SS ARBORETUM OPEKA Izvrsnost strukovnog obrazovanja Foto: Srednja škola Arboretum Opeka

SS ARBORETUM OPEKA Izvrsnost strukovnog obrazovanja

VV | 7.6.2022. u 19:27h | Objavljeno u Sponzorirano

Srednja škola Arboretum Opeka jedna je od najopremljenijih škola u Hrvatskoj za izvođenje praktične nastave iz poljoprivredne i veterinarske struke te kuharstva, prilagođena je za odvijanje nastave i za učenike s teškoćama u razvoju. Škola je otvorena za suradnju na lokalnoj, nacionalnoj i internacionalnoj razini, što potvrđuje sudjelovanjem na brojnim izložbama, smotrama, sajmovima, natjecanjima gdje ostvaruje značajne rezultate.

ipiccy_image.jpg

Dugi niz godina učenici Srednje škole Arboretum opeka osvajaju prva i druga mjesta na državnim natjecanjima iz cvjećarstva, agro i veterine. Škola je vrlo aktivna u EU projektima u kojima sudjeluje kao prijavitelj ili partner. Jedan od najznačajnih projekata za učenike i nastavnike je Erasmus + projekt mobilnosti, preko kojeg učenici odlaze na stručnu praksu u inozemstvo (Italija, Poljska, Španjolska, Njemačka, Nizozemska, Slovenija…). Škola je dobitnica Povelje za mobilnost, razdoblje od 2021. do 2027. godine. Povelja predstavlja priznanje za prethodno kvalitetno provedene mobilnosti učenika i nastavnika odnosno akreditacija organizacija s dokazanim uspjehom u organizaciji visoko kvalitetne mobilnosti učenika i osoblja u strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

indeksiraj.jpg

Škola je proglašena Regionalnim centrom kompetentnosti u poljoprivredi (RCK), u sklopu kojeg se provode dva projekta: Uspostava RCK-a u poljoprivredi Arboretum Opeka i Rekonstrukcija dvorca Opeka u kojem će biti osiguran smještaj za učenike, restoran, novi praktikumi za dendrologiju, floristiku, vinarstvo i podrumarstvo te laboratoriji za analizu tla, ulja, meda, vina i octa. U školi se održavaju različita predavanja, edukacije, seminari, radionice i izložbe u kojima sudjeluju učenici zajedno s nastavnicima. Učenici se kontinuirano educiraju organizacijom stručnih ekskurzija različitim privrednim gospodarstvima na nacionalnoj i internacionalnoj razini koje doprinose kvaliteti usvajanja teoretskih i praktičnih znanja. Škola se nalazi u okruženju koje poticajno djeluje na učenje i rad.

- Dragi učenici osmih razreda, posjetite Srednju školu Arboretum Opeka jer slika govori više od tisuću riječi! - poručuju iz te srednje škole uoči upisa u prve razrede.

gsgfddddaaa.jpg

Razlog više zašto odabrati Srednju školu Arboretum Opeka!

 • stipendije učenicima poljoprivrednih zanimanja

 • vrhunska oprema i praktikumi za najkvalitetnije izvođenje praktične nastave (kuharski, aranžerski, dendrološki praktikum, staklenici, plastenici, klijališta, voćarski praktikum, pčelinjak, staje i pregonski pašnjaci),

 • moderna poljoprivredna mehanizacija

 • plaćena stručna praksa u inozemstvu - Erasmus + program

 • veliki izbor slobodnih aktivnosti uz mogućnost izražavanja vlastite kreativnosti

 • rad u vrlo pozitivnom okruženju (priroda i pristupačni nastavnici i ostalo osoblje)

 • povezivanje obrazovanja sa tržištem rada

gffddaaa.jpg

PROGRAMI

 • Poljoprivreda, prehrana i veterina

 • Četverogodišnji programi: agrotehničar, veterinarski tehničar

 • Trogodišnji programi: cvjećar, poljoprivredni gospodarstvenik, vrtlar, pomoćni vrtlar (TES)

 • Turizam i ugostiteljstvo

 • Trogodišnji programi: kuhar (JMO), pomoćni kuhar-slastičar (TES)

23974.jpg

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci