Medicinska škola Varaždin - budućnost u obrazovanju zdravstvenih kadrova

VV | 5.6.2022. u 18:00h | Objavljeno u Sponzorirano

Zašto se upisati u Medicinsku školu?

Škola ima dugogodišnju tradiciju u obrazovanju zdravstvenih djelatnika svih profila. Od daleke 1958. godine kad se obrazuju medicinske sestre općeg smjera pa sve do danas škola je stekla prostorne i stručne uvjete za obrazovanje svih zdravstvenih kadrova i gimnazije prirodoslovnog smjera.

medicinska_skola_upisi_3.jpg

Nit vodilja škole sadržana je u izreci Non scholae, sed vitae discimus (Ne učimo za školu, već za život) tako da škola živi u suglasju s potrebama suvremene medicine akceptirajući razvojne potrebe svojih učenika i njihove načine promišljanja. Zahvaljujući takvu pristupu obrazovanju, Medicinska škola postala je 2019. godine i Regionalni centar kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija.

Medicinska škola kao Regionalni centar kompetentnosti u zdravstvu

Škola je proglašena najboljom školom u području zdravstava u Republici Hrvatskoj i stoji uz bok najboljim europskim strukovnim zdravstvenim školama. Unutar dvije faze projekta škola će se uz rekonstrukciju i dogradnju opremiti specijaliziranom opremom za teorijsku i praktičnu nastavu, laboratorijske i kliničke vježbe, a sve s ciljem postizanja agilnosti odgojno-obrazovnoga sustava RCK-a naspram potreba tržišta rada u zdravstvu i profiliranja budućih radnika s praktičnim znanjima.

medicinska_skola_upisi_2.jpg

Budući da je velik broj projektnih aktivnosti iz svih općeobrazovnih i stručnih predmeta povezan upravo s učenicima, upravo će nova generacija učenika dobiti priliku ostvariti svoje interese u različitim područjima.

KOJE PROGRAME UPISUJEMO 2022./2023.

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR OPĆE NJEGE
Rade u području unapređenja zdravlja, sprečavanja bolesti, liječenja i rehabilitacije. Program je usklađen s Odlukama EU. Oni provode opće poslove u zdravstvenoj njezi i pripadajuće medicinsko-tehničke zahvate, surađuju s liječnikom pri mnogim dijagnostičkim i terapijskim zahvatima, provode zdravstveni odgoj, vode zdravstvenu i sestrinsku dokumentaciju. Unutar projektnih aktivnosti RCK-a omogućit će se razvitak i modernizacija programa obrazovanja medicinskih sestara/tehničara na strateškim razvojnim područjima sestrinske struke i zdravstvene njege.

medicinska_skola_upisi_5.jpg

FIZIOTERAPEUTSKI TEHNIČAR/TEHNIČARKA
Rade na tri velika područja fizikalne medicine, a to su kineziterapija, fizikalna terapija i masaža. Pomažu bolesnim i ozlijeđenim osobama u povećanju pokretljivosti, ublažavanju boli te sprečavanju i ublažavanju trajnih posljedica bolesti i ozljeda. Educiraju djecu i odrasle o pravilnom držanju i kretanju te savjetuju kako pravilno urediti radno okruženje. U sklopu RCK-a kabineti za vježbe bit će opremljeni najsuvremenijim medicinskim aparatima i pomagalima koji služe za liječenje i rehabilitaciju bolesnika.

medicinska_skola_upisi_6.jpg

ZDRAVSTVENO-LABORATORIJSKI TEHNIČAR/TEHNIČARKA
Provode analize krvi, mokraće i drugog biološkog materijala, što pomaže liječnicima u otkrivanju i liječenju bolesti. Njihov posao uključuje uzimanje uzoraka, npr. vađenje krvi. Rade u biokemijskim, mikrobiološkim i hematološkim laboratorijima u bolnicama, klinikama, institutima, domovima zdravlja. Dogradnjom škole te renovacijom postojećih laboratorija u sklopu RCK-a omogućit će se izvođenje teorijske nastave i laboratorijskih vježbi u modernim, specijaliziranim laboratorijima opremljenim kompjutoriziranim aparatima.

medicinska_skola_upisi_4.jpg

PRIRODOSLOVNA GIMNAZIJA
Učenici uz redovne općeobrazovne predmete dobivaju sva potrebna znanja i vještine, naročito iz prirodoslovlja, a uz fakultativne predmete već od prvog razreda dobivaju potrebna znanja i vještine za upis na fakultete. Od trećeg razreda opredjeljuju se za izborne module u kojima imaju predmete od posebne važnosti za buduće zanimanje.

medicinska_skola_upisi_1a.jpg

PO ČEMU SMO POSEBNI?

• Izvannastavne aktivnosti i interesi
• eTwinning
• WorldSkills Croatia
• E-medica
• Program GLOBE
• natjecanja iz općeobrazovnih predmeta i sporta
• Matematička liga
• Statistička olimpijada
• LiDraNo
• Mreža čitanja, književni susreti sa suvremenim književnicima
• mnogobrojni školski projekti
• CARNET-ove konferencije
• humanitarne akcije
• volonterstvo

Kako do nas?
042/492 001
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.medskvz.org