Prva privatna gimnazija s pravom javnosti - 25 godina tradicije i kvalitete Foto: Prva privatna gimnazija s pravom javnosti/Krešimir Đurić

Prva privatna gimnazija s pravom javnosti - 25 godina tradicije i kvalitete

VV | 31.5.2022. u 16:00h | Objavljeno u Sponzorirano

Prva privatna gimnazija s pravom javnosti prva je privatna srednja škola na području sjeverozapadne Hrvatske. Osnovana je 1997. godine i ove godine slavi 25 godina rada i djelovanja. Škola je usredotočena na osobni razvoj učenika te svakome ponaosob nudi obrazovanje prilagođeno potrebama daljnjeg studija te tržišta rada. U čemu su posebnosti ove srednje škole i koje su novosti pripremili za učenike u novoj školskoj godini otkrila je ravnateljica Martina Pažur.

Prvi odabir vrhunskih sportaša i glazbenika

- Uz program opće gimnazije, imamo jezično i informatičko usmjerenje te program za vrhunske sportaše i glazbenike. Kod učenika razvijamo inovativnost i kreativnost, vještine kritičkog razmišljanja, digitalne vještine, vještine vođenja i snalaženja u timu, kao i vještine rješavanja kompleksnih problema za koje smatramo da su važne na tržištu rada ili daljnjem studiju. Vodimo brigu i o talentiranim učenicima, pa tako od ove jeseni naši učenici će imati posebne predmetne grupe na kojima će dodatno poboljšati svoje vještine i unaprijediti svoja znanja, a to su Science, Business program, Social studies i Art.

DSC_0608.jpg

Posebnost škole je program za vrhunske sportaše i glazbenike?

Ti programi namijenjeni su mladim sportašima i glazbenicima koji zbog čestih treninga, vježbi i natjecanja imaju poteškoća u organiziranju praćenja nastave. Njima smo osigurali program edukacije bez stresa i pritisaka. Mi cijenimo njihov trud te ih podržavamo u svakom obliku.

U vašoj školi učenici mogu učiti čak pet stranih jezika?

Tako je. Učenici koji žele mogu učiti Engleski, Njemački, Talijanski, Španjolski i Francuski jezik kao prvi, drugi ili treći strani jezik, a za učenike organiziramo i učenje stranih jezika u inozemstvu.

Informatiku učenici mogu učiti sve četiri godine?

Informatička naobrazba danas je temelj svih poslovnih i znanstvenih procesa, stoga mnogo truda ulažemo u informatičko opismenjavanje naših učenika zbog čega nudimo nastavu informatike kroz sve četiri godine. Oni koji su informatičkog usmjerenja nastavu iz informatike imaju šest sati tjedno, a moram pohvaliti naše informatičare koji trenutno izrađuju jednu računalnu igru. U nabaci smo VR naočala te novih prijenosnih računala jer od jeseni krećemo u izradu aplikacija za 3D modele u nastavi geografije, likovne umjetnosti, informatike i stranih jezika.

3.jpg

Ono po čemu ste drugačiji je i periodična nastava?

To je jedna od posebnosti naše škole. Periodična nastava organizirana je u blokovima od osam tjedana. Učenici nikad nemaju u isto vrijeme sve predmete, što učenicima omogućuje da se usredotoče na manji broj predmeta i tako efikasnije uče. Predmeti ne završavaju u isto vrijeme, čime se osjetno smanjuje preopterećenost i pad koncentracije tipičan za kraj polugodišta i školske godine.

Imate i personalizirani program za svakog učenika?

Svaki učenik na početku školske godine dobiva individualiziran program prilagođen njegovim specifičnim potrebama i kroz koji ga vodi mentor. Kroz organizirana učenja i konzultacije s nastavnicima učenik ima priliku u školi riješiti sve svoje radne zadatke, seminare i domaće zadaće.

Personalizirani program

Ono što ostale škole nemaju je i ručak za učenike u školi?

Na našoj školi nastava se odvija od 7.30 do 15.30 sati s organiiranim ručkom u školi, a prilagođen je individualnim potrebama svakog učenika.

Učenici se za državnu maturu pripremaju od prvog razreda?

U našoj gimnaziji učenici se pripremaju za državnu maturu kroz pojačanu nastavu hrvatskog jezika, matematike i strano g jezika te prema potrebama učenika i iz izbornih predmeta. 

2.jpg

Putovanja i razmjene

Ove godine dobili ste i pozivnicu za MUNOG konferenciju?

Jako smo ponosni na to jer radi se o simulaciji UN konferencije za učenike srednjih škola koja će se u listopadu ove godine održati Stuttgartu.

Vaši učenici sudjeluju u Erasmus+ projektima, te na brojnim natjecanjima?

Ove godine smo imali učenicu na Državnom natjecanju iz Njemačkog jezika, a škola sudjeluje i u brojnim Erasmus+ projektima te organiziramo terensku nastavu. Trenutno radimo i na formiranju učionice u prirodi kako bi naši učenici mogli učiti i stjecati nova znanja - na otvorenom. 

DAN OTVORENIH VRATA 11. 6. 2022. Pratite nas na Instagramu i Facebooku i otkrijte što Vam pripremamo. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTO BAŠ MI?

- Personalizirani program za svakog učenika

- Interdisciplinarna, dinamična nastava u blokovima od osam tjedana Izvrsni i motivirani nastavnici

- Individualne konzultacije iz svih predmeta, a prema potrebama učenika uz učenje u školi

- Učionica u prirodi

- Suvremene nastavne metode

- Terenska nastava i putovanja u Hrvatskoj i inozemstvu

- Dodatno učenje stranih jezika

- Predmetne grupe za talentirane učenike - SCiENCE, BUSINESS PROGRAM, SOCIAL STUDIES I ART

- Nulta stopa tolerancije na diskriminaciju

24001.jpg