RESTORAN TERBOTZ Mjesto u koje goste rado vraćaju ugodna sjećanja

VV | 5.5.2022. u 17:00h | Objavljeno u Sponzorirano

Sve namirnice, koje koriste, moraju rasti u krugu od 15 kilometara i pripremaju se po tradicionalnoj recepturi.

Kada bi turistu morali preporučiti restoran koji nudi zaista cjelovito gastronomsko iskustvo, to bi svakako bio Terbotz. Osim što nudi izvrsne specijalitete pripremljene od isključivo lokalnih namirnica, u svojim podrumima krije i malo vinsko carstvo.

Restoran je smješten u dvorištu kurije iz 19. stoljeća obitelji Zichy i Terbocz, a danas je cjelokupno imanje u vlasništvu međimurske vinarske obitelji Jakopić, poznate po proizvodnji izvrsnih vina.

Na stol donose jedinstvene okuse Međimurja, a sezonske i svježe juhe, mesna i riblja jela, divljač, salate, maštoviti prilozi i vrhunski deserti nastaju od sastojaka iz vlastitog vrta, voćnjaka, imanja, okolnih šuma te Mure i Drave. Priloge, tjestenine, deserte, zimnicu, “meso z tiblice”, domaće kobasice u Terbotzu rade ručno.

- Nepisano je pravilo da sve namirnice koje koristimo moraju rasti u krugu od 15 km i pripremaju se po tradicionalnoj recepturi. Isto pravilo vrijedi i za osoblje restorana jer samo domaći ljudi poznaju duh i bogatstvo ovoga kraja, što su jeli naši Međimurci i kako su ta jela pripremali - rekao je Branimir Jakopić, koji s ponosom ističe da je Terbotz primio nagradu ‘Zlatni suncokret’ za najbolji restoran u ruralnom dijelu Hrvatske.

Stotinu godina pokoljenja su stvarala osobita vina, a generacija našega vremena vrsnim vinima pridružuje strasnu predanost jelu. Iz njihovih podruma dolaze osvježavajuća, aromatična i razigrana mlada vina. Laka su za piti i razumjeti, a dobar objed ili večeru pečate iznimnim nektarima odležanih predikata. Detalji njihove kušaonice u podrumima restorana najpogodniji su ambijent za osobit doživljaj svake sorte, prigode i raspoloženja. U kušaoni obitelji Jakopić održavaju se vođene degustacije.

Tamo ćete pronaći ugodnu, toplu atmosferu, uz bezbrižnu organizaciju i profesionalnu uslugu i na pravom ste mjestu, bilo da organizirate manje ili veće obiteljsko druženje, vjenčanje (do 110 osoba), prezentacije ili druge svečanosti.