Medicinska škola Varaždin - budućnost u obrazovanju zdravstvenih kadrova

VV | 5.6.2022. u 18:00h | Objavljeno u Sponzorirano

Zašto se upisati u Medicinsku školu?

Škola ima dugogodišnju tradiciju u obrazovanju zdravstvenih djelatnika svih profila. Od daleke 1958. godine kad se obrazuju medicinske sestre općeg smjera pa sve do danas škola je stekla prostorne i stručne uvjete za obrazovanje svih zdravstvenih kadrova i gimnazije prirodoslovnog smjera.

medicinska_skola_upisi_3.jpg

Nit vodilja škole sadržana je u izreci Non scholae, sed vitae discimus (Ne učimo za školu, već za život) tako da škola živi u suglasju s potrebama suvremene medicine akceptirajući razvojne potrebe svojih učenika i njihove načine promišljanja. Zahvaljujući takvu pristupu obrazovanju, Medicinska škola postala je 2019. godine i Regionalni centar kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija.

Medicinska škola kao Regionalni centar kompetentnosti u zdravstvu

Škola je proglašena najboljom školom u području zdravstava u Republici Hrvatskoj i stoji uz bok najboljim europskim strukovnim zdravstvenim školama. Unutar dvije faze projekta škola će se uz rekonstrukciju i dogradnju opremiti specijaliziranom opremom za teorijsku i praktičnu nastavu, laboratorijske i kliničke vježbe, a sve s ciljem postizanja agilnosti odgojno-obrazovnoga sustava RCK-a naspram potreba tržišta rada u zdravstvu i profiliranja budućih radnika s praktičnim znanjima.

medicinska_skola_upisi_2.jpg

Budući da je velik broj projektnih aktivnosti iz svih općeobrazovnih i stručnih predmeta povezan upravo s učenicima, upravo će nova generacija učenika dobiti priliku ostvariti svoje interese u različitim područjima.

KOJE PROGRAME UPISUJEMO 2022./2023.

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR OPĆE NJEGE
Rade u području unapređenja zdravlja, sprečavanja bolesti, liječenja i rehabilitacije. Program je usklađen s Odlukama EU. Oni provode opće poslove u zdravstvenoj njezi i pripadajuće medicinsko-tehničke zahvate, surađuju s liječnikom pri mnogim dijagnostičkim i terapijskim zahvatima, provode zdravstveni odgoj, vode zdravstvenu i sestrinsku dokumentaciju. Unutar projektnih aktivnosti RCK-a omogućit će se razvitak i modernizacija programa obrazovanja medicinskih sestara/tehničara na strateškim razvojnim područjima sestrinske struke i zdravstvene njege.

medicinska_skola_upisi_5.jpg

FIZIOTERAPEUTSKI TEHNIČAR/TEHNIČARKA
Rade na tri velika područja fizikalne medicine, a to su kineziterapija, fizikalna terapija i masaža. Pomažu bolesnim i ozlijeđenim osobama u povećanju pokretljivosti, ublažavanju boli te sprečavanju i ublažavanju trajnih posljedica bolesti i ozljeda. Educiraju djecu i odrasle o pravilnom držanju i kretanju te savjetuju kako pravilno urediti radno okruženje. U sklopu RCK-a kabineti za vježbe bit će opremljeni najsuvremenijim medicinskim aparatima i pomagalima koji služe za liječenje i rehabilitaciju bolesnika.

medicinska_skola_upisi_6.jpg

ZDRAVSTVENO-LABORATORIJSKI TEHNIČAR/TEHNIČARKA
Provode analize krvi, mokraće i drugog biološkog materijala, što pomaže liječnicima u otkrivanju i liječenju bolesti. Njihov posao uključuje uzimanje uzoraka, npr. vađenje krvi. Rade u biokemijskim, mikrobiološkim i hematološkim laboratorijima u bolnicama, klinikama, institutima, domovima zdravlja. Dogradnjom škole te renovacijom postojećih laboratorija u sklopu RCK-a omogućit će se izvođenje teorijske nastave i laboratorijskih vježbi u modernim, specijaliziranim laboratorijima opremljenim kompjutoriziranim aparatima.

medicinska_skola_upisi_4.jpg

PRIRODOSLOVNA GIMNAZIJA
Učenici uz redovne općeobrazovne predmete dobivaju sva potrebna znanja i vještine, naročito iz prirodoslovlja, a uz fakultativne predmete već od prvog razreda dobivaju potrebna znanja i vještine za upis na fakultete. Od trećeg razreda opredjeljuju se za izborne module u kojima imaju predmete od posebne važnosti za buduće zanimanje.

medicinska_skola_upisi_1a.jpg

PO ČEMU SMO POSEBNI?

• Izvannastavne aktivnosti i interesi
• eTwinning
• WorldSkills Croatia
• E-medica
• Program GLOBE
• natjecanja iz općeobrazovnih predmeta i sporta
• Matematička liga
• Statistička olimpijada
• LiDraNo
• Mreža čitanja, književni susreti sa suvremenim književnicima
• mnogobrojni školski projekti
• CARNET-ove konferencije
• humanitarne akcije
• volonterstvo

Kako do nas?
042/492 001
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.medskvz.org

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci