Primjeri dobre prakse učenja stranih jezika: Španjolski jezik i terenska nastava u Školi stranih jezika – Žiger

vv | 12.1.2024. u 08:10h | Objavljeno u Sponzorirano
Upisi u ljetni semestar su u tijeku, prijavite se već danas i saznajte zašto smo upravo mi pravi odabir za učenje stranih jezika: PRIJAVE U TIJEKU!

Ove školske godine naši Španjolci, Jasminka, Marko i profesorica Janja, organizirali su i proveli zanimljivu terensku nastavu u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice "Metel Ožegović" Varaždin.

Ziger_1.jpg

Terenska nastava uključivala je upoznavanje s prostorom i funkcijama knjižnice te unaprijed pripremljene specifične zadatke s ciljem kreiranja stripa na španjolskom jeziku.

Polaznici su već tijekom samog obilaska imali zadatak pratiti dizajn nove knjižnice kako bi ga mogli usporediti s dizajnom stare knjižnice.

Potom su naučili kako u elektroničkom katalogu pronaći signaturu željene knjige nakon čega su uspoređivali zapis iz varaždinske knjižnice sa zapisima iz španjolske nacionalne knjižnice. Polaznici su istraživali naslove španjolskog pisca Javiera Mariasa.

Ziger_2.jpg

S tako pripremljenim signaturama polaznici su obišli police i pronašli potrebne knjige, budući da je jedan od zadataka bio pronaći u hrvatskom prijevodu odlomke koji su u udžbeniku bili predstavljeni u izvorniku, dakle na španjolskom jeziku.

Ziger_3.jpg

Uz određene jezične aktivnosti koje su naši polaznici odradili na Odjelu za stranu literaturu, ova terenska nastava je poslužila i kao poprište fotografskog snimanja koje je imalo za cilj priskrbiti foto materijale za izradu stripa, koji će kasnije biti prerađen u film.

Ziger_4.jpg

Ziger_5.jpg

U nastavku pogledajte kako izgleda radna verzija stripa, a ako i sami želite sudjelovati u sljedećoj etapi ovog projekta, točnije u kreiranju filma, sada je pravo vrijeme da postanete dio naše jezične obitelji!

Ziger_6.jpg

Pohvale profesorici i polaznicima na odličnoj inicijativi, a sve vas koji nestrpljivo iščekujete završnu verziju stripa i snimanje filma pozivamo da nam se priključite u učenju španjolskog jezika!

Slika8.png

Učenje stranih jezika u Školi stranih jezika – Žiger ne svodi se samo na udžbenike, čitanje i prevođenje. Učenje jezika nije samo gramatika i vokabular već i stil, ton i navike koje ljudi usvajaju u svrhu komunikacije. Uz teorijski dio i savladavanje gramatike, u našoj školi učenje stranih jezika obuhvaća i kulturološku dimenziju te se dodatno usmjeravamo na upoznavanje tradicije i običaja zemalja engleskog, njemačkog, španjolskog, talijanskog, francuskog, ruskog, švedskog i slovenskog govornog područja.

Naši nastavnici i profesori učestalo koriste projektne nastavne metode kod poučavanja stranih jezika kako bi potaknuli radoznalost polaznika, povećali misaonu aktivnost i omogućili učenje s razumijevanjem. Kada polaznik samostalno dođe do točnog odgovora, bilo da se radi o samostalnom istraživanju ili grupnom projektu, omogućuje se razvoj ne samo jezičnih već i organizacijskih, komunikacijskih i istraživačkih vještina.

Ako vaša novogodišnja odluka uključuje učenje stranog jezika, bilo da se radi o savladavanju engleskog, njemačkog, talijanskog, francuskog, španjolskog, ruskog, slovenskog ili švedskog, sada je pravo vrijeme jer s ponosom najavljujemo početak upisnog razdoblja za ljetni semestar!

Već više od 33 godine smo lideri u poduci stranih jezika, a sada vam pružamo priliku da postanete dio naše uspješne priče. Uz podršku stručnog kadra, modernih nastavnih metoda te tradicije koju njegujemo, nudimo vam nezaboravno iskustvo u učenju stranih jezika!

Prijavite se već danas, pametno utrošite vrijeme i novac i naučite strani jezik u školi s dugogodišnjom tradicijom i međunarodnom Eaquals akreditacijom!

UPISI U LJETNI SEMESTAR

PRIJAVNI OBRAZAC