Međunarodni znanstveni skup "Nematerijalna kulturna baština u porječju Mure i Drave" Foto: Muzej Međimurja Čakovec/FB

Međunarodni znanstveni skup "Nematerijalna kulturna baština u porječju Mure i Drave"

VVM | 7.11.2023. u 13:45h | Objavljeno u Sponzorirano

Muzej Međimurja Čakovec jedan je od organizatora prvog međunarodnog skupa „Nematerijalna kulturna baština u porječju Mure i Drave“ koji će se održati od 9. do 11. studenog 2023. godine.

Povodom 20. godišnjice usvajanja Konvencije o nematerijalnoj baštini čovječanstva koju je 2003. godine usvojio UNESCO o ovoj izuzetno aktualnoj temi govorit će se iz perspektive etnologije, antropologije, povijesti, arhitekture, gastronomije te književnosti. Na konferenciji će sudjelovati ukupno 29 izlagača iz pet država (Hrvatske, Slovenije, Srbije, Albanije i Austrije).

Nematerijalna-skup.jpg

Svečano otvorenje skupa i plenarno predavanje održat će se u četvrtak 9. 11. 2023. u Centru za kulturu „Rudar“ u Murskom Središću s početkom u 11 sati. Plenarno predavanje „Regionalni pristupi očuvanju žive tradicije u Hrvatskoj“ održat će dr. sc. Mirela Horvatin iz Ministarstva kulture i medija.

Skup se nastavlja drugog dana, u petak 10. 11. 2023., od 10 – 18 sati u Multimedijalnoj dvorani Muzeja Međimurja Čakovec cjelodnevnim izlaganjima. Treći dan skupa rezerviran je za studijski izlet po Međimurju.

Organizatori skupa su Centar za istraživanje Međimurja, Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti – Zavod za znanstveni rad u Varaždinu, a suorganizatori Muzej Međimurja Čakovec i Turistička zajednice Međimurske županije.

- Pozivamo vas da prisustvujete predavanjima; nije potrebna najava niti se plaća kotizacija. Raspored izlaganja pronađite u nastavku - poručuju organizatori.

Nematerijalna-program.jpg