Poduzeće Cromatic d.o.o. iz Preloga traži direktora proizvodnje

Sponzorirani članak | 12.3.2024. u 13:42h | Objavljeno u Sponzorirano

Direktor proizvodnje igra središnju ulogu u proizvodnji i proizvodnim industrijama. Odgovornost direktora proizvodnje varira ovisno o veličini tvrtke, industriji i strukturi, a obuhvaća širok raspon zadataka povezanih s planiranjem, upravljanjem i optimizacijom proizvodnih procesa.

Ključne odgovornosti direktora su: 

Strateško planiranje

Razvija i i implementira strategiju za proizvodni odjel kako bi se ispunili ciljevi tvrtke, uključujući poboljšanja učinkovitosti, smanjenje troškova i poboljšanja kvalitete.

Planiranje i upravljanje proizvodnjom

Osigurava da su proizvodni planovi učinkoviti i ostvarivi te da ispunjavaju kratkoročne i dugoročne ciljeve. To uključuje praćenje proizvodnih procesa, rasporeda, opterećenja i materijalnih potreba.

 Proračun i kontrola troškova 

Priprema proračune za proizvodni odjel i prati troškove kako bi osigurali da proizvodnja ostane unutar proračuna. To također uključuje prepoznavanje i implementaciju troškovno učinkovitih rješenja.

 Upravljanje kvalitetom

Osigurava da svi proizvodi zadovoljavaju unutarnje i vanjske standarde kvalitete kao i regulatorne zahtjeve. Provodi procese i postupke kontrole kvalitete te praćenje kvalitete sirovina i gotovih proizvoda.

 Upravljanje osobljem

Vodi, motivira i razvija proizvodno osoblje, uključujući zapošljavanje, obuku, ocjenjivanje i, kada je potrebno, otpušta zaposlenike. To također uključuje osiguranje sigurnog i zdravog radnog okruženja.

Tehnologija i oprema

Prati i procjenjuje nove tehnologije i opremu koja može poboljšati proizvodni proces i osigurati da se postojeći strojevi i oprema održavaju i ažuriraju prema potrebi.

Dobavljači i upravljanje zalihama

Suradnja s dobavljačima kako bi se osigurala pravovremena isporuka sirovina i komponenti, što uključuje upravljanje zalihama kako bi se optimizirale razine zaliha i tako smanjili troškovi.

Služba za korisnike i zadovoljstvo kupaca

Osiguranje proizvodnje i zadovoljavanje zahtjeva kupaca i rokova te suradnja s prodajom i marketingom kako bi razumjeli potrebe kupaca i tržišne promjene.

Sukladnost i odgovornost prema okolišu

Pridržavanje relevantnih zakona i propisa, uključujući sigurnost na radu, zaštitu okoliša i druge relevantne standarde. To također uključuje razvoj i provedbu održivih proizvodnih praksi.

Izvještavanje i analiza

Pripremanje redovnih izvješća o proizvodnom učinku, uključujući analizu produktivnosti, kvalitete i isplativosti, te predlagati poboljšanja na temelju tih podataka.

Profil

Uspjeh direktora proizvodnje ovisi o sposobnosti balansiranja ovih odgovornosti dok ostaje u toku s industrijskim trendovima i tehnološkim napretkom kako bi kontinuirano poboljšavao proizvodne procese i vodio tvrtku naprijed.


Tvrtka CROMATIC d.o.o. je podružnica danske tvrtke Holtec Automatic A / S. Cromatic d.o.o. ima sjedište u Prelogu, a kompanija je orijentirana na rast u razvoju tehnologije u automatizaciji. Specijalizirani su za razvoj složenog softvera i hardvera.

Svi zainteresirani se mogu javiti na: e- mail:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon: 099 464 60 94

www.cromatic.hr