ŠKOLA STRANIH JEZIKA ŽIGER Storytelling i poučavanje stranih jezika Foto: Škola stranih jezika - Žiger

ŠKOLA STRANIH JEZIKA ŽIGER Storytelling i poučavanje stranih jezika

VV | 19.11.2022. u 19:15h | Objavljeno u Sponzorirano

Tim Škole stranih jezika - Žiger prepoznaje veliku važnost stručnog usavršavanja i educiranja te aktivno sudjeluje na internim i vanjskim konferencijama, predavanjima i radionicama.

Ovu školsku godinu Aktiv za rano učenje započeo je internim usavršavanjem kako bi nastava stranih jezika bila što učinkovitija i zanimljivija.

Prvu u nizu radionica za razvoj nastavnika osmislila je i provela Voditeljica aktiva za rano učenje, teacher Anita. Cilj radionice bio je upoznati nastavnike s novim kreativnim nastavnim metodama i aktivnostima za najmlađe uzraste.

U uvodnom dijelu radionice teacher Anita objasnila je važnost pričanja priča u nastavi stranih jezika.

- Pričanje priča (storytelling) je moćno sredstvo komunikacije vrlo širokog dosega, posebice kada je u pitanju rano učenje stranih jezika. Priče povezuje kulture i zajednice i zapravo čini dio naših najranijih iskustava učenja. Slušajući priče razvija se pamćenje, lakše se pamte nove riječi, jezične strukture i gramatika. Kada se polaznik nađe u ulozi pripovjedača, on razvija vještine usmenog izražavanja uz korištenje do tada usvojenog vokabulara i jezičnih struktura - ističu u Školi stranih jezika - Žiger.

Nakon teorijskog dijela, nastavnici su prionuli na posao kako bi i sami vidjeli koje sve prednosti donosi pričanje priča u nastavi s najmlađim polaznicima te kako se već svima poznate priče mogu iskoristiti na nastavi na jedan novi, zanimljiv i kreativan način.

Zanima vas više informacija o Školi stranih jezika - Žiger i ovom projektu? Pratite ih na njihovim Facebook i Instagram stranicama ili na internet stranicama škole Školu stranih jezika – Žiger, a kako su se nastavnici snašli u ulozi polaznika pripovjedača pogledajte u fotogaleriji.