Razvojna udruga Ludbreg s Novigradom Podravskim, Hlebinama i Đelekovcem provodi projekt ZAŽELI

VV | 22.3.2021. u 10:03h | Objavljeno u Sponzorirano

Razvojna udruga Ludbreg u suradnji s partnerskim općinama Novigrad Podravski, Đelekovec i Hlebine kroz projekt „Zaželi u Ludbregu“ zapošljava 25 dugotrajno nezaposlenih žena, s najvišom završenom srednjom stručnom spremom, na radno mjesto gerontodomaćice (radnice za potporu i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju). Zaposlene žene svakodnevno pružaju brigu i skrb o 150 krajnjih korisnika, osobama starijim od 65 godina ili osobama s invaliditetom (neovisno o dobi) kako bi se smanjila potreba za institucionalizacijom osoba u nepovoljnom položaju u ruralnim područjima Republike Hrvatske.

U tu svrhu u prostorijama Općine Novigrad Podravski dana 8. ožujka održano je predstavljanje projekta i potpisivanje ugovora o radu sa zaposlenim ženama. Prisutne su pozdravili načelnica općine Đelekovec, Štefica Sirutka, načelnica općine Hlebine, Božica Trnski, načelnik Općine Novigrad Podravski, Zdravko Brljek te predsjednik Razvojne udruge Ludbreg, Kristian Pirc.

Projekt ima za cilj uključiti ranjive, marginalizirane i osjetljive skupine društva, osiguravajući im vlastitu ekonomsku i egzistencijalnu stabilnost, dostojanstvo i osjećaj korisnosti u vlastitoj zajednici. Projektom se direktno utječe na smanjenje stope siromaštva i socijalne isključenosti, smanjenje nezaposlenosti kao i smanjenje broja institucionaliziranih osoba starije životne dobi.

Uz grad Ludbreg, projekt se provodi na području još 5 podravskih općina - Sveti Đurđ, Mali Bukovec, Novigrad Podravski, Đelekovec i Hlebine te je kroz spomenutu suradnju provedba projektnih aktivnosti poprimila regionalni razmjer, na što smo izuzetno ponosni.Osim navedenih, partneri na projektu su još i HZZ Područni ured Varaždin - Ispostava Ludbreg, Centar za socijalnu skrb Ludbreg, HZZ područni ured Križevci - Ispostava Koprivnica i Centar za socijalnu skrb Koprivnica kojima se ovim putem najljepše zahvaljujemo na partnerstvu.

Ujedno koristimo priliku da se za doprinos u provedbi projekta zahvalimo predsjednici Udruge umirovljenika i starijih osoba Općine Mali Bukovec, gđi. Mariji Baliji te mjesnim odborima Općine Sveti Đurđ.

Radnice u sklopu projekta pružaju sljedeće usluge za krajnje korisnike:

  • pomoć u obavljanju kućanskih poslova (pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora krajnjih korisnika, pomoć u pripremi obroka u kućanstvu krajnjih korisnika i slični poslovi);
  • pomoć pri odlasku u šetnju;
  • prema potrebi pomoć pri oblačenju i svlačenju;
  • pomoć u održavanju osobne higijene;
  • pomoć korisnicima kroz razgovor i druženje te uključivanje u društvo;
  • pomoć i posredovanje u ostvarivanju različitih prava (odlazak u trgovinu, dostava i plaćanje računa, dostava lijekova i pomagala i slično);
  • prema potrebi i druge poslove u skladu s prirodom radnog mjesta.

Napominjemo da će se u sklopu projekta svakom krajnjem korisniku osigurati mjesečni paket kućanskih potrepština. Sudjelovanje na projektu se ne naplaćuje. Prijave za uključivanje krajnjih korisnika iz prethodno navedenih općina su još uvijek otvorene. Kontaktirati nas možete pozivom na broj mobitela 095 354 8407 (kontakt osoba - Kristian Pirc, voditelj projekta) ili mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Projekt traje ukupno 18 mjeseci, vrijednost projekta iznosi 2.321.649,48 HRK, a bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i Europske unije - Europskog socijalnog fonda (85%).

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Razvojne udruge Ludbreg.