Nevrijeme odgodilo Konjičke igre u Zelendvoru Foto: Općina Petrijanec

Nevrijeme odgodilo Konjičke igre u Zelendvoru

Varaždinske vijesti | 22.6.2019. u 18:52h | Objavljeno u Sponzorirano

- Zbog nevremena i prvenstveno kiše te natopljenog terena, odgađaju se Konjičke igre Zelendvor za nedjelju 30. lipnja - javljaju iz Općine Petrijanec.

Podsjetimo, Konjičke igre u Zelendvoru tradicionalno se održavaju u povodu Dana općine Petrijanec, u organizaciji Udruge Konj moj prijatelj i Općine Petrijanec. U igrama sudjeluju sudionici s konjima i konjskim zapregama te se održavaju brojni dodatni sadržaji.

Zelendvorska manifestacija po mnogo čemu je jedinstvena u Hrvatskoj. Rijetko kad i rijetko gdje se se na jednom mjestu može vidjeti toliki broj plemenitih životinja i konjskih zaprega.

Prostrani i zeleni Zelendvor idealno je mjesto za takav oblik manifestacije u ovom sjeverozapadnom dijelu Hrvatske. Posjetitelji imaju prilike uživati u nadmetanju zaprega s profesionalnom i amaterskom opremom te konjaniku „lovu na stolce“, u „konjičkoj štafeti“,“ stazi spretnosti“, „Zelendvorskoj alci“,“Jahanju bez sedla“ i brojnim drugim konjičkim disciplinama, a ove godine očekuje nas i gost iznenađenja koji će nam prezentirati aktraktivno i akrobatsko jahanje.

Očekuje se i sudjelovanje brojnih izložbenih udruga i štandova te bogata ugostiteljska ponuda.

Organizatori pozivaju sve da im se pridruže sljedeći vikend u Zelendvoru.

zelendvor_konjicke_igre_2.jpg