Povodom Nacionalnog dana zaštite na radu, Preventa objavila novi video

vv | 27.4.2022. u 18:26h | Objavljeno u Sponzorirano
Ljekarne VŽŽ

Snimljene su različite opasne situacije u kojima se radnik može naći, a prikazane su i pripadajuće mjere koje je potrebno poduzimati kako se bi, primjerice, kontrolirali rizici na radnoj opremi, kako spriječiti mehaničke opasnosti, električne udare, požar...

Povodom Nacionalnog dana zaštite na radu, 28. travnja, svoj novi video o zaštiti na radu, ovaj put u prerađivačkoj industriji, objavila je Preventa d.o.o., tvrtka s dugogodišnjim iskustvom u području zaštite na radu.  

U prerađivačkoj industriji, kako ukazuju, upotrebljavaju se nove i složenije proizvodne tehnologije i procesi koji nose sa sobom nove rizike. A u uvjetima kad nije moguće isključiti rizike od oštećenja zdravlja, treba ih svesti na najmanju moguću razinu odgovarajućim mjerama sigurnosti i zaštite zdravlja na radu. I namjena novog videa upravo je ukazivanje  poslodavcima i radnicima na njihova prava, dužnosti i odgovornost u provođenju mjera zaštite.

-Preventa je svjesna da ulaganje u zaštitu na radu pridonosi poboljšanju kvalitete poslova i zadovoljstva poslom, a istodobno se povećava konkurentnost i produktivnost na radu, naglašava tim koji stoji iza produkciju novog filma Zaštita na radu u prerađivačkoj industriji.

Najvažnija obaveza poslodavaca, kako upozoravaju, omogućavanje je zaposlenicima sigurnog i zdravog mjesto rada, dok su radnici i osobe na radu obvezni pridržavati se svih propisanih pravila zaštite na radu. Snimljene su različite opasne situacije u kojima se radnik može naći, a prikazane su i pripadajuće mjere koje je potrebno poduzimati kako bi se, primjerice, kontrolirali rizici na radnoj opremi, spriječile mehaničke opasnosti, električni udari, požari i eksplozije i kako bi radnici znali kako postupati u radu s opasnim kemikalijama, kako dizati i ručno prenositi teret, kako upotrebljavati osobnu zaštitnu opremu i dr.

Uz video o zaštiti na radu u prerađivačkoj industriji, Preventa je snimila i brojne druge video materijale o zaštiti na radu, čime je započela svoju misiju da na suvremen način, videozapisima, predstavi opasnosti, rizike, mjere prevencije i mjere zaštite na radu za specifične djelatnosti. Video materijali dostupni su na Youtube kanalu Preventa.hr, a njezini stručnjaci putem e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broju telefona  01 6442 851, dok se sve novosti vezane uz područje zaštite na radu mogu pronaći i na blogu tvrtke, koja se bavi i proizvodnjom znakova opasnosti koje možete pronaći u web-shopovima Znakovi sigurnosti te Znakovi zaštite na radu.

Video sadržaj