždinu, programi se održavaju i online putem za djecu iz ostatka Hrvatske, koja ne mogu doći osobno na poduku.

- Djeca se igraju, zabavljaju, a ujedno i uče, ležerno kroz igru. Kroz ove projekte djeca razvijaju svoju kreativnost, domišljatost i talente. U skladu s osobnim sklonostima djeca uče osnove sviranja na sintisajzeru (planiramo nabaviti i klavir) te osnove solfeggia i pjevanja, a imamo i aktivnosti kao što su šivanje na juti koncem i iglom, igranje igara poput memoryja, kulinarska radionica pravljena raznih kolača, salata, juha i jela, recitacije, izrada raznih kreacija od papira i slično, šetnja s djecom po gradu Varaždinu i upoznavanje okoline i grada, a što je posebno zanimljivo za djecu koja nisu iz Varaždina - ističe Ana Duga dodajući da je Udruga velika podrška djeci i sve su usluge koje pružaju besplatne. Stoga ne čudi da je Udruga postala omiljeno okupljalište djece svih dobi i interesa, a radionicama se rado priključe i braća te sestre korisnika usluga.

Što o Udruzi kažu neki od roditelja i studenata

Tihomir Horvat, roditelj iz Varaždina

"Briga za dijete, kojem je potrebna dodatna pomoć, izazov je za svakog roditelja. Ovim druženjem mogu reći da mi je kroz radionicu Udruge Ana i igru s drugom djecom, pomoglo u shvaćanju da odricanje i napori za djecu nikada nisu uzaludni. Udruga Ana pomaže nam da vidimo da nismo sami i da nismo jedini. Jako nam je drago da postoji ovakva udruga koja nam pomaže na razne načine (logopedskim terapijama, pomoći kod učenja i shvaćanja gradiva, rehabilitatorskim terapijama). U udruzi sam dobio širi spektar pomoći koje dijete može koristiti. Nakon rezimea o ovom susretu djece, mogu reći da su djeca bila zadovoljna i radosna i da su upoznali i drugu djecu s posebnim potrebama."

Doris Šokec, studentica u Varaždinu

"Drago mi je da sam dio ove udruge i što imam priliku pomagati ovoj divnoj djeci na njihovom obrazovnom putu. Radim u udruzi kao studentica i, uz obveze na faksu, ovaj posao me opusti. Iako radim preko student servisa, ti mališani meni su jako posebni, upravo zato što i ja nekad nešto novo naučim od njih, ali i zbog ljubavi koju imaju i pružaju. Udruga Ana zaista je divna udruga i stvarno sam oduševljena načinom na koji vode ovu udrugu i omogućuju ovoj posebnoj djeci da im se unaprijedi kvaliteta života i poveća socijalna uključenost."

Tamara Laura, iz Virja

"Zahvaljujem se na svoj brizi, toplim riječima, igrama s drugom djecom, crtanju, glazbi i na odličnoj organizaciji. Odlično smo se družili, zabavljali i nije mi žao dalekog puta, da sam i ja došla u Varaždin. Meni je udruga Ana jedna od najboljih udruga u Hrvatskoj. Isto mišljenje dijeli i moj otac Željko."

Tko nas je sve dosad podržao

Prostor Udruge u Pavlinskoj 5 opremio je Vstyle Luxury Brand iz Zagreba, a prostor u Ulici Augusta Šenoe opremila je Prima iz Bjelovara. Poslovanje Ana je potpuno transparentno i sve isplate su vidljive na poveznici: https://udrugaana.hr/files/popisizdataka9-23-1.pdf

Udrugu Ana su ove godine podržali: Grad Varaždin, prijatelj djece, JANAF iz Zagreba, Podravka iz Koprivnice, Lovrinac iz Splita, Sanitat iz Dubrovnika, općine i mnogi drugi poduzetnici i građani, a što se može vidjeti i na poveznici https://udrugaana.hr/Donatori.html

Podržite i Vi naš rad uplatom donacije!

Ana - udruga za pomoć djeci i obiteljima

Žiro račun: IBAN: HR1623900011101339717 

uplatnica_novine.jpg