POU Varaždin: Osiguraj vaučer za besplatno obrazovanje!

VV | 3.10.2022. u 12:21h | Objavljeno u Sponzorirano

U studenom Pučko otvoreno učilište Varaždin (POU Varaždin) obilježava 105 godina tradicije obrazovanja odraslih i cjeloživotnog obrazovanja u Varaždinu. Ono što je dobro ne treba mijenjati, ali treba razvijati. Upravo je to osnovna misija ove gradske ustanove; razvoj formalnih, neformalnih i informalnih oblika obrazovanja i učenja za osobe svih životnih dobi u Varaždinu i šire.

Verificirani programi

POU Varaždin pripremilo je niz verificiranih obrazovnih programa za stjecanje Uvjerenja o osposobljavanju ili usavršavanju koja se mogu upisati u e-radnu knjižicu. Jesenski upisi su u tijeku od početka rujna, a riječ je o sljedećim programima:

• Voditelj/ica izrade i provedbe EU projekata

• Asistent za upravljanje projektima

• Internet marketing i brendiranje

• Web programiranje

• Mobilno programiranje

• Pomoćnik/ica u nastavi

• Njegovatelj/ica

• Maser/ka

Programe označene masnom bojom možete upisati uz korištenje vaučera. Novim Zakonom o obrazovanju odraslih predviđeno je financiranje obrazovanja sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. svih zaposlenih i nezaposlenih osoba starijih od 15 godina. Vaučeri se odnose na programe za stjecanje digitalnih i zelenih vještina za razvoj karijere, zapošljavanje ili zadržavanje radnog mjesta. Više o sustavu vaučera pročitajte na linku https://www.pouvarazdin.hr/vauceri.html.

Knjigovođe i dadilje su ‘in’

Iznimno je velik interes za programe ‘Knjigovođa’ i ‘Dadilja’. Jesenske su grupe već popunjene, ali se već sada primaju predbilježbe za proljetne upise.

Svi predavači su dugogodišnji profesionalci u svom području, osposobljeni za prenošenje znanja i vještina i s bogatim iskustvom u praksi. Ustanova redovito provodi vrednovanje njihovog rada, čime u svakom trenutku unaprjeđuje učinkovitost rada. POU Varaždin nudi ono što je pojedincu nužno za zapošljavanje, unaprjeđenje na radnom mjestu ili promjenu karijere.

Unconference 5.0

U studenome POU Varaždin organizirat će peto godišnje događanje UNCONFERENCE 5. Na svakom događanju ugosti zanimljive predavače i predstavlja program nove Akademije za poduzetništvo. Kako je to bilo do sada pogledajte na linku https://azp.hr/unconference/. To je ujedno odlična prilika za poslovna umrežavanja, jer događanje okuplja sve dosadašnje polaznike i predavače, ali i zainteresiranu poslovnu zajednicu, koja je iz godine u godinu sve brojnija.

POU Varaždin nudi i brojne oblike neformalne nastave u vidu radionica, seminara, webinara i sl. Za unaprjeđenje radnih vještina i znanja od posebnog su značaja tzv. poduzetničke vještine. Osim već poznate Akademije za poduzetništvo, u ponudi su i komercijalne, tzv. in house edukacije, krojene po potrebi pojedinaca i tvrtki. Do sada ih je, za udruge i tvrtke, POU Varaždin provelo već nekoliko.

In house edukacija

- Svaka tvrtka ili udruga ima svoje vlastite potrebe za znanjem i vještinama. Naši su predavači profesionalci i stručnjaci s bogatim praktičnim iskustvom i dobro upućeni u trendove. Upravo oni jamče kvalitetu naše ponude, jer u kratkom vremenu prepoznaju izazove i potrebe naših klijenata i pripreme prijedloge predavanja i radionica. Svaka naša ponuda rađena je po mjeri naručitelja. Njegovo zadovoljstvo i vraćanje s novim upitima naša su najveća nagrada. Poduzetnici su vrlo bitni članovi našeg društva, jer svojim radom i idejama pridonose napretku zajednice u kojoj živimo, otvaraju radna mjesta i unaprjeđuju kvalitetu života. Stoga ćemo nastaviti razvijati programe pružanja podrške u smislu dijeljenja znanja i vještina usmjerene na razvoj poduzetničkog mindseta - ističe ravnateljica Učilišta Lana Velimirović Vukalović.

PETI ROĐENDAN AKADEMIJE

Niz događanja i predavanja POU Varaždin je kroz Akademiju za poduzetništvo, koja u listopadu slavi 5. rođendan, isplaniralo cijeli niz događanja i predavanja.

Poduzetni kreativci

U pripremi je Akademija za poduzetništvo 5.0 namijenjena poduzetnim pojedincima koji djeluju u području kulturnih i kreativnih industrija, a to su: sve vrste dizajna (uključujući dizajn računalnih igara), arhitektura, film, kazalište, ples, marketing i oglašavanje, video i glazbena produkcija, izdavaštvo i dr. U listopadu 2022. godine bit će objavljen Javni poziv za upis u besplatan program za do 15 poduzetnika/ca sa šireg područja grada Varaždina.

Program se do sada sastojao od 150 nastavnih sati u 10 modula, a trajao je do 6 mjeseci. Predavanja su bila organizirana uživo ili online, u poslijepodnevnim satima.

POU Varaždin poziva varaždinske poduzetnike/ca iz kulturnih i kreativnih industrija da prate objave na web stranici www.azp. hr, na LinkedIn profilu Akademija za poduzetništvo i na profilu.

POU Varaždin na Facebooku i Instagramu. Program je “rađen po mjeri”, što znači da se sadržaj predavanja kreira tek po konačnom odabiru kandidata i detaljnog uvida u njihovu vrstu poslovanja i potrebe. Program financira Grad Varaždin i besplatan je za odabrane polaznike.

Recreate programi e-učenja

Kulturne i kreativne industrije općenito su velik i važan fokus POU Varaždina. U sklopu ERASMUS projekta RECREATE koji POU Varaždin provodi s partnerskom udrugom iz Madrida izrađeni su certificirani, besplatni programi e-učenja. Programi su dostupni besplatno uz zahtjev za dobivanje pristupnih podataka putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a već ih je upisalo preko stotinu polaznika iz cijele Hrvatske.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci