POLIKLINIKA NANNA Zdravstvena zaštita žena uz individualan i cjelovit pristup

VVM | 5.6.2024. u 09:50h | Objavljeno u Sponzorirano

Cilj nam je unaprijediti svijest i brigu o zdravlju žena, a ujedno želimo da se žene osjećaju ugodno i zadovoljno pri pregledu, ističe dr. Martina Jerbić

Nanna, privatna poliklinika za ginekologiju i vođenje trudnoće, odnedavno djeluje na novoj adresi – Optujska ulica 14, Varaždin. Smještena u modernom prostoru koji stvara profesionalan i ugodan ambijent, poliklinika je opremljena suvremenom dijagnostičkom opremom te na 135 m2 nudi individualan i cjelovit, holistički pristup dijagnostici i liječenju.

poliklinika_nanna_varazdin_otvorenje_nova_lokacija_04062024_6.jpg

Vlasnica i ravnateljica poliklinike je poznata varaždinska ginekologinja Martina Jerbić, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, s više od 30 godina rada u medicini, a kojom smo razgovarali povodom preseljenja u novi prostor.

- Ukazala se prilika i prijavila sam se za zajam Europske unije za mikropoduzetnike. Dobivenim sredstvima kupila sam ovaj prostor te ga dodatnim vlastitim sredstvima potpuno preuredila kako bi odgovarao Pravilniku o minimalnim uvjetima u pogledu prostora, radnika i medicinsko-tehničke opreme za obavljanje zdravstvene djelatnosti – napomenula je dr. Jerbić.

poliklinika_nanna_varazdin_otvorenje_nova_lokacija_04062024_2.jpg

Suvremene metode

U svoj rad dr. Jerbić uvodi niz suvremenih pristupa, poput uvođenja bioidentičnih hormona u balans ženskog zdravlja.

- Pacijente ne gledam “usko”, samo u ginekološkom smislu, već kao obiteljske pacijente, cjelovito, kao osobu. Odnosi se to i na žene i muškarce, jer često nam s pacijenticama dolaze i njihovi partneri. Naime, smatram da se ne može gledati samo jedna strana, jer žena je dio obitelji, svog privatnog i poslovnog prostora, svoje zajednice u kojoj se ostvaruje. Svojim radom to želim poduprijeti, stoga se usredotočujem na svaku ženu individualno. Taj holistički, cjeloviti pristup podrazumijeva činjenicu da, ako žena mora ići na operaciju, prema njenom karakteru biram operatera, kako bi ona imala povjerenja i da bi sve bilo dobro te da nakon te operacije živi sretan život, pun ljepote, povjerenja, onako kako svaka osoba i zaslužuje – istaknula je dr. Jerbić.

poliklinika_nanna_varazdin_otvorenje_nova_lokacija_04062024_5.jpg

S tim ciljem uvela je i druge metode, primjerice trajnu epilaciju diodnim laserom, budući da puno žena muči dlakavost zbog hormonskih problema. A zbog činjenice da današnji užurbani način života dovodi do neravnoteže u organizmu, što može dovesti i do razvoja bolesti, zdravstvena skrb žena nadopunjena je i nutricionističkim pregledom te specijaliziranim planom prehrane za ginekološka stanja (PCOS, neplodnost, perimenopauza i dr.).

Cjelovit pristup

- S posebnom radošću brinemo za naše trudnice, koje u Nanni mogu voditi trudnoću od samog početka. Uz redovite preglede i ultrazvuk, kod nas je moguće učiniti trudnički panel analize krvi, a i širi, ciljani panel. S trudnicama su kod nas uvijek prisutni i njihovi partneri, jer smatram da oboje zaslužuju vidjeti kako dijete raste i razvija se. Cijenim obitelj, smatram da je to baza svega, stoga je i to dio mog pristupa – naglasila je.

poliklinika_nanna_varazdin_otvorenje_nova_lokacija_04062024_4.jpg

Dr. Jerbić je ujedno i prva ginekologinja u Hrvatskoj koja je završila dvogodišnju edukaciju iz područja seksualnih poremećaja te savjetuje pojedince i parove u tom smislu. Također, s dr. Sanjom Toljan i Asjom Petersen provodi projekt MenoCure u sklopu kojeg diljem Hrvatske održavaju predavanja o perimenopauzi i menopauzi, odgovarajući ženama na sva pitanja i dileme te dajući savjete i podršku o ovoj važnoj temi, o kojoj se, nažalost, premalo govori.

Poliklinika Nanna nudi individualan i holistički pristup dijagnostici i liječenju, ali i uvođenje bioidentičnih hormona u balans ženskog zdravlja, nutricionističke savjete te epilaciju diodnim laserom

- Cilj nam je unaprijediti svijest i brigu o zdravlju žena, a ujedno i želimo da se žene osjećaju ugodno i zadovoljno pri pregledu. Znamo da je ginekološki pregled vrlo intiman i emocionalan za svaku ženu, zato je tu naše stručno i ljubazno osoblje, u modernom i ugodnom prostoru – kazala je dr. Jerbić.

poliklinika_nanna_varazdin_otvorenje_nova_lokacija_04062024_3.jpg

Njen pristup radu rezultat je dugogodišnjeg iskustva na području ginekologije i opstetricije te kontinuirane edukacije i usavršavanja.

- Žene treba probuditi, da budu otvorene. Bez obzira radi li se o bolesti, privatnom ili poslovnom problemu, sa svakom se situacijom trebamo suočiti, ne bježati od toga. U suprotnom, hormon stresa kortizol utječe na razne metaboličke procese. Usto, trebamo osvijestiti da je sve u našem životu izbor. Ako se bojite, to je izbor. Ne bojati se je također izbor. Važni su nam i odnosi, bilo partnerski, prijateljski, roditeljski, bratski... A svaki odnos mora imati neke elemente, to uvijek naglašavam, mora imati elemente poštovanja, povjerenja, privrženosti i prihvaćanja – četiri P – poručila je za kraj.

- Individualni i cjelovit pristup svakoj pacijentici
- Uvođenje bioidentičnih hormona u balans ženskog zdravlja
- Plan prehrane kod ginekoloških stanja (PCOS, perimenopauza, neplodnost itd.) uz pomoć nutricionista
- Analiza sline na povećani rizik od razvoja nasljednih oblika tumora kod žena i muškaraca
- Kompletni ginekološki pregled i UZV dojki u jednom terminu

poliklinika_nanna_varazdin_otvorenje_nova_lokacija_04062024_5.jpg

Poliklinika Nanna
Optujska ulica 14, Varaždin
Tel: 042 200 081 / Mob: 099 1645 114
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: poliklinikananna.com