Udahnite svjež zrak i riješite se plijesni!

Sponzorirani članak | 11.4.2023. u 08:40h | Objavljeno u Sponzorirano

Lunos Hrvatska ekskluzivni je prodajni zastupnik renomiranog proizvođača decentraliziranih sustava ventilacije Lunos iz Njemačke. Na hrvatsko tržište dovode inovativne, učinkovite i provjerene sustave za ventilaciju koji osiguravaju sigurnu, ekonomičnu i zdravu kulturu življenja te istovremeno nude trajno rješenje za sve poteškoće sa suvišnom vlagom i plijesni.

Bilo da se radi o novogradnjama ili adaptacijama starijih zgrada, u svim slučajevima Lunos ventilacijski sustavi će se pokazati kao prikladno rješenje. Decentralizirani sustav ventilacije osigurava dovod svježeg zraka u vaš dom dok se svi prozori i vrata mogu zatvoriti i time uštediti energiju koja bi se gubila izlaskom topline. Sustav radi na način da ventilatori odvode ispušni zrak prema van preko ventilacijskih okna, a svježi zrak ulazi u prostorije kroz zidne ulazne jedinice. Time ćete postići optimalnu razinu vlage u prostorijama, spriječiti stvaranje zidne plijesni, kondenzacije i neugodnih mirisa te poboljšati kvalitetu života sebi i svojoj obitelji.

Lunos-ugradnja-full__14_of_30_.JPG

- Sustav se sastoji od unutarnjeg difuzora, gdje zrak struji u prostoriju, između je pogonski sklop, raspršivač zraka i rekuperator zraka koji osigurava da se toplina ne gubi. Radi reverzibilno, tj. 70 sekundi u jednom smjeru i 70 sekundi u drugom smjeru. Omogućuje hlađenje ljeti i grijanje zraka u zatvorenom prostoru zimi. Sustav je već standardno opremljen G7 filterom koji zadržava čestice prašine. Za alergičare su ugradili poseban filter, koji zadržava 99,3 % mikročestica koje bi mogle nepovoljno utjecati na naše zdravlje - ističu samo neke od brojnih prednosti uvođenja ventilacijskog sustava.

Zašto odabrati dobar ventilacijski sustav?

Ventilacijski sustavi osiguravaju stalan dotok svježeg zraka. Tehnologija automatski odvodi ustajali zrak s neugodnim mirisima, kao i suvišnu vlagu te štetne čestice, a dovodi svježi filtrirani zrak. Na taj način spriječava nastanak
plijesni i pojavu grinja, a onemogućuje i stvaranje propuha te prodor vanjske buke i prašine. U konačnici štedi energiju jer nije potrebno ponovno zagrijavati prostoriju.

Lunos-ugradnja-full__30_of_30_.JPG

Znate li da je potrebno utrošiti 26 posto više energije za grijanje prostora u kojem vlaga iznosi 70 posto?!

Značajke najmodernijeg LUNOS ventilacijskog sustava:

Stalni dotok svježeg zraka, a odvodni zrak se konstantno ispušta kroz ventilatorsku jedinicu izravno kroz osovinu ili vanjsku stijenku. Time ćete postići nižu vlažnost u prostorijama, spriječiti stvaranje zidne plijesni, kondenzacije i neugodnih mirisa;

Zaštita od buke i alergija. Filter za alergije je periv i nije ga potrebno mijenjati;

Ventilacijski sustav LUNOS radi 24 sata dnevno, gotovo je nečujan, troši iznimno malo energije, a štedi i do 30 % energije u odnosu na ventilaciju kroz prozore;

Jednostavan za instalaciju. Zbog svoje jednostavnosti pogodan je za ugradnju u starije kuće ili stanove kao i u novogradnji. Za ugradnju sustava nije potrebno postavljati cijevi pa je montaža brza i bez većih zahvata u stanu.

Za više informacija posjetite web stranicu www.lunos-hrvatska.com ili nazovite 01-481-6581.

Lunos-ugradnja-web__2_of_30_.JPG