SREDNJA ŠKOLA IVANEC Učenicima nudi zanimljivi izbor trogodišnjih i četverogodišnjih programa

Varaždinske vijesti | 27.5.2020. u 20:00h | Objavljeno u Sponzorirano

Srednja škola Ivanec jedina je srednja škola u gradu Ivancu i kao takva nudi različite obrazovne programe koji međusobno aktivno surađuju i nadopunjuju se, a ono po čemu je ova škola uistinu posebna jest aktivna suradnja učenika, profesora i roditelja te briga o svakom učeniku.

Kao mješovita škola pruža mogućnost upisa u četverogodišnji program obrazovanja opće gimnazije i program za zanimanje ekonomist, a od trogodišnjih programa za zanimanja u obrtništvu učenici mogu upisati programe za zanimanje prodavač, CNC operater, strojobravar, stolar i instalater kućnih instalacija.

Kontinuirana ulaganja

U školi se kontinuirano ulaže u opremljenost učionica i edukaciju nastavnog osoblja te primjenu novih tehnologija kako bi se nastava učinila zanimljivijom i primjenjivom u daljnjem obrazovanju ili radu. Veliki se naglasak stavlja na STEM područje i opremanje specijaliziranih učionica, razvijanje jezičnih kompetencija, ali jednako tako i na poticanje izvrsnosti u programima za zanimanja u obrtništvu.

Kroz projekte Srednja škola Ivanec učenicima nudi velik broj dodatnih aktivnosti kojima se mogu baviti, a interaktivnom nastavom i učenjem uz pomoć IKT-a žele osigurati aktivno i efikasno učenje koje priprema učenike za život i rad u 21. stoljeću. Uz pohađanje redovne nastave samo u jutarnjoj smjeni, učenicima se nudi mogućnost odabira brojnih sadržaja. Uz dodatnu i izbornu nastavu, učenici mogu birati prema svojim interesima uključivanje u fakultativnu nastavu, poput učenja njemačkog jezika za polaganje DSD njemačke jezične diplome, učenja engleskog, njemačkog i talijanskog jezika u digitalnom i multikulturalnom okruženju, Statistike,

Razvoja mobilnih aplikacija, Digitalne kartografije i Eksperimentalne fizike. Također, Srednja škola Ivanec učenicima nudi velik broj izvannastavnih aktivnosti: od robotike, novinarstva, literarne i dramske skupine, kemije, ekologije, učeničke zadruge, tehničke radionice, pa sve do sporta, plesa i pjevanja u školskom zboru u koje se mogu uključiti prema svom izboru.

- Srednja škola Ivanec vrlo je uspješna u provedbi projekata i na nacionalnoj i na europskoj razini. Uključivanje u projekte je vrlo važno jer ti projekti daju mogućnost uvođenja promjena i inovacija u školu, odnosno mogućnost da se poboljšaju uvjeti obrazovanja i učenicima ponude dodatni sadržaji. Do sada smo proveli velik broj projekata kojima smo uveli nove fakultativne predmete, modernizirali nastavu uvođenjem novih tehnologija i novih metoda učenja i poučavanja te energetski obnovili školu. Projekti su nam omogućili suvremeno izvođenje nastave u području digitalne kartografije: učenici surađuju s međunarodnom tvrtkom HERE za izradu digitalnih karata, a razvili smo interaktivni portal za e-učenje koji sada koriste svi naši učenici i nastavnici u izvođenju nastave na daljinu. Koristimo vlastiti računovodstveni softver i rad na računalima u nastavi ekonomske grupe predmeta, razvijamo mobilne aplikacije, uvodimo tehnologiju virtualne stvarnosti u nastavu matematike, a projektom Učionice budućnosti osigurali smo poticajno i motivirajuće okruženje za učenje uz pomoć tehnologije - rekla je ravnateljica Srednje škole Ivanec ravnateljica mr. sc. Lidija Kozina.

Odlični na natjecanjima

Učenici Srednje škole Ivanec postižu izvrsne rezultate na raznim državnim natjecanjima i državnoj maturi te uglavnom upisuju fakultete koji su im u samom vrhu prioriteta. Učenici koji se po završetku školovanja odluče na rad, ostvaruju visoku stopu zapošljavanja pri poslodavcima kod kojih su obavljali stručnu praksu i primali stipendiju ili postaju poduzetnici.

Osim suvremeno opremljene i multifunkcionalne učionice budućnosti, jedne od rijetkih takvih učionica u Europi, Srednja škola Ivanec ima 23 učionice, pet informatičkih učionica, četiri radionice, amfiteatar, knjižnicu i čitaonicu, kantinu, veliku sportsku dvoranu, tri vanjska igrališta i fitness.
- Svim učenicima želim mnogo uspjeha na upisima i vidimo se na jesen u Srednjoj školi Ivanec – zaključila je ravnateljica mr. sc. Lidija Kozina.

Što nude:

MODERNO POUČAVANJE Uz suvremenu i multifunkcionalnu učionicu budućnosti, Srednja škola Ivanec ima 23 učionice, pet informatičkih učionica, četiri radionice, amfiteatar, knjižnicu i čitaonicu, kantinu, veliku sportsku dvoranu, tri vanjska igrališta i fitness. Nastava se izvodi interaktivno uz IKT-a

PROJEKTI Na školi se provode brojni projekti na nacionalnoj i europskoj razini

SUVREMENA TEHNOLOGIJA Škola ima vlastiti interaktivni portal za e-učenje, izvodi se nastava u području digitalne kartografije, razvoja mobilnih aplikacija, u nastavi matematike korista se tehnologija virtualne stvarnosti

FAKULTATIVNA NASTAVA Uz dodatnu i izbornu nastavu, Srednja škola Ivanec učenicima nudi fakultativnu nastavu, poput učenja njemačkog jezika za polaganje DSD njemačke jezične diplome, predmeta Statistike, Razvoja mobilnih aplikacija, Digitalne kartografije i Eksperimentalne fizike

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI U Srednjoj školi Ivanec postoji veliki broj izvannastavnih aktivnosti, od robotike, novinarstva, literarne i dramske skupine, kemije, ekologije, učeničke zadruge, tehničke radionice, do sporta, plesa i pjevanja u školskom zboru

ssivanec.jpg

Označeno u