Program obrazovanja "Akademija za poduzetništvo" ulazi u šestu godinu provedbe Foto: POU Varaždin

Program obrazovanja "Akademija za poduzetništvo" ulazi u šestu godinu provedbe

VVM | 13.9.2023. u 10:10h | Objavljeno u Sponzorirano

Program je potpuno besplatan za sve odabrane polaznike

Pučko otvoreno učilište Varaždin (dalje: POU) već šestu godinu za redom provodi neformalni program obrazovanja za poduzetništvo pod nazivom "Akademija za poduzetništvo".

U kolovozu ove godine objavljen je Javni poziv za 'Akademiju za poduzetništvo 6.0 – Absolute Beginners'. Od rekordnih 36 prijava odabrano je 24 polaznika – apsolutnih početnika. Riječ je o pojedincima iz Varaždina i šire okolice koji su udovoljili kriterijima iz Javnog poziva i s kojima će mentori predavači kroz 166 nastavnih sati u 9 modula pripremati poslovni plan za pokretanje njihovih poduzetničkih priča.

AZP_6.0.PNG

Program je potpuno besplatan za sve odabrane polaznike, a financira ga Grad Varaždin kroz dotacije za programe javnih potreba.

POU je već najavio i svoje godišnje događanje pod nazivom UNCONFERENCE 6 + AFTER-Biz, koje će se održati u četvrtak, 21. rujna 2023. godine s početkom u 18:00h u Hotelu Turist. Cjelovit program događanje možete pronaći na web stranici https://azp.hr/unconference/. Sudjelovanje je besplatno uz obaveznu on-line prijavu: https://shorturl.at/CFPS1.

Ove godine POU će predstaviti novi program financijske pismenosti za djecu od 4. do 7. razreda osnovne škole 'JUNIOR AKADEMIJA: O novcu, željama i mogućnostima' koji osim stjecanja poduzetničkih vještina i znanja sadrži i konkretnu proizvodnju te prodaju tog proizvoda. Da je program iznimno zanimljiv i koristan za djecu moći ćete čuti već u prvom panelu u kojem će gostovati neke od voditeljica radionica u programu Asja Lajtman Bosilj, Vesna Haluga i Lidija Klampfl. Na događanju ćete moći ispuniti prijavu za upis vašeg djeteta u program koji je besplatan za svu djecu varaždinskih osnovnih škola, budući da isti financira Grad Varaždin. Program možete vidjeti i na ovom linku: https://azp.hr/programi/junior-akademija/financijska-pismenost/.

343073989_1430055340868715_8111200751099149969_n.jpg

Slijedi kratko izlaganje Sanje Varlaj na temu osobnih vrijednosti kroz poslovnu ideju, jer je bitno znati zašto radimo to što radimo i kako svojim vrijednostima doprinosimo poduzetništvu.

Budući da fokus grupu ovogodišnje Akademije za poduzetništvo čine tzv. apsolutni početnici u poduzetništvu, POU je u sklopu drugog panela odlučio ugostiti goste s kojima će razgovarati o promjeni karijere za 180°i ulasku u poduzetništvu te o vještinama upravljanja takvim promjenama (change management). U sklopu drugog panela očekuje se gostovanje serijske osnivačice www.zeneinovac.com, vlasnice tvrtke Zaokret te autorice i predavačice na temu poduzetništva Kristine Ercegović, ali i Iris Androšević Pinjuh koja je nekada bila poznata manekenka, a danas je uspješna poduzetnica i dizajnerica interijera. Ugostit će i varaždinsku psihologicu Sandru Popijač Tomšić koja će govoriti o životnim promjenama i promjeni karijere iz perspektive Gestalt psihologije.

Nakon programa slijedi umrežavanje u obliku prvog ovakvog događanja u Varaždinu u organizaciji POU pod nazivom 'AFTER-Biz' koje će se organizirati svaka tri mjeseca, a služi za međusobno upoznavanje sudionika, poslovno umrežavanje i predstavljanje bivših polaznika Akademije.

Pročitajte sve o Akademiji za poduzetništvo na web stranici www.azp.hr. Neka Akademija bude vaš pr(a)vi potez u poslovanju!