Redoviti pregledi mogu spasiti život, nemojte ih odgađati Foto: Pexels/ilustracija

Redoviti pregledi mogu spasiti život, nemojte ih odgađati

Native članak | 20.3.2024. u 09:00h | Objavljeno u Sponzorirano

Sistematski pregled je minimum uloženog vremena za preglede u zdravstvenim ustanovama koji može rezultirati doslovce spašavanjem života pojedinca, ističe dr. sc. Ana Knezović

Liječnici preporučuju redovito obavljanje preventivnih i sistematskih pregleda čak i kad nemate nikakve simptome. Važni su kako biste dobili sliku vašeg trenutnog zdravstvenog stanja i na vrijeme otkrili moguće zdravstvene probleme.

Duge liste čekanja više nisu izgovor za odgađanje pregleda, jer uz današnju ponudu zdravstvenih usluga brojni pregledi i pretrage dostupni su u vrlo kratkom roku.

Važnost sistematskih pregleda potvrđuje dr. sc. Ana Knezović, specijalist opće interne medicine iz Croatia poliklinike.

- Bolesti koje se najčešće dijagnosticiraju na sistematskim pregledima su hipertenzija, dislipidemija, šećerna bolest, disfunkcija štitnjače, masna jetra, žučni kamenci, slabokrvnost i maligne bolesti. Sistematski pregled je minimum uloženog vremena za preglede u zdravstvenim ustanovama koji može rezultirati doslovce spašavanjem života pojedinca - ističe dr. sc. Ana Knezović.

Oni koji brinu o svom zdravlju često odabiru Dodatno zdravstveno osiguranje koje omogućuje brz i jednostavan pristup brojnim zdravstvenim uslugama i to u modernim privatnim poliklinikama. Iskustva pacijenata koji koriste Dodatno zdravstveno osiguranje najbolje govore u prilog tome.

- Duboko vjerujem da je zdravlje svima najvažnije. Upravo zato ja i moja cijela obitelj imamo policu Dodatnog zdravstvenog osiguranja kojom dobivamo kvalitetne usluge bez čekanja u vrhunskim privatnim poliklinikama. Čak smo stekli naviku redovnog odlaska na zdravstvene preglede. To smo omogućili i našim djelatnicima, zaposlenicima Prima biroa, jer nam je važno da i oni dobivaju kvalitetan pristup zdravstvenim uslugama. S ponosom mogu reći da je polica Dodatnog zdravstvenog osiguranja jedna od boljih odluka za mene i ljude koji su bitni u mom životu - kaže Elizabeta Filipić.

Kako do pregleda bez čekanja?

Desetke specijalističkih pregleda i pretraga te sistematske preglede kod vrhunskih stručnjaka u privatnim poliklinikama i specijalnim bolnicama možete obaviti bez čekanja uz policu Dodatnog zdravstvenog osiguranja. Polica Dodatnog zdravstvenog osiguranja koju nudi Croatia osiguranje pokriva preglede u svim Croatia poliklinikama i 600 suradnih medicinskih ustanova u cijeloj Hrvatskoj koje koriste uređaje najnovije generacije.

croatia_poliklinika_varazdin_13122023_14.jpg

Ovisno o paketima koje izaberete, usluge uključuju brzo dostupne preglede među kojima su magnetska rezonanca i CT, ali i brojni specijalistički i subspecijalistički pregledi te sistematski pregledi.

Zatim su tu dijagnostički postupci u koje spadaju razni i brojni pregledi ultrazvukom i mamografija, kao i usluge endoskopije, ambulantne medicinske rehabilitacije, dentalnog pregleda i liječenja, te brojne laboratorijske pretrage i pretrage tumorskih markera i hormona. Sve su to pregledi koji mogu otkriti brojne zdravstvene probleme u ranoj fazi kada su šanse za izlječenje puno veće.

doktor_sistematski_pregled_pexels-mart-production-7088833.jpg

Detalje o policama Dodatnog zdravstvenog osiguranja možete naći na crosig.hr. Ako Dodatno zdravstveno osiguranje ugovorite do 31.3.2024. dobivate i 15 eura popusta u prvoj godini osiguranja.

Ako ugovorite Dodatno zdravstveno osiguranje na raspolaganju vam je mobilna aplikacija Moja Croatia s digitalnom karticom vašeg zdravstvenog osiguranja te FIT programom koji vas potiče i nagrađuje vaše zdrave navike.

Uz Dodatno osiguranje na korak ste i do korištenja Croatijinog Spektar paketa u aplikaciji, s brojnim pogodnostima za vas i vaše kućanstvo: od 15 eura u virtualnoj kasici, gratis police i popuste na osiguranja, ali i popularne pogodnosti tvrtki partnera, poput popusta na gorivo u Petrolu i Croduxu ili popusta u Konzumu.