SDP predstavio platformu Dostojanstvo

VVM | 5.12.2023. u 08:30h | Objavljeno u Sponzorirano

Odlazak u dućan ili na plac, plaćanje računa ili običan izlet s ručkom, prosječnom građaninu Hrvatske postali su gotovo pa luksuz. Dojam života u Hrvatskoj, jednako kao i statistički pokazatelji Eurostata, reći će vam isto – u Hrvatskoj je danas skupo živjeti! A to je u potpunoj suprotnosti s konstantnim hvalisanjem premijera i Vlade. Živimo li doista u različitoj Hrvatskoj od njih?

"Tko nas što pita?"

Nažalost, Hrvatska je druga najneuspješnija zemlja u Europskoj Uniji u borbi protiv inflacije. Zbog Vladine neuspješnosti, naš novac vrijedi manje, a jaz između bogatih i siromašnih u društvu postaje sve izraženiji. Jedni mogu sebi priuštiti sve, a drugi gledaju kako će kupiti kilo mesa, a o zdravoj prehrani ili ljetovanju mogu samo sanjati. To nije normalno.

Zašto baš Dostojanstvo?

Zato što je dostojanstvo temeljno ljudsko pravo. Svatko od nas ima pravo na dostojanstven život, život od svoje pošteno zarađene plaće i mirovine, pravo na subvencioniran stan za mlade obitelji. Dostojanstvo je i borba! Borba protiv siromaštva, protiv svakog oblika mržnje, diskriminacije i nejednakosti.

Državni proračun je najveći u povijesti, no zahvaljujući nepravednoj redistribuciji novca od strane Vlade, građani od toga nemaju nikakve koristi. Zbog takvih odluka, zbog afera, rođačkih veza i osjećaja da vladajući gledaju vlastite, privatne interese, a ne interese onih koji su ih u Sabor birali – zbog svega toga prosječnim građanima Hrvatske politika se – gadi.

Kako obespravljenim i osiromašenim građanima dati glas? Pitati ih što misle, kako se osjećaju? Otvoriti teme od značaja za svakodnevni život građana? Kako ih uključiti u sukreiranje državnih politika?

Predsjednik SDP-a Varaždin i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković ističe da je Varaždin primjer kako se konkretnim mjerama može predano i odgovorno raditi za bolji život i dostojanstvo ljudi.

SDP_Varazdin251123_034.JPG

"Besplatni gradski prijevoz za umirovljenike, novi stanovi za mlade, besplatni produženi boravak i higijenske potrepštine u školama, poticaji za obrte i male poduzetnike i razne druge mjere čine Varaždin jednim od najboljih gradova za život. Priču koju zajedno s građanima pišemo u Varaždinu možemo zajednički napisati i u cijeloj zemlji. Ljudi zaslužuju živjeti u državi u kojoj se cijeni rad i odgovornost, u kojoj radnici i umirovljenici žive dostojanstveno, a mladi imaju perspektivu. Takvu Hrvatsku želimo. Za takvu se Hrvatsku borimo. Platforma Dostojanstvo daje glas svakom pojedincu. Na njoj svatko tko želi može izraziti svoje mišljenje, komentirati politike ili pak predložiti nešto novo, i pritom sudjelovati u anketama o važnim pitanjima. Nama je vaše mišljenje bitno i zato vas želimo čuti", rekao je Marković.

Registrirajte se na platformu Dostojanstvo i postanite dio najveće političke platforme u Hrvatskoj. Pišite nam, ispunjavajte ankete, komentirajte naše politike ili predložite nove.

Hrvatska treba promjenu. Budi dio te promjene!

Nama na platformi Dostojanstvo vaše mišljenje je važno. Pridružite nam se – stvarajmo bolju budućnost zajedno!