Turistička zajednica Prelog: Sredina sretnih i poduzetnih ljudi

VV | 9.5.2022. u 09:00h | Objavljeno u Sponzorirano

Posjetiti Prelog znači iskusiti istinsku prirodu, kušati zdravu hranu i doživjeti baštinu staru gotovo osam stoljeća. Posjetiti Prelog znači obnoviti duh i tijelo te doživjeti iskrenu gostoljubivost domaćih ljudi! Što to sve ima Prelog?

”Prvomajska biciklijada”

Bicikliranje je omiljena rekreativna zabava stanovnika Preloga, a proljetna manifestacija Turističke zajednice Grada Preloga “Prvomajska biciklijada” tradicionalno svake godine okuplja više od 1.000 posjetitelja koji svojim biciklima prolaze kroz sva naselja Grada Preloga na 30 kilometara dugoj turi. Na proljeće zaljubljenici u cvijeće, biljke i uređivanje okoliša mogu posjetiti tradicionalni Sajam cvijeća koji također okuplja više tisuća posjetitelja te 30-ak uzgajivača cvijeća i sadnica iz više županija.

Ljeto u Prelogu

Ljeto u Prelogu nosi brojne sportske, rekreativne i kulturno-zabavne manifestacije poput Divljeg triatlona, Lova na labuđe pero, Opere pod zvijezdama, a na jesen se u Prelogu održava i jedan dio Varaždinskih baroknih večeri. Manifestacija u Gradu Prelogu ne nedostaje, posjetitelji uvijek oduševljeno prate aktivnosti Turističke zajednice Grada Preloga, a neprestano se uvode i novosti poput Nagrade Grada Preloga – natjecanja u autoslalomu prigodnog naziva “Fletni&Stekli”. Ljubitelji kulture rado posjećuju Muzej Croata Insulanus Grada Preloga, a kvalitetne predstave i koncertu koji se održavaju u Domu kulture Grada Preloga privlače brojnu publiku različitog uzrasta.

Jet ski i veslanje u Marini

Pustolovi, sportaši i rekreativci uvijek su rado viđeni u Sportsko-rekreacijskoj zoni Marina gdje su se mnogi okušali u veslanju, vožnji čamcima, jet skiju, raftingu, SUP – stand-up paddlingu, ribolovu, vožnji zmajevima i kite surfingu. Lijepo uređena okolica privlači mnogo posjetitelja preko vikenda, a ugostiteljski lokal Marina nudi na jelovniku riblje specijalitete.

Eno i gastro ponuda

Odličnu eno i gastro ponudu posjetitelji će naći u brojnim restoranima Grada Preloga poput Hotela Panorame, Gradske kavane Lovac i legendarne Trattorie Rossa koji nude jela sačinjena i od domaćih namirnica s lokalnih OPG-ova, a održati svadbu u jednom od lokala Grada Preloga s fotografiranjem mladenaca na Marini koju krasi predivna kulisa rijeke Drave donijet će sreću u braku svakom paru.

Smještaj za svakoga!

Grad Prelog ponosi se s čak pet smještajnih objekata čija raznolika ponuda zadovoljava svačiji ukus. Bilo da se radi o poslovnom putovanju, obiteljskom ili pustolovnom odmoru – u svako se godišnje doba dobrodošli u Prelogu. Neprestano ulaganje u kapacitete i turističku ponudu urodilo je plodom za vlasnike Hotela Panorama. Hotel Panorama, s prelijepo uređenom terasom, odličnim restoranom, sportskim terenima i vrhunski uređenim sobama i apartmanima, početkom 2022. godine zasluženo je dobio i četvrtu zvjezdicu te je jedan od rijetkih hotela na području sjeverne Hrvatske s tom kategorizacijom. Tu su i Gradska kavana Lovac, koja ne mami posjetitelje samo svojom dobrom domaćom hranom, već i lijepo uređenim sobama, te restoran Prepelica u Otoku. Digitalne nomade i putnike na poslovnom putu oduševit će Rooms Prelog, smještajni objekt prilagođen zahtjevima svakog poslovnjaka, a u Draškovcu, malo dalje od crkve sv. Roka, najviše će uživati obitelji s djecom u moderno uređenim apartmanima SMX Appartement. Vlasnici će svakog zainteresiranog gosta čak povesti na pješačenje bezbrojnim poljskim putevima u prirodu koja okružuje preloška prigradska naselja. Jedna staza od SMX Appartmenta u Draškovcu vodi i do Oporovca, odnosno do OPG Zadravec i njihove farme sanskih koza te proizvodnje zdravih proizvoda od kozjeg sira. Posjetitelje uvijek dočekuju s osmijehom na licu i zanimljivom pričom o njihovom radu i blagu - kozama.

Galerija slika