"S Lunosom smo se konačno riješili vlage i plijesni u kući"

VVM | 25.4.2023. u 10:30h | Objavljeno u Sponzorirano

Prekomjerna vlaga i tvrdokorna plijesan dugo su zadavale brigu mladoj obitelji iz Ponikvi, pored Ivanca, sve dok nisu saznali za Lunos ventilacijski sustav

U Hrvatskoj ima mnogo stambenih i poslovnih prostora koji se susreću s problemom prekomjerne vlage i plijesni te mnogi traže optimalno rješenje. Prekomjerna vlaga i plijesan su tvrdoglavi problemi, a također štete zdravlju. Sanacija vlage i plijesni mora se poduzeti promišljeno i profesionalno, da bi se riješila dugoročno, a među vodećim proizvođačima ventilacijskih sustava ističe se tvrtka Lunos. Svoja iskustva s ugradnjom Lunos ventilacijskog sustava podijelio je i Fran Iveta iz Ponikvi, pored Ivanca. Fran se s obitelji uselio u kuću starije gradnje, a problemi s plijesni počeli su nakon što su na kući ugradili novu PVC stolariju.

- Imali smo velikih problema s vlagom i plijesni. Pokušali smo svašta, od češćeg prozračivanja kuće do odvlaživača. Vlaga je iznosila od 70 do 82%. Bilo je nepodnošljivo, zidovi su bili crni od plijesni. Jedan ormar smo bacili jer se plijesan sa zidova proširila na ormar i u odjeću. I kutna garnitura nam je poplijesnivila. Plijesni je bilo na svim vanjskim zidovima - opisuje Fran, a svoje su probleme riješili pomoću Lunos ventilacijskog sustava kojeg su ugradili u sve prostorije, osim hodnika.

Lunos-ugradnja-full__30_of_30__1.jpg

- U spavaću i dječju sobu ugrađena je po jedna pasivna ulazna jedinica. U dnevnom boravku i kuhinji, koje čine zajednički veći prostor, ugrađene su po jedna rekuperatorska jedinica s akumulatorom topline u svaki dio prostorije (što znači ukupno dvije jedinice), a u kupaonicu je ugrađena izlazna jedinica Silvento. Na taj smo način smo dobili non-stop strujanje zraka tijekom cijelog dana i noći, s minimalnim gubitkom energije - kaže Fran Iveta te opisuje kako je stupio u kontakt s Lunosom i na koji je način Lunosova ekipa obavila cijeli posao.

- Prvo sam spunio obrazac na Lunosovoj web stranici. Obrazac je intuitivan i vodi vas kroz početak procesa. Poslao sam svoje podatke, kratki opis problema i tlocrt kuće. Ubrzo sam primio e-mail s odgovorom iz Lunosa te s tlocrtom kuće. Predložili su mi optimalno rješenj, bez nepotrebnog nuđenja skupljih proizvoda. Uz tlocrt i plan, dobio sam i okvirnu ponudu, koja je premašivala moj limit, te sam im tako i napisao, očekujući da ću morati pričekati bolja vremena. Na moje iznenađenje, iz Lunosa su mi poslali revidiranu ponudu s popustom, ali bez smanjenja kvalitete usluge - govori Fran te opisuje i kako je protekla sama montaža u kući.

- Tako nešto još nisam vidio, a imao sam jako puno majstora po kući. Ekipa je stigla u dogovoreno vrijeme i odmah su počeli s radom. Predložili su mi kako napraviti sve, a da bude što efikasnije. Urednije majstore nisam vidio. Izbušili su rupu promjera 16 cm iznad kreveta u spavaćoj sobi. Krevet nije bio pokriven, a zrna prašine nije bilo u krevetu. Utor u zidu, kroz koji ide struja za jednu od jedinica, povukli su u blizini trosjeda, ali na njemu nije ostalo nikakve prljavštine. Nakon montaže, pomogli su mi spojiti rekuperatore na mobilnu aplikaciju i objasnili mi kako ih koristiti. Nakon što su otišli, kuća je bila čista kao i prije, ništa nije trebalo čistiti za njima - opisuje svoja iskustva s Lunosom te na kraju ističe da su već drugoga dana u kući osjetili bolji zrak, a problemi s plijesni otada se više nisu vratili.

Za vise informacija posjetite www.lunos-hrvatska.com ili nazovite 01 4816 581. 

Lunos2_1.jpg