LAG MURA - DRAVA Krenuo projekt “Skrivena blaga ruralnog turizma”

Sponzorirani članak | 2.6.2021. u 09:46h | Objavljeno u Sponzorirano

Radi poticanja inovacija u ruralnom turizmu kroz umrežavanje, prijenos znanja i međusektorsku suradnju u ruralnom području sjeverozapadne Hrvatske, osmišljen je projekt suradnje LAG-ova “Skrivena blaga ruralnog turizma”. Njegova provedba službeno je započela uvodnom konferencijom, koja je održana u Zagorskim Selima u petak, 21. svibnja 2021. godine.

Javni dio konferencije za medije održan je na Seoskom turizmu Šumak u Miljani. Okupljenima je predstavljen projekt i partneri na projektu, koji su redom LAG-ovi sjeverozapadne Hrvatske. Koordinator projekta, Marko Brozović, ispred vodećeg partnera LAG-a Zagorje-Sutla, ukazao je na ključne ciljeve projekta te sve dosadašnje i predstojeće aktivnosti.

LAG MURA – DRAVA Krenuo projekt “Skrivena blaga ruralnog turizma”

Obraćajući se prisutnima u ime svih partnera na projektu voditeljica partnerskog LAG-a Sava, Maja Čičko, osvrnula se na to kako je došlo do kreiranja partnerstva i projekta. LAG Zagorje-Sutla je vodeći partner ovog, prije svega turističkog projekta, dok su partneri LAG Sava, LAG Zeleni bregi, LAG Mura – Drava, LAG Prigorje-Zagorje i LAG Međimurski doli i bregi. Ukupna vrijednost projekta “Skrivena blaga ruralnog turizma” je 1.323.809,76 HRK, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

skrivena_blaga.jpg

eu_oznaka_sufinanciranja.jpg