SREDNJA ŠKOLA IVANEC Zanimanja tražena na tržištu!

VV | 4.6.2022. u 17:11h | Objavljeno u Sponzorirano

Srednja škola Ivanec je mješovita škola koja nudi različite obrazovne programe koji međusobno aktivno surađuju i nadopunjuju se.

Od četverogodišnjih programa upisujemo učenike u program opće gimnazije te program za zanimanje ekonomist, a od trogodišnjih programa za zanimanja u obrtništvu učenicima nudimo mogućnost upisa u programe za zanimanje prodavač, CNC operater, strojobravar, instalater kućnih instalacija i stolar.

Gimnaziju će odabrati učenici koji još možda nisu sigurni kojim zanimanjem se žele baviti u budućnosti te kroz srednju školu još imaju priliku otkriti što ih zanima, a ovdje ujedno dobivaju široko znanje te ih se priprema za polaganje državne mature i upis na željene fakultete.

Ekonomsku školu će odabrati učenici koji žele imati zanimanje nakon srednje škole, ali s druge strane mogu i nastaviti školovanje na fakultetima. Zato učenici koji odaberu ekonomsku školu također mogu polagati državnu maturu i nastaviti školovanje na fakultetima, ali također imaju i široke mogućnosti zapošljavanja u struci.

ss_ivanec_1.jpg

Za one učenike koji nakon srednje škole žele raditi, nudimo različita trogodišnja strukovna zanimanja i to za prodavače, stolare, strojobravare, instalatere kućnih instalacija i CNC operatere. Obrazovanje u trogodišnjim zanimanjima usmjereno je na stjecanje znanja i vještina u struci te se zato jedan dio nastave izvodi praktično u školi i kod poslodavaca.

Radionice u školi su suvremeno opremljene potrebnim strojevima i opremom za uspješno izvođenje praktične nastave. Odlična suradnja je uspostavljena sa svim lokalnim poduzećima u kojima učenici obavljaju drugi dio stručne prakse, mnogo poduzetnika nudi učenicima stipendije i mogućnost zapošljavanja nakon završetka školovanja.

Svim učenicima nastojimo pružiti kvalitetno obrazovanje za stjecanje općih i stručnih znanja i vještina koristeći suvremene metode i oblike rada te informacijsko-komunikacijsku tehnologiju kako bi razvili kompetencije potrebne za nastavak školovanja, tržište rada i život.

Upoznajte prostor škole kroz virtualnu šetnju te dobijte sve informacije o upisima na stranici www.ss-ivanec.hr.

Prvi virtualni STEM muzej

Uz sudjelovanje na provedbi mnogobrojnih projekata na nacionalnoj i europskoj razini kojima uvodimo promjene i inovacije u području obrazovanja, upravo kroz Erasmus+ projekt “The Virtual STEM Museum” kreiramo prvi srednjoškolski virtualni STEM muzej koji će učenicima približiti STEM područje jednako kao i uporaba VR tehnologije u nastavi matematike uvedena u nastavu projektom “MathReality”.

ss_ivanec_2.jpg

Kao škola budućnosti poboljšavamo uvjete obrazovanja i učenicima nudimo dodatne sadržaje koje mogu birati prema svojim interesima te se uključiti u dodatnu i fakultativnu nastavu te velik broj izvannastavnih aktivnosti.

STRUKOVNA ZANIMANJA

ss_ivanec_CNC_praksa.jpg

Instalater kućnih instalacija postavlja, održava i popravlja sustave grijanja, hlađenja i klimatizacije, obavlja vrlo tražene poslove bez kojih poslovne i stambene zgrade te drugi objekti nemaju svoju osnovnu funkciju.

Strojobravar popravlja i održava razne vrste strojeva i tvorničkih postrojenja, izrađuje i montira uređaje i elemente strojeva, utvrđuje i otklanja greške i smetnje pri radu strojeva i sistema, proizvodi i održava strojeve posebne namjene.

Stolar obradom drva i drugih zamjenskih materijala proizvodi pokućstvo, građevnu stolariju, oplate, obloge i razne uporabne predmete. Razlikujemo stolare koji izrađuju pokućstvo, građevne stolare koji rade u graditeljstvu te industrijske stolare koji rade u doradi industrijskih proizvoda.

Prodavač tijekom obrazovanja usvaja znanja i praktične vještine iz trgovinskog poslovanja. Posao prodavača je dinamičan za komunikativne osobe kojima svakodnevni rad s ljudima predstavlja zadovoljstvo.

CNC operater radi u tvrtkama strojne obrade, u pogonima održavanja i proizvodnje strojnih dijelova, a obavlja radne zadatke rukovanja klasičnim i numerički upravljanim alatnim strojevima u proizvodnji kao i izradi strojnih dijelova.

Srednja škola Ivanec
Eugena Kumičića 7 | kontakt: 042/782-344 | e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. | www.ss-ivanec.hr

ss_ivanec_3.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci