NUEVA Suvremena metoda koja poboljšava način funkcioniranja mozga i mentalno zdravlje

| 25.11.2022. u 15:21h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

NUEVA je jedinstveni kabinet na području Varaždinske županije koji pruža usluge dijagnostike, savjetovanja i terapije iz područja edukacijske rehabilitacije, psihologije i psihoterapije.

Svojim interdisciplinarnim pristupom i inovativnim terapijskim metodama, vlasnica dr. sc. Eva Brlek, prof. reh., psihoterapeut, ponosno ističe da NUEVA kabinet primjenjuje tehnike i metode koje omogućavaju pojedincu ostvarivanje vlastitih sposobnosti, potencijala i mogućnosti. Ako vam je potrebna stručna podrška i procjena, psihoterapija ili savjetovanje – na pravom ste mjestu.

Neurofeedback – metoda koja dovodi do boljeg mentalnog zdravlja

Jedna od novosti u NUEVA kabinetu je Neurofeedback - znanstvena terapijska metoda bazirana na praćenju električne aktivnosti mozga (EEG-a) i davanju povratne informacije.

Radi se o metodi koja pomoću EEG medicinskog aparata snima i analizira aktivnosti moždanih valova osobe te ih tada pretvara u korisne povratne informacije na temelju kojih se vidi kako mozak funkcionira. Te povratne informacije, to jest feedback, osobi (djetetu ili odrasloj osobi) su prikazane u obliku crtića, videoigre, filma ili glazbenog spota.

Upravo tako je moguće naučiti mozak da ‘bolje’ funkcionira jer on gleda svoju aktivnost na ekranu. Time poboljšava samoregulaciju i uči kako pronaći optimalnu razinu funkcioniranja, ali i to kako ostati na toj razini uz pomoć audiovizualnih stimulusa.

Neurofeedback može pomoći kod smanjenja ili potpunog uklanjanja simptoma poremećaja koji se odnose na poremećaj pažnje/hiperaktivni poremećaj, poremećaj senzorne integracije, poteškoće s učenjem ili koncentracijom, anksioznost i depresiju pa sve do poremećaja poput tikova, paničnih napada, tjeskobe, straha, stresa, glavobolje i migrena.

Može se koristiti i za poboljšanje performansi na području sporta, glazbe, plesa i glume.

Bezbolna terapija koja dovodi do bolje kvalitete života pojedinca

Važno je spomenuti da je terapija u potpunosti bezbolna te da ova suvremena tehnologija može pomoći u otključavanju svih vaših potencijala.

U kabinetu Nueva koristi se poseban terapijski program čiji su protokoli izrađeni prema individualnim karakteristikama svakog pojedinca a objedinjuju psihoterapiju i neurofeedback. Inovativna kombinacija omogućava ljudima da postignu veću funkcionalnost živčanog sustava, poboljšaju kognitivne sposobnosti i zadobiju emocionalnu ravnotežu. Povratnim signalom postiže se mijenjanje obrazaca moždanih valova kako bi se promijenilo ponašanje, a upravo to dovodi do smanjenja ili eliminiranja neprijatnih simptoma te se poboljšava ukupna klinička slika, kvaliteta života te emocionalna ravnoteža.

Za više informacija i sva pitanja posjetite našu web stranicu www.nueva.hr ili nas kontaktirajte na brojeve telefona 042/232-788 i 098/1911566.