ŠKOLA STRANIH JEZIKA ŽIGER Kriteriji bazirani na praksi najboljih škola u Europi

Sponzorirani članak | 30.5.2018. u 11:26h | Objavljeno u Sponzorirano

- Iako je i prijašnjih godina, počevši od 2002., EAQUALS-ova provjera kvalitete škole pokazivala izvrsne rezultate,  ove godine oni su i više nego izvrsni - rekao je ravnatelj Marko Žiger, prof., dodajući da je to rezultat dugogodišnjeg rada, dobrog poznavanja struke te kontinuiranog rada uprave i nastavničkog tima.

Postali pojam kvalitete

Činjenica da je trenutni broj članica Eaquals-a oko 140, a Škola Žiger ističe se tako izuzetnim rezultatima daje razlog za zadovoljstvo. Eaquals je jedina europska organizacija koja se bavi dubokim i sveobuhvatnim istraživanjem, promicanjem i vrednovanjem kvalitete jezične poduke. Dakle, postići tako visok rezultat unutar organizacije koja je pojam za kvalitetu znači zapravo podići ljestvicu, što predstavlja dodatni motiv za  sustavno održavanje i daljnje podizanje postignute razine. Detaljni opis i rezultati sadrže elemente kao što su objektivna provjera kvalietete kod korisnika, partnera, nastavnika, provjera prostora, dokumentacije i, što je najvažnije, promatranje nastave. Posebno je važan odnos škole prema polaznicima i djelatnicima.

DSC 9185

Škola Žiger nositelj je i drugih akreditacija. Od 2009. realizira programe odobrene od MZOS, svoje poslovanje je uskladila s međunarodnom normom ISO 9001, a od 2015. nositelj je znaka Hrvatska kvaliteta koji dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora za područje jezičnih usluga.

Škola Žiger je pouzdan i poželjan pružatelj jezičnih usluga, bilo da se radi o poduci stranih jezika, bilo o prijevodima, ili nekoj drugoj usluzi vezanoj na strane jezike. Ekspertiza kojom raspolažu djelatnici škole, profesionalnost u radu, entuzijazam i želja za novim znanjima odlike su Škole Žiger koje na posljednjoj provjeri kvalitete nisu prošle nezapaženo.

Vrijedne preporuke

- Mi posebno cijenimo priliku da nas s objektivnih pozicija svake četiri godine promotri tim provjeritelja iz međunarodnog okruženja. Njihove su preporuke od velike vrijednosti, i rado ih implementiramo, posebice kad se odnose na poboljšanja u nastavi, u organizaciji, uvođenje novih alata, novih tehnologija i tome slično. Ponekad su to samo neke sitnice, koje međutim mogu značajno doprinijeti kvaliteti nastave i zadovoljstvu polaznika - dodao je ravnatelj.

DSC 9173

Izleti, izložbe i tečajevi po Europi

Škola, uz samu nastavu, polaznicima nudi mnoštvo izvannastavnih aktivnosti pa se učenike potiče na kreativni rad i aktivnu upotrebu stranih jezika. Za njih se organiziraju razne tematske izložbe vezane uz pojedine jezike koji se u školi uče, ljetni tečajevi u Engleskoj, godišnji izleti, a polaznici također kontinuirano već 28 godina uređuju i časopis “Dijak.

- Jedna naša grupa polaznika španjolskog jezika  prošle je godine snimila 26-minutni film „Consuelo“ koji je bio prikazan na Trash film festivalu u Varaždinu, a ponosni smo i na našeg malog polaznika Viga Moslavca koji je u konkurenciji od 8500 natjecatelja u njegovoj kategoriji ove godine ušao u finale međunarodnog HIPPO natjecanja u Italiji te ostvario 5. najbolji rezultat finala - govori ravnatelj. „Prije nekoliko godina na istom natjecanju imali smo učenicu koja je osvojila 1. mjesto te kao nagradu dvotjedni tečaj engleskog jezika u Irskoj.

Visoka razina poduke stranim jezicima ostvaruje se u svim stranim jezicima, na svim stupnjevima i sa svim uzrastima. To se između ostalog, postiže putem timskog rada i međusobne suradnje nastavnika, pohađanjem internih i vanjskih edukacija, stalnim kontaktom s novinama i trendovima u poduci. U Školi Žiger vjeruju u svoj tim nastavnika, ulažu u njih jer oni su najvrijedniji potencijal koji škola ima.

Uveli novi elektronski sustav za upravljanje školom

Ono što je u EAQUALS-ovu izvješću posebno naglašeno i pohvaljeno odnosi se na prilagodbu škole promjenama na tržištu, osjetljivost prema zaposlenicima s kojima se u školi razvija prijateljska komunikacija, inovativnost u nastavi, ali i doprinos lokalnoj zajednici kroz projekte i sponzorstva, budući da škola sudjeluje u raznim manifestacijama i humanitarno se angažira. Pohvale je škola dobila i za modernizaciju nastave. Nedavno je u školu uveden inovativni elektronski sustav u „oblaku“ dizajniran za rad škola stranih jezika. Polaznici putem tog sustava imaju uvid u raspored, ocjene, redovitost pohađanja nastave, dijeljenje nastavnog materijala te financije, a nastavnicima služi u planiranju, vođenju evidencija, pristupu nastavnim materijalima, međusobnoj komunikaciji te komunikaciji s polaznicima.

DSC 9169 1

- To je naša društvena mreža preko koje puno lakše komuniciramo s polaznicima. Oni mogu preko chata razgovarati s nastavnicima, dogovarati se, a sljedeći je korak uvođenje aplikacije putem koje će polaznicima sve informacije stizati na mobitel - objašnjava ravnatelj, dodajući da su i sve učionice modernizirane interaktivnim pločama, tabletima, kompjutorima i projektorima, pametnim televizorima te naglašava da ih nastavnici aktivno koriste, jer se u školama često događa da oprema postoji, ali ju profesori ne koriste jer nisu osposobljeni niti motivirani.

- Mi ulažemo i u edukaciju nastavnika koji se znaju vješto služiti opremom i znaju kako doći do potrebnih informacija te ideja za što kreativniju i zanimljiviju nastavu - rekao je naš sugovornik.

Superintenzivni ljetni programi i Ljetna brbljaonica za osnovnoškolce

Škola Žiger nikad ne miruje, pa tako ni ljeti, slijedeći tako mogućnosti i potrebe tržišta. Za sve koji žele brz napredak tu su Superintenzivni ljetni programi za odrasle u trajanju od 14 dana, po pet sati dnevno, od 26. lipnja do 13. srpnja i od 20. kolovoza do 6. rujna, a kako bi djeca imala kvalitetno ispunjeno slobodno vrijeme tijekom ljeta, a roditelji dobili vremena za svoje obaveze ili posao, od 26. lipnja do 5. srpnja organizirat će Ljetnu brbljaonicu engleskog, njemačkog, talijanskog i španjolskog jezika za djecu sa ili bez prethodnog znanja, koja će se održavati u prijepodnevnim satima.

Jedina ovlaštena škola stranih jezika za izdavanje EAQUALS-ovih svjedodžbi

Uz to što škola pruža ugodnu okolinu uz klimatiziran prostor posebno je pohvaljen kreativan rad i učinkovite metode profesora s mlađim uzrastima te konstantna upotreba stranog jezika u nastavi.

DSC 9153

- Već kod prvog susreta s polaznikom upotreba hrvatskog jezika svodi se na minimalnu mjeru. Stoga se trudimo na jednostavan, brz i efikasan način realizirati učinkovitu komunikaciju na stranom jeziku - objašnjava ravnatelj. Budući da Škola ima razrađen sustav kontinuiranog praćenja i vrednovanja znanja polaznika kao i završnih ispita, po završetku stupnja izdaju se državne svjedodžbe koje se mogu upisivati u elektronske radne knjižice. Od 2011. godine, kao jedina u Hrvatskoj, Škola Žiger nosi dodatnu akreditaciju za izdavanje međunarodnih EAQUALS svjedodžbi.

- To je prednost koju mogu koristiti svi naši polaznici i koju ne moraju posebno plaćati nego jednostavno završite program i uz svjedodžbu s pravom javnosti dobit ćete i EAQUALS-ovu – navodi ravnatelj.

Gimnazija Žiger

Ne treba zaboraviti da je tu i Gimnazija Žiger  otvorena za upis učenika zainteresiranih za kvalitetno srednješkolsko obrazovanje po jedinstvenom, europski orijentiranom programu, u malim odjeljenjima, s naglaskom na stranim jezicima, kreativnosti i komunikaciji.

DSC 9158

Detaljnije informacije o obje škole možete naći na www.skola-ziger.hr, pozivom na 042/330-385 ili osobnim dolaskom gdje će Vas dočekati srdačno osoblje Škole.