Lunos: Cilj je postati vodeća tvrtka ventilacijskih sustava u Hrvatskoj

VV | 3.3.2023. u 08:33h | Objavljeno u Sponzorirano
Ljekarne VŽŽ

Društvo Lunos Hrvatska d.o.o. je ekskluzivni prodajni zastupnik renomiranog proizvođača decentraliziranih sustava ventilacije Lunos GmbH. Na hrvatsko tržište dovodimo inovativne, učinkovite i provjerene sustave za ventilaciju robne marke LUNOS koji osiguravaju sigurnu, ekonomičnu i zdravu kulturu življenja te istovremeno nude trajno rješenje za sve poteškoće sa suvišnom vlagom i plijesni.

- Pružamo učinkovita rješenja za sve vrste objekata, sve faze gradnje i gotovo svačiji džep. Možete biti sigurni da će naši stručnjaci za ventilaciju poslušati vaše probleme i znati kako pronaći prava rješenja. Mi smo generalni zastupnik njemačkog proizvođača decentraliziranih ventilacijskih sustava LUNOS Lüftungstechnik GmbH. Ova berlinska tvrtka uspješno posluje već više od 60 godina, a njihovi su proizvodi posljednjih godina postali sinonim za kvalitetu, održivost i vrhunski dizajn - kaže Domen Gjuras, direktor Lunosa Hrvatska.

Poslovanje u 36 zemalja

Tvrtka Lunos GmbH iz Berlina već je više od 60 godina među vodećim tvrtkama u području ventilacije zgrada s naglaskom na ventilaciju stambenih zgrada. U 60 godina proširio je svoje poslovanje u 36 zemalja svijeta, čime je brend LUNOS postao međunarodno etabliran. Nakon izuzetno uspješnog poslovanja na slovenskom tržištu, Lunos Slovenija sada otvara svoje poslovne prostore I u Zagrebu, gdje je osnovala tvrtku kćer Lunos Hrvatska. Poslovni prostor u Zagrebu na adresi Samoborska cesta 153a otvorili su krajem 2022. godine direktor tvrtke Lunos GmbH Andreas Lehmann te direktor i vlasnik tvrtke Lunos Slovenija d.o.o. Milan Kuster.

- Tvrtka u Hrvatskoj trenutno zapošljava 8 ljudi i ima na raspolaganju 4 montažna tima. Osim sjedišta tvrtke u Zagrebu, tvrtka ima i poslovnu jedinicu u Splitu te na taj način pokriva montažu na cijelom području Republike Hrvatske. Uz obučene montažerske timove pružamo vrhunsku uslugu od početka do kraja procesa- od narudžbe do realizacije u roku od maksimalno 10 radnih dana - istaknuo je Gjuras.

o3.jpg

Cilj im je postati vodeći u Hrvatskoj na području ventilacijskih sustava s rekuperacijom te do 2025. godine ugraditi ventilacijske sustave u 50.000 objekata u Hrvatskoj.

Zadržava 99,3 posto čestica

Značajke našeg najmodernijeg LUNOS ventilacijskog sustava su:

stalni dotok svježeg zraka, a odvodni zrak se konstantno ispušta kroz ventilatorsku jedinicu izravno kroz osovinu ili vanjsku stijenku. Time ćete postići nižu vlažnost u prostorijama, spriječiti stvaranje zidne plijesni, kondenzacije i neugodnih mirisa;

zaštita od buke i alergija. Filter za alergije je periv i nije ga potrebno mijenjati;

ventilacijski sustav LUNOS radi 24 sata dnevno, gotovo je nečujan, troši iznimno malo energije, a štedi i do 30 % energije u odnosu na ventilaciju kroz prozore;

jednostavan za instalaciju. Zbog svoje jednostavnosti pogodan je za ugradnju u starije kuće ili stanove kao i u novogradnji. Za ugradnju sustava nije potrebno postavljati cijevi pa je montaža brza i bez većih zahvata u stanu.

- Sustav se sastoji od unutarnjeg difuzora, gdje zrak struji u prostoriju, između je pogonski sklop, raspršivač zraka i rekuperator zraka koji osigurava da se toplina ne gubi. Radi reverzibilno, tj. 70 sekundi u jednom smjeru i 70 sekundi u drugom smjeru. Omogućuje hlađenje ljeti i grijanje zraka u zatvorenom prostoru zimi. Sustav je već standardno opremljen G7 filterom koji zadržava čestice prašine. Za alergičare su ugradili poseban filter, koji zadržava 99,3 % mikročestica koje bi mogle nepovoljno utjecati na naše zdravlje - istaknula je neke od prednosti uvođenja ventilacijskog sustava.