PICNIC MINGLE & FUN Uživajte u pravom gurmanskom doživljaju u svakom zalogaju

VVM | 16.8.2023. u 11:50h | Objavljeno u Sponzorirano

Nezaobilazna adresa za sve ljubitelje zanimljivih okusa na festivalima diljem Hrvatske

Picnic Mingle & Fun Food Truck, osvježavajući i autentični kulinarski koncept, brzo je postao nezaobilazno gastronomsko iskustvo za ljubitelje hrane diljem Hrvatske. Njihova vesela i energična ekipa osvojila je srca mnogih foodieja, a njihov Blackie Burger postao je prepoznatljiv.

Ova mlada i entuzijastična ekipa, koja vozi svoju “srebrnu zvijer na kotačima,” privlači pažnju svojim sjajnim raspoloženjem, izvrsnim burgerima i ukusnim koktelima gdje god se pojave.

- Mladi smo, kreativna grupa ljudi, koji želi raditi stvari na drugačiji način, koji nije uobičajen. Picnic je nastao iz ambicije i želje da budemo drugačiji, da možemo svugdje dostupni, u različitim trenucima, bez obzira na godišnje doba. Možemo raditi rođendane, privatne proslave, ali isto tako i korporativne evente za tvrtke. S Picnicom smo krenuli 2021. godine i nedavno smo proslavili drugi rođendan tvrtke, koja je narasla i trenutačno nas je 26 zaposlenih. Imamo dva Food Trucka i dva lokala u Zadru, a iz Picnic brenda nastao je još jedan novi koncept Pome, kojeg od ove godine razrađujemo na focacciama i pizzama s kiselim tijestom - rekao je Vedran Božićev iz Picnica.

Suradnja s malim lokalnim proizvođačima

Picnic Mingle & Fun surađuje s malim lokalnim proizvođačima, kako bi osigurali najkvalitetnije i najsvježije sastojke za svoje jelovnike, stvarajući pravo gurmansko iskustvo za posjetitelje.

- Suradnja s lokalnim proizvođačima se širi, ovisno o tome gdje smo na terenu. Meso koje koristimo za naše burgere uzimamo od mesnice Biloglav iz Zadra, koja ima gotovo stogodišnju tradiciju. Riječ je o junećem mesu, isključivo iz lokalnog uzgoja. Usko surađujemo i s pekarom Kroštula iz Pakoštana, koja je jedna od najcjenjenijih pekara u državi. S njima radimo kompletan pekarski asortiman, a prošle smo godine napravili brioche pecivo od krumpirovog tijesta s crnim sezamom. To je artikl kojeg Kroštula proizvodi samo za Picnic - naglasio je Božičev.

Posjetitelji Špancirfesta imali su prilike Picnic Mingle & Fun Food Truck upoznati prošle godine.

- Veoma smo zadovoljni s prošlogodišnjim Špancirfestom zbog cijelog ambijenta i živosti u gradu, zbog posjetitelja, lokalnih stanovnika i njihovih gostiju, koji su svi nasmijani, veseli. Jako nam je drago da smo mogli biti dio Špancirfesta i naravno zadovoljstvo je da dolazimo i ove godine - rekao je Božićev.

Njihova ponuda uključuje četiri izvanredna burgera, svaki s posebnim karakteristikama i okusom, a moći će ih kušati posjetitelji Špancirfesta.

Burgeri, krumpirići, kokteli...

- Nudit ćemo Blackie Burger, Burger od kozica, Juicy burger i Snow Burger. Blackie Burger je naša perjanica,veoma nagrađivani burger, koji je četiri godine zaredom bio najbolje jelo na zadarskom Adventu i najbolji debitant na prošlogodišnjem Zagreb Burger Festivalu, a nagrade smo dobivali i na Burger festivalu u Puli.

Nagrada_Burger_festival_Zagreb.jpgProšle su godine nagrađeni za najboljeg debitanta na Zagreb Burger Festivalu

Blackie Burger krasi brioche od krumpirovog tijesta, sočan 100% juneći burger, domaći senf-med umak, karamelizirani luk, cheddar i crumble od pancete.

Blackie_burger_za_print.jpg

Blackie Burger

U ponudi imamo i Juicy burger, kao poseban dodatak našoj ponudi, dolazi u pravom trenutku s dolaskom ljeta i prvih pomidora. Ovaj burger sa sočnim junećim mesom iz lokalnog uzgoja na brioche pecivu od krumpirovog tijesta obogaćen je dijon aioli umakom, guacamoleom, mozzarellom, svježom picnic salsom, zelenom salatom i jajem iz slobodnog uzgoja.

U ponudi je i burger koji prilično dobro prezentira da smo mi s mora, iz Zadra, a koji je drugačiji najčešće od cijele ponude manifestacija na kojima sudjelujemo. Riječ je o Burgeru od kozica, koji je prava poslastica za ljubitelje morskih delicija. Na brioche pecivu od krumpirovog tijesta nalazi se burger od kozica, sriracha mayo, stabljika celera, kozji sir i svježa salatica. Za ljubitelje tartufa nudimo Snow Burger, koji je uvijek u našoj ponudi, kao i Blackie Burger. Brioche pecivo od krumpirovog tijesta, sočan 100% juneći burger, umak od tartufa, grana padano, mladi luk i čips od pancete čine ovaj burger pravim užitkom za nepce - ističe Božićev.

Burger_od_kozica_1_.jpgBurger od kozica

Osim neodoljivih burgera, u ponudi imaju i poznate Sweet Potato krumpiriće koji su postali pravi hit među ljubiteljima ukusne hrane, tako da ćete imati prilike svježite svoje nepce s našim batat krumpirićima u tri različite opcije. Picnic Craft bar iz Picnic Mingle and Fun donijet će nevjerojatno osvježavajuća pića - Spring Gin, Summer Gin i Floral Gin. Ovi unikatni ginovi obogaćeni su pažljivo odabranim sastojcima i lokalnim proizvodima, a posebno se ističu po tome što su sirupi koji se koriste homemade proizvodnje.

Proljetni_spritz_Sirup_Jagoda_i_Bosiljak.jpgSpring gin

- Ove ćemo godine doći u Varaždin sa šest potpisnih koktela, tri varijante gin tonica i tri varijante osvježavajućih spritzeva, koja oplemenjujemo s domaćim sirupima, koje kuhamo sami. Naglasak stavljamo na Spring Gin i Spring spritz, osvježavajuća pića s ginom, pjenušcem i domaćim sirupima. Svima preporučujemo je Spring gin, najomiljeniji okus među naša tri gina. Ovaj gin kombinira prepoznatljiv Hendrick’s gin s osvježavajućom kombinacijom jagoda i bosiljka te tonicom. Summer gin je prava poslastica za ljubitelje slatkih nota. Ovaj gin očarava jedinstvenom kombinacijom Hendrick’s gina i sirupa od mirisnih listova smokve. Za ljubitelje cvjetnih nota, Floral Gin je pravi izbor, koji iznenađuje kombinacijom Hendrick’s gina i cvijeta bazge - zaključio je Božićev.