Strojarska i prometna škola Varaždin: Nakon škole brzo do posla!

VV | 2.6.2022. u 07:50h | Objavljeno u Sponzorirano

DAN OTVORENIH VRATA Strojarska i prometna škola u Varaždinu 8. lipnja imat će Dan otvorenih vrata od 16 do 18 sati

NAŠI PROJEKTI
eTwining škola Škola već dugi niz godina aktivno provodi eTwinningove projekte u koje se učenici rado uključuju
Praktična nastava u inozemstvu Učenici završnih razreda svih 11 zanimanja obavljali su praktičnu nastavu u poduzećima u Portugalu, Španjolskoj, Njemačkoj i Sloveniji te je tako 48 učenika u okviru projekata mobilnosti SIPS mobility 4 i 46 učenika u okviru projekta SIPS mobility 5 ove školske godine steklo vrijedna znanja i međunarodno radno iskustvo.

Nove metode poučavanja U tijeku je provedba KA2 projekta Digital Learning Paths čiji je cilj povećanje atraktivnosti strukovnih zanimanja uvođenjem inovativnih metoda poučavanja strukovnih sadržaja, a što će se postići učenjem tijekom kojeg svaki učenik samostalno kreira svoj put učenja (Learning Path) ovisno o vlastitom predznanju te sam odabire sadržaje, odlučuje o prioritetima i koristi tehnologiju.

STRUKOVNI CENTAR IZVRNOSTI IZ STOJARSTVA

uskoro otvaranje Strukovnog centra izvrsnosti iz prometa i logistike

Škola je postala Strukovni centar izvrsnosti iz strojarstva te je tako u Školskoj radionici uređeno nekoliko novih praktikuma i to CAD/CAM praktikum, CNC praktikum, praktikum za mjerenje, praktikum za zavarivanje te su obnovljeni praktikum za automatizaciju, praktikum za ručnu obradu i praktikum za strojnu obradu. CAD/CAM praktikum je opremljen suvremenom informatičkom opremom, HAAS CNC – simulatorima (upravljačkim jedinicama), interaktivnom pločom te 3D pisačem i 3D skenerom. U CNC praktikumu uz postojeću CNC tokarilicu s pogonjenim alatima nabavljena je edukacijska glodalica te su time stvoreni uvjeti za nastavni proces koji će omogućiti učenicima kvalitetnu pripremu za realni sektor. Praktikum za mjerenje opremljen je novim mjernim alatima i uređajima. Praktikum za zavarivanje opremljen je simulatorom za zavarivanje te interaktivnim ekranom kako bi učenici mogli steći vještine potrebne za zavarivanje, a osim simulatora za zavarivanje nabavljen je i suvremeni aparat za zavarivanje kojim bi se zaokružio proces učenja i stjecanja vještina rada.
RCK – PRAKTIKUM ZA AUTOMEHATRONIKU
Strojarska i prometna škola partner je projekta Uspostava RCK-a u strojarstvu SJEVER – TŠČ. U siječnju ove godine u sklopu Regionalnog centra kompetencija dopremljen je prvi dio opreme za automehatroniku te je dio prostora u Školskoj radionici za vozila i vozna sredstva preuređen u Praktikum za automehatronku. U radionički prostor uz dvije postojeće autodizalice za rad na stvarnim vozilima instalirana je oprema za vulkanizaciju, opremljena su učenička radionička mjesta specijaliziranim alatima, dobivena je nova oprema za autodijagnostiku, instalirane su makete i mo-
deli te je dobiveno vozilo s mogućnošću podešavanja kvarova. Na taj je način praktikum za automehatronku
opremljen suvremenom opremom i svime što je potrebno kako bi se izvodila što kvalitetnija nastava koja će učenike pripremiti za tržište rada.
 

WORLDSKILLS CROATIA 2022

Na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia 2022. koje se održalo od 10. do 12. svibnja učenici zanimanja instalater kućnih instalacija Ivan Toma i Fran Liber iz 3. e razreda (mentor Dubravko Kern, mag. ing. mech.) osvojili su zlatnu medalju u disciplini Kućne instalacije, a tehničar cestovnog prometa Tin Ostroški, učenik 4. b razreda (mentor Vlatka Slunjski Piskač, dipl. ing. prometa), osvojio je srebrnu medalju. Strojarski računalni tehničar David Gerić iz 4. a (mentor Mirko Mičuda, mag.ing.mech.) osvojio je 4. mjesto u disciplini CNC i CAD/CAM tehnologije, vozač motornog vozila Karlo Keretić iz 3. h (mentor Filip Pižeta, mag.ing.traff.) 4. mjesto u disciplini Vožnja motornog vozila, a automehatroničar Filip Horvat iz 2.e razredea (mentor Manuela Pantaler, mag.ing.mech.) osvojio je 8. mjesto u disciplini Automehatronika.
POSEBNOSTI
- autoškola za B, C i CE
- kategoriju
- specijalizirane školske radionice, vježbeničke tvrtke, novoopremljeni praktikum
- cjeloživotno obrazovanje, osposobljavanje i stručno usavršavanje za stalnu zapošljivost
- izborni ii fakultativni predmeti u području modernih tehnologija i konstruiranja
- Engleski i Njemački jezik u struci
- Priprema i provedba ispita DSD 1 PRO izvannastavne aktivnosti
- Volonterski klub SIPS

UPISI U ZANIMANJA 2022/23

- strojarski računalni tehničar
- tehničar za vozila i vozna sredstva
- tehničar cestovnog prometa
- tehničar za logistiku i špediciju
- CNC operater/ka
- vozač motornog vozila
- automehatroničar - JMO
- autolimar - JMO
- strojobravar - JMO
- limar -JMO
- instalater kućnih
- instalacija – JMO
 
DAN OTVORENIH VRATA Strojarska i prometna škola u Varaždinu  8. lipnja imat će Dan otvorenih vrata od 16 do 18 sati.
 

Sve informacije u upisu možete doznati na telefonu 091/211-7708 | e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. | www.sips.hr

23995.jpg