SREDNJA ŠKOLA IVANEC Zanimanja tražena na tržištu!

VV | 4.6.2022. u 17:11h | Objavljeno u Sponzorirano
Ljekarne VŽŽ

Srednja škola Ivanec je mješovita škola koja nudi različite obrazovne programe koji međusobno aktivno surađuju i nadopunjuju se.

Od četverogodišnjih programa upisujemo učenike u program opće gimnazije te program za zanimanje ekonomist, a od trogodišnjih programa za zanimanja u obrtništvu učenicima nudimo mogućnost upisa u programe za zanimanje prodavač, CNC operater, strojobravar, instalater kućnih instalacija i stolar.

Gimnaziju će odabrati učenici koji još možda nisu sigurni kojim zanimanjem se žele baviti u budućnosti te kroz srednju školu još imaju priliku otkriti što ih zanima, a ovdje ujedno dobivaju široko znanje te ih se priprema za polaganje državne mature i upis na željene fakultete.

Ekonomsku školu će odabrati učenici koji žele imati zanimanje nakon srednje škole, ali s druge strane mogu i nastaviti školovanje na fakultetima. Zato učenici koji odaberu ekonomsku školu također mogu polagati državnu maturu i nastaviti školovanje na fakultetima, ali također imaju i široke mogućnosti zapošljavanja u struci.

ss_ivanec_1.jpg

Za one učenike koji nakon srednje škole žele raditi, nudimo različita trogodišnja strukovna zanimanja i to za prodavače, stolare, strojobravare, instalatere kućnih instalacija i CNC operatere. Obrazovanje u trogodišnjim zanimanjima usmjereno je na stjecanje znanja i vještina u struci te se zato jedan dio nastave izvodi praktično u školi i kod poslodavaca.

Radionice u školi su suvremeno opremljene potrebnim strojevima i opremom za uspješno izvođenje praktične nastave. Odlična suradnja je uspostavljena sa svim lokalnim poduzećima u kojima učenici obavljaju drugi dio stručne prakse, mnogo poduzetnika nudi učenicima stipendije i mogućnost zapošljavanja nakon završetka školovanja.

Svim učenicima nastojimo pružiti kvalitetno obrazovanje za stjecanje općih i stručnih znanja i vještina koristeći suvremene metode i oblike rada te informacijsko-komunikacijsku tehnologiju kako bi razvili kompetencije potrebne za nastavak školovanja, tržište rada i život.

Upoznajte prostor škole kroz virtualnu šetnju te dobijte sve informacije o upisima na stranici www.ss-ivanec.hr.

Prvi virtualni STEM muzej

Uz sudjelovanje na provedbi mnogobrojnih projekata na nacionalnoj i europskoj razini kojima uvodimo promjene i inovacije u području obrazovanja, upravo kroz Erasmus+ projekt “The Virtual STEM Museum” kreiramo prvi srednjoškolski virtualni STEM muzej koji će učenicima približiti STEM područje jednako kao i uporaba VR tehnologije u nastavi matematike uvedena u nastavu projektom “MathReality”.

ss_ivanec_2.jpg

Kao škola budućnosti poboljšavamo uvjete obrazovanja i učenicima nudimo dodatne sadržaje koje mogu birati prema svojim interesima te se uključiti u dodatnu i fakultativnu nastavu te velik broj izvannastavnih aktivnosti.

STRUKOVNA ZANIMANJA

ss_ivanec_CNC_praksa.jpg

Instalater kućnih instalacija postavlja, održava i popravlja sustave grijanja, hlađenja i klimatizacije, obavlja vrlo tražene poslove bez kojih poslovne i stambene zgrade te drugi objekti nemaju svoju osnovnu funkciju.

Strojobravar popravlja i održava razne vrste strojeva i tvorničkih postrojenja, izrađuje i montira uređaje i elemente strojeva, utvrđuje i otklanja greške i smetnje pri radu strojeva i sistema, proizvodi i održava strojeve posebne namjene.

Stolar obradom drva i drugih zamjenskih materijala proizvodi pokućstvo, građevnu stolariju, oplate, obloge i razne uporabne predmete. Razlikujemo stolare koji izrađuju pokućstvo, građevne stolare koji rade u graditeljstvu te industrijske stolare koji rade u doradi industrijskih proizvoda.

Prodavač tijekom obrazovanja usvaja znanja i praktične vještine iz trgovinskog poslovanja. Posao prodavača je dinamičan za komunikativne osobe kojima svakodnevni rad s ljudima predstavlja zadovoljstvo.

CNC operater radi u tvrtkama strojne obrade, u pogonima održavanja i proizvodnje strojnih dijelova, a obavlja radne zadatke rukovanja klasičnim i numerički upravljanim alatnim strojevima u proizvodnji kao i izradi strojnih dijelova.

Srednja škola Ivanec
Eugena Kumičića 7 | kontakt: 042/782-344 | e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. | www.ss-ivanec.hr

ss_ivanec_3.jpg