Mehun d.o.o.: Jedno uvijek ostaje konstanta, a to je vratiti osmijeh pacijentima

vv | 10.11.2023. u 10:10h | Objavljeno u Sponzorirano

Poduzeće za zdravstvenu djelatnost zubotehničkog laboratorija Mehun d.o.o. započeo je s radom još davne 1992. godine i bio je među prvima takve vrste u Hrvatskoj. U želji da stečeno praktično znanje primijene na najbolji mogući način, od tada pa do danas ponose se brojnim kvalitetno izvedenim radovima o čemu svjedoče njihovi suradnici-partneri, a s njima i tisuće osmijeha zadovoljnih pacijenata.

Želje pacijenta

U 30-ak godina postojanja Dentalni laboratorij Mehun u trajnom usavršavanju i ponekoj inovaciji trudi se biti u korak s vremenom. Svjedočimo promjenama paradigmi, promjenama trendova u estetskom smislu, promjenama proizvodnih procesa, promjenama u pristupu… ali jedno je konstanta. Pokušati vratiti osmjeh na lice svakog pacijenta koji posredstvom doktora dentalne medicine odabrao za određeni rad.

Posljednjih godina interes poduzeća posebno je usmjeren na bezmetalna rješenja i materijale koji ne izazivaju nikakve nelagode kako za pacijente, tako i za doktore dentalne medicine. Laboratorij je u stanju izvršiti svaki zahtijevani rad – od folija za izbjeljivanje pa sve do najsloženijih radova na implantatima u svim materijalima od neplemenitih preko galvana i cirkon oksida do titana. Uz osnovne djelatnosti, interesi poduzeća kreću se i u sferi edukacija.

image0.jpeg

- Uz primjenu novih tehnoloških procesa i protokola nužno je stalno usavršavanje i proširivanje znanja uposlenika. U Mehun d.o.o. sintagma “cjeloživotno obrazovanje” nije tek politička floskula ili mantra za smirivanje vlastite savjesti. Za nas je to – nužnost! Uvođenje novih tehnologija i posebno primjena novih materijala zahtijeva konstantno učenje. Iako, na žalost, ne postoji obrazovna institucija koja bi omogućavala formalno obrazovanje nakon srednje stručne spreme, svaki od djelatnika polazi neformalne programe obrazovanja iz svojeg područja djelovanja. Razvojem tehnologije dentalnih materijala,analitičkih dizajnerskih softvera i digitalnih načina produkcije usvajamo nove postupke i primjenjujemo nove metode rezultati kojih su radovi nezamislivi do prije par godina. U estetskom ali što je još važnije u funkcijskom smislu - napomenuli su.

Suvremeni je dentalni laboratorij i u području produkcije nezamisliv bez uporabe 3D tehnologija. Temeljna oprema svakog laboratorija nisu više plamenik, peć za keramiku i mikromotor, već su to danas kompjuteri opremljeni moćnim CAD softverima, 3D printeri i CNC glodalice. Mehun d.o.o. u svakodnevnom radu uz CNC glodalice za cirkonijevdiosid i PEEK koristi printere za razne vrste kompozitnih materijala. U protekloj je godini nabavljen 3D printer za metal kako bi se zaokružio proizvodni proces. Naime za neke slučajeve se koriste aditivne a za neke supstrktivne metode produkcije.

Layer_2.jpg

Zaštitni znak

- Svaka od tih metoda ima primjenu u konkretnim slučajevima u potrazi za idealnim rješenjem. Dok je CNC glodanje primjereno za geometrijski jednostavnije forme, tehnologija 3D gradnje (3D print) nužna je za one zahtjevnije i morfološki kompleksnije radove. Tako danas uz pomoć 3D printa izrađujemo metalne skelete za skeletirane proteze, konstrukcije za metal-keramiku, radne modele, razne vrste terapijskih udlaga ali makete gotovih zuba i totalnih proteza - naglašavaju iz Mehuna d.o.o.

Posebno su 3D printane proteze u posljednje vrijeme postale svojevrsni zaštitni znak našeg laboratorija uz bok s već dugo prisutnim visoko estetskim radovima fiksne protetike. Svjedočenja pacijenata o njihovoj funkcionalnosti i ugodnosti za nošenje ohrabruje nas da nastavimo s usavršavanjima u izradi, a materijali koji postaju sve bolji definitivno nas u tome ohrabruju.

- Prilagoditi želje pacijenata mogućnostima materijala kojima raspolažemo i uskladiti ih s “debljinom novčanika” često nije nimalo jednostavan zadatak, no vođeni idejom “zlatnog pravila” često ovo potonje zanemarujemo. Trudimo se “ne činiti drugima što ne bismo htjeli da drugi nama čine”. Uspijevamo li u tome? Ne znamo, pitamo Vas, naše korisnike! - istaknuli su.

SAZNAJTE VIŠE NA:

IVANA MAŽURANIĆA 70,

VARAŽDIN TEL: +385 42 240 366

MOB: +385 98 267 140

FAX: +385 42 204 860

E-MAIL: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.